Ovaj razgovor je ponovo aktuelan - Pantić je na vreme upozoravao Ilieva, nije ga ozbiljno shvatio...

  • Autor: Darko Mitrović

  • 11. mart 2019.

  • 17:47

  • Izvor: Sportske.net, TV Partizan

  • facebook
  • twitter
  • email

Partizanova igra sada liči upravo na ono na šta je sportski direktor Partizana i upozoravan.

Ovaj razgovor je ponovo aktuelan - Pantić je na vreme upozoravao Ilieva, nije ga ozbiljno shvatio...
Foto: Screenshot/YouTube/Danas Conference Center
Dva uzastopna poraza u razmaku od samo četiri dana, bila su razlog da Partizan ostane i bez šefa stručnog štaba i bez sportskog direktora, uz ekipu oslabljenu brojnim povredama...

Ali, pre svega, mečevi protiv Radničkog i Voždovca dokazali su da one partije koje je Partizan pružao tokom zimskih priprema nisu bile posledica ''teških nogu'' ili ''kombinovanog sastava'', već su to bile očigledne slabosti koje je trebalo koliko-toliko sanirati tokom prelaznog roka, do početka drugog dela sezone.

Možda i najoštriji kritičar onoga što je ekipa Partizana prikazala tokom zime bio je autor ''Partizanovog vesnika'' Željko Pantić, koji je to bez uvijanja javno rekao i sada već bivšem sportskom direktoru Ivici Ilievu po okončanju priprema u Turskoj.

Da se podsetimo dela njihovog tadašnjeg razgovora od pre mesec dana.

''Opšti utisak da su ovo najgore pripreme koje smo imali do sada, po raznim parametrima, broju postignutih golova, rezultatima, opštem utisku'', počeo je Pantić.

''Kako najgore, nikada većeg protivnika nismo pobedili'', uzvratio je Iliev, misleći na utakmicu protiv Šahtjora (2:0).

''Ne, ne, to su tri utakmice bez postignutog gola'', uporan je bio Pantić, koji je akcenat stavio na mečeve protiv Libereca (0:1), Krakovije (0:1) i Krila Sovjetov (0:0).

''Željko molim te, ti gledaš iz tvog ugla, inteligentan si čovek, imamo prijateljski odnos, ali ne bih voleo da ta negativna atmosfera kruži. Ako je stručni štab zadovoljan pripremama, mi moramo da verujemo u tu priču, vrednost priprema se ne meri po učinku u pripremnim utakmicama'.

I ja sam bio igrač, u većini slučajeva se nešto slično dešavalo, mnogo negativnih komentara, ali nikad nijednu utakmicu nisam doživljavao ni pozitivno ni negativno, već kao pripremu za ono što sledi.

Čak i tu fantastičnu utakmicu sa Šahtjorom nismo posebno veličali, iako su oni igrali u najjačem sastavu'', objašnjava Iliev.

''Ja ostajem pri svom utisku, jer sam mnogo priprema prošao, da su ovo pripreme koje su pokvarile atmosferu i poljuljale poverenje navijača u ovu ekipu'', prokomentarisao je Pantić.

''Meni je najbitnije da je atmosfera u ekipi dobra. Ne čitam novine, ne čitam portale i to me ne interesuje, volim ovo da svako čuje. Verujem, ni Bata, Gordan, niko iz kluba. Nama će se suditi u takmičarskim utakmicama. Sada, da li se to tebi ili nekom navijaču ne sviđa, to je vaše pravo, ali mi smo doneli ovakvu odluku, i da ja sada raspravljam da li je to dobro ili loše... mi smo doneli takvu odluku''.

Neefikasnost koja je tokom priprema bila veoma izražena u Partizanovoj igri, sada ponovo dolazi do punog izražaja i veliko je pitanje kako će i novi trener to moći da prevaziđe do kraja tekuće sezone sa aktuelnim igračkim kadrom.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari