Ovaj momak je obeležio derbi - Šta mu je Bata Mirkovć rekao, kako se sačuvao od isključenja i šta poručuje navijačima?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.03.2019.
10:32
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Još uvek nije punoletan, ali je protiv Zvezde na ''Marakani'' odigrao ''kao mator'' - Strahinja Pavlović je Partizanov najveći dobitak posle 159. večitog derbija.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Svoje prve utiske posle derbija izneo je u izjavi za klupski sajt, u razgovoru sa Biljanom Obradović.

''Ne mogu da opišem rečima sreću zbog toga što sam upisao svoj prvi derbi.

Po završetku utakmice dobio sam mnogo čestitki i pozitivnih komentara što mi posebno znači, jer smo svi svesni značaja ove utakmice, a posebno pritiska koji svi imaju kada se mladi igrač nađe na ovako odgovornom zadatku. Zato želim da se posebno zahvalim svojim saigračima na podršci.

Ceo tim me je bodrio pre meča trudivši  se da skinu pritisak sa mene.

Šef Mirković mi je rekao da igram mirno i da uživam u fudbalu. Iako prijaju sve reči hvale, svestan sam i da je ovo tek početak i da stvari, ne daj Bože, mogu da se promene. Preda mnom  još mnogo rada i znoja'', izjavio je Pavlović.

Baš kao i protiv Proletera, i u duelu sa Crvenom zvezdom je u ranoj fazi meča ušao u problem zbog žutog kartona, ali je izdržao do kraja, iako su rivali pokušavali da iskoriste njegovo neiskustvo i isprovociraju isključenje.

''Morao sam posle da budem mnogo oprezniji u duelima i ispred gola reagujem drugačije, da ne bih svoj tim doveo u problem.

Ni kod jednog starta nisam imao nameru nikoga da udarim i mislim da bi svaka druga kazna bila prestroga.

Presrećan sam jer smo delovali kao tim, borbeno, sa istim žarom za pobedom, a opet ostaje žal što nismo trijumfovali. Opet, igraće se još…'', objašnjava Pavlović.

Na ''Marakani'' je imao i podršku porodice.

''Otac i brat jesu, dok je majka gledala kod kuće. Presrećni su jer sam probio led na ovako važnoj utakmicu kada mladi igrači znaju da izgore i nestanu. Ovo mi je tek druga utakmica i veliki podsticaj za dalje…

Drago mi je da je Partizan pokazao da uz Svetu, Fiću, Šehu i Armina ima i druge mlade igrače na koje može da se osloni u budućnosti'', naglasio je Pavlović.

Nema mnogo vremena za sređivanje utisaka posle derbija, jer je već u sredu još jedan - u Humsku dolazi niški Radnički, drugoplasirana ekipa na tabeli.

''Biće možda čak i teža utakmice od derbija. Radnički ima impozantnu seriju pobeda i želeće da to nastavi, a mi imamo želju da taj niz zaustavimo i to baš kod nas na stadionu.

Kod nas praktično nema predaha, moramo sva moguća igračka sredstva da upotrebimo, a znamo da imamo i igrače koji će biti pod suspenzijom.

Zato pozivam navijače da dođu u sredu od 18 časova i pruže nam podršku!'', istakao je Pavlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pogled
Monday, 04.03.2019
15:31

Mali ima potencijal!Pogotovo sto je ljevak,a danas je malo takvih igraca!Međutim mora puno raditi,prva stvar je: a prijemu ali na mekoci u dodavanju lopte;previse je tvrd!Nesmiju od njega napravitu mesara vec igraca koji i zna igrati lopte!Primjer Milenkovica je dovoljan,tel poslije godine provedene uLjubicaszima,kada su mu otklonili,radeci sa nijm sve ono sto fali malomPavlovicu!Sretno decku,ali upamet svim u regiji dajte sansu mladim i taletovanim igracima i radite sa njima!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 05.03.2019
15:02

Ako Bog da srece, Pavlovic ce biti nas Valter Samjuel:-D

avatar
NemanjaVidic No1.
Monday, 04.03.2019
12:16

Problem je sto je on trebao da dobije crveni kad ga je boaci okrenuo i krenuo sam iskosa ka golu,svako povlacenje sa ledja bilo gde je zuti,a pogotovo na ulasku u 16,tako da jos jedna sramna odluka.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 04.03.2019
13:15

Nije boaci nego ben.

avatar
Real Only
Monday, 04.03.2019
11:50

Ja mislim da ni Bleki nije bio ovoliko dominantan na pocetku. Velika karijera je pred ovim momkom ako ga posluzi zdravlje i sreca. Za Svetozara Markovica je trenutno Maldini licno!

avatar
Impozantno
Monday, 04.03.2019
13:07

Realno nije ni Markovic toliko los,ali nema ono sto je pokazao Simeone protiv Juventusa :D Za 24 utakmica 9 primljenih golova u ligi nikako ne moze da bude lose.

avatar
Real Only
Monday, 04.03.2019
17:26

Ne znam, ali meni je Markovic velika rupa, mnogo puta smo primili gol bas zbog njega i njegovih losih procena. Mozda i gresim jer bas volim da pratim mlade igrace kako se snalaze na terenu pa trazim dlaku u jajetu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 04.03.2019
11:44

Do daljnjeg: Stojkovic- Nema Miletic, Valiente, Pavlovic, Sehovic (Miletic)-Zdjelar (Scekic), Pantic (Ilic)- Zakaric (Tosic), Kosovic (Stevanovic), Gomes- Nikolic.

avatar
Fikan
Monday, 04.03.2019
23:27
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 05.03.2019
15:02