Ostaje li Borjan u Zvezdi?

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.04.2018.
11:36
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Njegov ostanak značio bi Zvezdin korak bliže Ligi šampiona...

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

U Crvenoj zvezdi imaju mnogo razloga za zadovoljstvo postignutim u tekućoj sezoni, kako istorijskim plasmanom u evropsko proleće, iako su krenuli od prvog kola kvalifikacija, tako i gotovo izvesnom šampionskom titulom.

Jedan od najzaslužnijih za ovakve rezultate crveno-belih u sezoni na izmaku je i odlični golman Milan Borjan.

Sećate se da je prošlog leta Zvezda primila čak tri gola na Malti od Florijane (3:3), u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligi Evrope, zatim još jedan od Irtiša u Pavlodaru, a od kada je Borjan stao među stative, zaključana je ''brava'' ispred Zvezdinog gola.

Debitovao je 27. jula protiv Sparte iz Praga, kada je Zvezda slavila sa 2:0, onda je njegova mreža ostala netaknuta i protiv Rada (2:0), pa u revanšu protiv Sparte (1:0), Čukaričkog (3:0), Radnika (5:0). Prvi put je kapitulirao tek protiv Bačke, u pobedi od 3:1.

Tokom čitave sezone Zvezdina defanziva kojom je Borjan odlično komandovao je odlično funkcionisala, bilo je problema jedino u Krasnodaru kada je poražena sa 3:2, a u grupnoj fazi Lige Evrope, Borjan je samo dva puta kapitulirao, protiv BATE Borisova i Arsenala.

Zbog svega toga, Borjanov ostanak bi mnogo značio Zvezdi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a kako sada stoje stvari, to neće biti dovedeno u pitanje.

''Tu sam, imam ugovor još godinu dana. Imamo dobru ekipu. Da se dovedu još dva-tri dobra igrača, da se to skocka kako treba i da uđemo u Ligu šampiona. Učinićemo sve da vratimo Zvezdu gde joj je mesto'', poručio je Borjan u izjavi za današnji ''Žurnal''.

Dakle, navijači Zvezde ne treba da brinu, odlični golman ostaje da sa crveno-belima napadne plasman u elitno evropsko takmičenje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 18.04.2018
18:09

Zbog cega je Borjanova zena pokazivala srednji prst navijacima Partizana?

avatar
Piksi G0L iz kornera
Wednesday, 18.04.2018
13:30

Borjan je kralj golmana.