Ovo je kompliment za brigu - U jednoj stvari je Zvezda najbolja u LE!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.09.2017.
13:27
Izvor: Sportske.net

Podatak koji može da raduje stručni štab uoči nastavka takmičenja ali i da ukaže da bi neke zadatke igrači morali da odrađuju još kvalitetnije.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Aktuelni vicešampion Srbije u četvrtak je imao premijeru u grupnoj fazi Lige Evrope posle koje je među navijačima ostao gorak ukus uprkos pozitivnom rezultatu.

Crveno-beli su se još jednom pokazali u sjajnom svetlu, verovatno su i zaslužili više, ali su na kraju morali da se zadovolje remijem sa šampionom Belorusije.

To da je Zvezda bila bolji takmac u duelu sa BATE Borisovim videlo se na terenu ali je posle meča potkrepljeno i statistikom.

Posle prvog kola u grupnoj fazi Lige Evrope, odnosno nakon 24 odigrane utakmice, Crvena zvezda je u jednom segmentu zauzela prvo mesto.

Ekipa Vladana Milojevića bila je tim sa najviše upućenih udaraca ka protivničkom golu (24) što potvrđuje da je Zvezda bila napadački orijentisana.

Nemanja Radonjic

Epa: Koča Sulejmanović


Ovom statističkom kategorijom, pored Crvene zvezde, u prvom kolu su dominirali još italijanska Atalanta (21), ukrajinski Dinamo (20) i španski Real Sosijedad (20).


Problem je taj što su navedeni klubovi, iako su imali manje upućenih udaraca ka protivničkom golu od Zvezde na startu takmičenja ostvarili pobede! Atalanta je sa 3:0 tukla Everton, Dinamo Kijev sa 3:1 albanski Skenderbeg, dok je Real Sosijedad dao četiri gola norveškom Rozenborgu.

Jasno je dakle da su fudbaleri Crvene zvezde podbacili kada je realizacija u pitanju jer je na tako veliki broj udaraca trebalo da padne barem još dva gola.

Na stručnom štabu koji predvodi Vladan Milojević ostaje zadatak da razmišlja o ovome, mada se već u narednoj utakmici može desiti da crveno-beli poprave procenat efikasnosti i pokažu da je prethodnog četvrtka nedostajalo i malo sreće.

Sledeću utakmicu u Ligi Evrope Crvena zvezda igra 28. septembra protiv Kelna na gostujućem terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran_Ilic
Sunday, 17.09.2017
15:57

A jel ima statistika ko je najsporije igrao u prvom kolu,i tu smo na prvom mestu sigurno,ja sam se ponadao da je nasa igra protiv Krasnodara u visokom tempu postala pravilo a ne izuzetak,onda sam gledao protiv Javora opet prva,druga pa protiv Bate-a takodje prva druga,Krasnodar je bio ocigledno samo izuzetak,Arsenal ce nas razoriti visokim tempom a ne kvalitetom.Pozdrav svima.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Sunday, 17.09.2017
14:09

Kako kad onaj sto se vraca kaze da su to sve sutevi sa 40 metara :(

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Sunday, 17.09.2017
13:39

Odlicno za Srbiju i srpski fudbal jer biti u necemu na vrhu Evrope nije mala stvar.

avatar
MOE28
Sunday, 17.09.2017
14:22

Dakle, ako si prvi po broju primljenih golova onda je to odlicno za Srbiju i srpski fudbal!!! Ako si prvi po broju crvenih kartona to je dobro za Srbiju i srpski fudbal!!! Ali samo mi reci, zbog cega je to sto se Zvezda ispromasivala dobro za Srbiju i srpski fudbal???

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Monday, 18.09.2017
05:43

Vi grobari na sve gledate samo negativno i izvrcete na partizanski nacin ono sto drugi kaze.

avatar
INTER DO SMRTI
Sunday, 17.09.2017
15:00

Svaka cast za igru,zasluzili ste 3 a ne 1 bod...ali nemojte mi pricati kako je dobro za srpski fudbal to sto je zvezda sutnula 24x smesna prica!!!