"Orlovima" od FIFA minimum 8 miliona $ - Koliko će zaraditi "večiti"?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.12.2017.
09:59
Izvor: Sportske.net

Nagradni fond koji je FIFA opredelila za Mundijal u Rusiji biće dosta veći u odnosu na onaj od pre tri i po godine. Učesnicima grupne faze zagarantovanih 8 miliona dolara.

EPA/SERGEI CHIRIKOV
EPA/SERGEI CHIRIKOV

Povezane vesti

Učesnici predstojećeg Svetskog prvenstva u Rusiji podeliće sledećeg leta 400 miliona dolara, a ukupan novčani fond koji je FIFA opredelila za Mundijal iznosi 791 miliona dolara.

Pomenutih 400 miliona namenjeno je za nagrade učesnicima u zavisnosti od plasmana. Ostatak novca FIFA je opredelila kao nadoknadu klubovima čiji igrači učestvuju na Mundijalu, za osiguranje igrača i pripreme reprezentacija.

Tako će svaki od Saveza čija reprezentacija učestvuje u grupnoj fazi turnira, a među njima je i Fudbalski savez Srbije, prihodovati najmanje 8 miliona dolara!

Cifra se povećava u zavisnosti od plasmana, pa će tako eliminisani u 1/16 finala zaraditi 12 miliona dolara. Najveće nagrade sleduju reprezentacijama koje doguraju do završnice. Četvrtoplasirani će zaraditi 22 miliona dolara, tećeplasirani 24, finalista 28, a osvajač Mundijala 38 miliona dolara.

Kao što je već rečeno, određenu svotu novca prihodovaće i svaki klub koji na Mundijalu bude imao svog predstavnika. To znači da bi od učešća Srbije na Mundijalu mogli da zarade i beogradski "večiti" koji u svojim redovima imaju igrače kandidate za put na Svetsko prvenstvo.

Srbija će na Mundijalu igrati u Grupi E protiv selekcija Kostarike, Švajcarske i Rusije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RUSKI CAR
Thursday, 21.12.2017
15:21

Otkud sad Rusija u našoj grupi?

avatar
Al(a)din
Thursday, 21.12.2017
11:02

Ee onda bi u tom slucaju trebali imati makar 2 predstavnika, pa taman ne igrali kao Podolski 2014.