Otvorio dušu pred derbi - Prešao u Partizan da Zvezda pati, i opet bi učinio isto! Ali, ono što je rekao o Ronaldu...

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.02.2019.
17:54
Izvor: Sportske.net

Baš su ga naljutili na ''Marakani''...

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, a onda i Partizana, Milko Đurovski, prisetio se još jednom tih dana iz druge polovine osamdesetih u jučerašnjem intervjuu koji je dao za holandski ''Voetbal International''.

Između ostalog, govorio je i čudio se svojoj velikoj popularnostri u Holandiji, gde je posle odlaska iz Partizana nastupao za Groningen.

''Još ne shvatam zašto sam toliko popularan u Holandiji. Iskreno vam kažem. Dok sam igrao za Groningen, razumeo sam tu vrstu histerije, ali bio sam samo dobar fudbaler.

Kad sam potpisao ugovor, sve sezonske ulaznice su rasprodate. Stadion je bio krcat svaki meč. A sad? Nemam pojma šta se dešava u klubu'', istakao je Milko.

Govorio je i o svojim porocima, medijskim preterivanjima u vezi s tim, ali našu najveću pažnju privukao je deo razgovora u vezi pomenutog prelaska iz Crvene zvezde u Partizan, 1986. godine.

Objasnio je još jednom razlog zbog kog je to učinio, kao i šta bi uradio danas, kada bi mogao da vrati to vreme...

Foto: partizan.rs
milko djurovski

''I dan-danas kad odem u Beograd, navijači Crvene zvezde se ljute na mene. Kad izgovorite moje ime u njihovom društvu, znate šta kažu? Pih, katastrofa. Pljunu na pod. Sve što sam uradio za njih, sve golove koje sam postigao, ništa od toga ne važi.

Da sam opet u situaciji da pređem iz Zvezde u Partizan - učinio bih isto.

Možda potezi koje sam vukao nisu bili najbolji za mene, ali se nikad nisam kajao. Jednostavno, u Zvezdi me nisu tretirali pošteno. Obećavali su sve, malo toga ispunili.

U jednom trenutku sam odlučio da prekinem sa tim. Zato sam otišao u Partizan, možda da bih naterao Zvezdu da pati. Bio sam jedan od prvih fudbalera koji su to uradili i prihvatio sam bes navijača Zvezde'', izjavio je Đurovski.

Još jedan veoma zanimljiv deo intervjua bio je onaj u kojem je Đurovski uporedio svoju karijeru i zaradu sa onim što danas ima Kristijano Ronaldo.

''Novac nikada nije bio presudan za mene. Kristijano Ronaldo možda ima 300 miliona evra u banci, ali nema život. On ne može, kao mi sada, da mirno sedi u kafiću.

Hteo sam da budem slobodan.

Ovo je moj život, da mogu da radim ono što želim. I znao sam da me po završetku karijere niko neće gledati.

Eto, svakog meseca dobijam nešto novca zbog trećeg mesta na Olimpijskim igrama, ali šta mi je sve ostalo donelo? Ništa. Postao sam šampion i sa Zvezdom i sa Partizanom, postigao mnogo golova.

A da li mislite da me predsednici tih klubova zovu da pitaju kako sam? Treba li mi nešto novca? Niko me ne zove, ali nije problem. Samo želim da kažem kako to ide u fudbalu'', poručio je Milko Đurovski.

Screenshot: YouTube
Milko Djurovski

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Thursday, 28.02.2019
02:57

Takve stvari pravi ljudi ne rade. Nikada igrača Partizana ne bih želeo u Zvezdi. Ono si što jesi, a izdajnici imaju poseban mentalni sklop, to je već za psihologa...

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 27.02.2019
23:10

Otisao si u partizan jer su ti nudili tri puta vise od Zvezde i uz to ti poklonili trosoban stan u elitnom kraju Beograda.

avatar
Don Silvio
Wednesday, 27.02.2019
22:59

Treba para? Gdje si bio kad su meni bili prazni a tebi puni? Sto nisi malo muslio unapred

avatar
Pipo Inzagi
Wednesday, 27.02.2019
22:05

Čuj ovog,ja otišao da bi patili a oni ne zovu da vide kako sam....zašto se za ovakve gluposti daje medijski prostor....

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 27.02.2019
21:01

Cuj njega sta me niko ne zove iz Zvezde? E moj druskane, izdaja se kaznjava 9 krugom pakla, u ovom slucaju sportskog ali ipak

avatar
Znajsha
Wednesday, 27.02.2019
20:56

Ipak je Partizan institucija u Srbiji, nekad u Jugi.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 27.02.2019
23:10

On je presao u partizan za vreme jugoslavije gde ste stvarno bili Institucija.

avatar
Lav
Wednesday, 27.02.2019
19:33

Uporedjuje sebe i Ronalda. Pametnom dosta..

avatar
Kondogbia
Wednesday, 27.02.2019
20:58

Smešno, kao i kad izlizani upoređuje sebe i Mesija. :D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 27.02.2019
19:06

I to za '84 mu sigurno Srbija sve vreme placa. Neko ce reci da smo mi prvi poceli, a sta je onda predstavljao transfer Vasovica 23 godine pre ovog? Cak i kad se vratio, kod njih je otisao Cebinac, da ne pisem(o) o s*anju koje je napravio na sirem planu jer su i drugi igraci zbog njega poceli da ucenjuju klub...

avatar
Momcilo Stojanovic
Wednesday, 27.02.2019
19:31

Prvi je Jezerkić prešao u Zvezdu,Zatim Zebec,Čebinac ,kod nas došao Rudinski,kasnije Đurovski,Milojević i to je bilo lepo i podizalo interesovanje za fudbal pred svaku novu sezonu.Tada nije postojao zimski prelazni rok i ugovori su štitili klub,ako klub igraču ponudi isto kao neko zainteresovan,on je morao da ostane u klubu.Milko je došao ,jer mu Zvezda nije ponudila koliko i Partizan.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 27.02.2019
20:02

Znao sam da ce mi neko napisati za Jovana:-D Covek je prvo igrao za zvezdu pa onda za nas pa se vratio kod njih, a i Vaske je otisao tamo jer mu nisu odgovarali uslovi. Ipak je to bio prvi transfer koji je podigao buru...

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Wednesday, 27.02.2019
18:58