Ovako je počelo - Hoće li "Orlovi" konačno dobiti podršku koju zaslužuju?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.10.2017.
10:18
Izvor: Sportske.net

Kvalifikacije za Mundijal u Rusiji "Orlovi" su započeli duelom sa Republikom Irskom pre 13 meseci, a slike zabeležene na toj utakmici najbolje govore koliki su put prevalili izabranici Slavoljuba Muslina.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Više od sedam godina prošlo je od momenta kada smo fudbalsku reprezentaciju Srbije gledali na jednom međunarodnom takmičenju, a manje od godinu dana ostalo je do početka Mundijala u Rusiji na kojem bi "Orlovi" trebalo da zaigraju.

Srbija večeras igra odlučujuću utakmicu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i ukoliko na stadionu "Rajko Mitić" savlada selekciju Gruzije obezbediće direktan plasman na planetarnu smotru.

Koliki su put prešli za nešto više od godinu dana izabranici selektora Slavoljuba Muslina najbolje pokazuju fotografije nastale uoči početka meča sa Republikom Irskom ali i selekcijom Austrije u Beogradu.

Bile su to prve dve utakmice koje su "Orlovi" odigrali na domaćem terenu u sklopu tekućih kvalifikacija. Upravo je na tim utakmicama moglo da se vidi koliko je nacija verovala u reprezentaciju, a momci su 13 meseci kasnije uspeli da nateraju Srbe da dođu na stadion i pruže im podršku.

U Beču je "Orlove" bodrilo između 15.000 i 20.000 navijača, a večeras se očekuje da na stadionu "Rajko Mitić" bude oko 40.000 ljudi.

Sliku sa večerašnje utakmice imaćete prilike da vidite na stranicama našeg portala tokom večeri jer će naši novinari biti na licu mesta, a evo podsećanja kako je "Marakana" izgledala prethodnog septembra i oktobra.

Marakana
Tribine stadiona "Rajko Mitić" pred meč sa Republikom Irskom

Marakana
Tribine stadiona "Rajko Mitić" pred meč sa Austrijom

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 09.10.2017
11:48

Имаће је вечерас, ако занемаримо последњу утакмицу дебело су је заслужили ! Само да не буде као прича о крави која да пуну канту млека па исту успе да проспе ! Ајмо момци, можете ви то !!!

avatar
mladenq_
Monday, 09.10.2017
11:04

Haha, pa oni ne zasluzuje 3 navijaca da budu na tribinama koliko su ne ocajni, nego kriminalni.

avatar
zabac86
Monday, 09.10.2017
10:27

Sramota je da Beograd koji ima 2.000.000 stanovnika ne moze da napuni stadion od 50.000 mesta. Ljudi moji, pa ja da zivim u Beogradu ne bih propustio nijednu utakmicu reprezentacije u bilo kojem sportu. Nadam se da ce nacionalni stadion (ako ikad bude sagradjen) biti van Beograda. Sta fali da se ode na stadion, pa se podrze ti igraci. Ma ne moras ni jedan zvuk da pustis ali njima je sigurno lakse kad vide tolike ljude na tribinama.

avatar
Chella_ynwa
Monday, 09.10.2017
10:26

Samo da ne gledamo vise Stefana Mitrovica ikada u reprezentaciji i bice sve ok.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 09.10.2017
10:24

Prvo ste pisali da ce biti vise od 40 hiljada nasih u Becu pa vise od 20 pa oko 20, a sad ispada da ih je bilo cak i manje od 20:)) Neka veceras bude 45 hiljada, bice dobro!