Otkriven plan - Sve što ste želeli da znate o Partizanovom prelaznom roku!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 06. januar 2019.

  • 17:51

  • Izvor: Sportske.net, informer.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Ono što bude urađeno ove zime imaće ogromnu važnost za dalje funkcionisanje kluba iz Humske.

Otkriven plan - Sve što ste želeli da znate o Partizanovom prelaznom roku!
Foto: Beta/Branislav Božić/Mo
Došlo je i Badnje veče, a u Partizanu još uvek nema nijedne promocije pojačanja u aktuelnom zimskom prelaznom roku, iako pripreme za nastavak sezone počinju već 9. januara.

Podsetili smo i juče, iako je generalni direktor Miloš Vazura pred Novu godinu uveravao da će morati brzo da se radi i da će do pomenutog datuma biti i dolazaka i odlazaka, još uvek se ništa od toga nije dogodilo, ali on sada u intervjuu za ''Informer'' poručuje da je neki okvirni rok za realizaciju plana  - 20. januar.

''Prelazni rok je živa stvar, a kod nas bi velika većina stvari trebalo da se dogodi između 10. i 20. januara'', istakao je Vazura.

S obzirom na veliki bodovni zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu, ali i na niški Radnički, navijači očekuju da Partizan u drugi deo sezone uđe znatno jači, a pojačanja bi ponovo mogla da dođu iz inostranstva. Istovremeno, crno-beli će pojačanja tražiti i među svojim najtalentovanijim omladincima.

''I jedno i drugo. Idemo na to da dovedemo kvalitetne igrače, ali sada ćemo primeniti i već oprobanu strategiju, a to je ubacivanje i forsiranje mlađih fudbalera.

U narednih šest meseci ćemo profilisati naše mlade igrače iz škole. Moraćemo da se okrenemo omladinskoj školi. Neki mladi igrači će ići na pripreme s prvim timom, pa da se u narednom periodu ubace u vatru'', objašnjava Vazura.

Ali, on je i ovoga puta ponovio da finansijska situacija nije sjajna, da postoje i određena kašnjenja sa isplaćivanjem plata, jer junski prelazni rok nije prošao kako se očekivalo, a izostala je i značajnija zarada od učešća u Evropi.

''Teško nam ide nakon ispadanja iz Evrope. Koliko-toliko uspevamo da isplatimo plate, iako i tu ima malih kašnjenja.

U junu smo imali prelazni rok koji nije bio sjajan, a ostali smo i bez prošlogodišnjeg izvora finansiranja, Lige Evrope. Mora se priznati, nismo imali sreće pošto smo izvukli Bešiktaš, klub koji ima ogroman budžet'', istakao je Vazura.

Zbog toga se, za početak, razmišlja o prodaji nekog od aktuelnih prvotimaca, a u prvom planu je mladi štoper Svetozar Marković, za koga ima nekih interesovanja, ali za sada ništa konkretnije. Međutim, ponuda ima i za najboljeg strelca Rikarda Gomeša, možda bi Partizan najlakše došao do novca njegovim transferom, ali je u klubu, bar za sada, procenjeno da on nije na prodaju ove zime.

''Za njega smo već odbili pet ponuda iz Kine i Arabije. On ostaje jer je dobar igrač. Za sve igrače koje sportski sektor proceni da mogu da odu, probaćemo da realizujemo transfere tako da Partizan dobije što više novca'', poručio je Vazura.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari