Oumaru, koliko si derbija igrao?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.09.2015.
21:43
Izvor: Sportske.net

Krilni napadač Partizana Abubakar Oumaru nije sačuvao sećanje na 136. "večiti derbi" pošto tvrdi da je samo jednom bio deo najveće fudbalske svetkovine u Srbiji.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kamerunski internacionalac Abubakar Oumaru ušao je tokom leta u istoriju srpskog fudbala kao prvi fudbaler koji je nastupao za četiri najveća kluba u našoj zemlji.

Krilni napadač Partizana prvo je branio boje Crvene zvezde, potom OFK Beograda, a onda i Vojvodine, da bi tokom leta zadužio opremu aktuelnog šampiona Srbije.

Dva dana uoči 149. "večitog derbija" Abu je izneo svoja očekivanja i prisetio se vremena kada je u dresu Crvene zvezde igrao protiv kluba za koji trenutno nastupa. Kamerunac je sa Zvezdom jednom remizirao sa Partizanom (1:1), dok je na 136. "večitom derbiju" osetio šta znači poraz.

Interesantno je međutim da Abubakar Oumaru tvrdi da je upisao samo jedan nastup na "večitim derbijima" i to onaj kada je Almami Moreira u nadoknadi vremena postigao gol za remi.

"Igrao sam samo derbi koji je završen 1:1 na stadionu Partizana, onaj kada je Moreira postigao gol u poslednjim trenucima utakmice. Kada sam došao iz Kine, već su bila odigrana dva derbija, ja sam igrao u trećem" rekao je Oumaru.

Uzaludna su bila ubeđivanja novinara i pokušaji da mu evociraju uspomene na utakmicu koju je počeo ali se nije zadržao dugo na terenu iako je bio najbolji pojedinac u svom timu.

Kada je u pitanju predstojeći "večiti derbi" Abubakar Oumaru nema nikakve dileme i dobro zna šta je cilj.

"Partizan uvek ide na pobedu i tako mora da bude i sada bez obzira na to što se utakmica igra na stadionu Crvene zvezde. Treći smo na tabeli, bodovi su nam neophodni i zato ne želim da razmišljamo o bilo kom drugom ishodu, samo o pobedi" poručio je Oumaru.

Kamerunski napadač nije mogao da obeća da će u "večitom derbiju" postići gol ali je zato poručio da će se sigurno radovati ukoliko se upiše na listu strelaca.

"Ne mogu da obećam gol, ali ću dati sve od sebe da pobedimo. Radovaću se golovima, nema razloga da bude drugačije. To je potpuno druga priča u odnosu na Vojvodinu" zaključio je prvotimac Partizana.

Predstojeći 149. "večiti derbi" zakazan je za subotu, 12. septembar od 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pepe.zvezdas
Friday, 11.09.2015
02:13

Pitanjie za Novinare ,Kad je zadni Put C Zvezda i Partizan imao samo igrace iz Nase Zemljie to iest Yugoslaviju ? Hvala i koi je bio Rez.

avatar
ujka Vanja
Thursday, 10.09.2015
23:06

Abubakar je centralni napadac a ne krilni,primarna pozicija centarfor,a sekundarna po krilu igra,tj. po potrebi igra na boku.

avatar
Srbija voli Zvezdu
Friday, 11.09.2015
10:00

Abubakar je klasican krilni napadac. Ne poznajes dobro tim za koji navijas jer stalno viris u tudje dvoriste.

avatar
Srbija voli Zvezdu
Friday, 11.09.2015
16:59

Sad sam ja kriv sto ti kao grobar bolje poznajes igrace Zvezde, nego partizana. Ostavi se malo interneta i podji jednom na stadion da gledas utakmicu, a ne na areni 1, 2, 3, 4 ili 5.

avatar
ujka Vanja
Friday, 11.09.2015
14:56

Ali zato vidim ti dobar u ispravljaju krivih Drina i uvek moras da repliciras.Ostavi malo tastaturu i nadji neku drugu zanimaciju.Nije tastatura za malu decu (tebe).