''Orlovi'' znaju kako protiv Koreje

Autor: Beta Beta
nedelja 12.11.2017.
17:10
Izvor: Beta

Fudbalski reprezentativac Srbije Ivan Obradović rekao je danas da Južna Koreja ima dobre igrače i dodao da njegova ekipa neće imati problema ako bude imala pristup kao da je kvalifikaciona, a ne prijateljska utakmica.

Epa/Caroline Blumberg
Epa/Caroline Blumberg

Povezane vesti

Srbija je u petak pobedila Kinu u Guangdžouu sa 2:0, a u utorak je očekuje novi prijateljski meč protiv Južne Koreje.

"Imaju zaista dobre igrače, prva zvezda im je Song iz Totenhema. Sećam se da smo 2011. izgubili sa 2:1. Igraju dosta visoko, imaju dobar presing, veoma su uporni. Neće nam dakle biti lako, ali ukoliko budemo imali pristup kao da je u pitanju kvalifikaciona utakmica, onda neće biti problema", rekao je Obradović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija je u petak pobedila Kinu u Guangdžouu sa 2:0, a u utorak je očekuje novi prijateljski meč protiv Južne Koreje.

"Imao sam već ranije iskustvo kod selektora Vladimira Petrovića sa ovako dalekih turneja, tada smo igrali protiv Južne Koreje i Australije, tako da sam znao šta nas očekuje. I za sada sve funkcioniše kako treba, odigrali smo dobro protiv Kine, izgledalo je sve jako ozbiljno, iako smo igrali u kombinovanom sastavu sa dosta mladih igrača. I drago mi je da smo pobedili", rekao je Obradović.

Obradović je istakao da ekipa dobro funkcioniše.

"Istina, promenilo se mnogo toga, ranije je to 'stariji – mlađi' bilo izraženije, sada smo svi isti, na istoj talasnoj dužnosti. Dobar je odnos a to je najvažnije. Vidi se poštovanje od strane mladjih igrača, a mi smo tu da im svojim iskustvom, a mnogi od nas su tu skoro deset godina, pomognemo kako bi se brzo i lako uklopili. Momci su jako korektni, sve prihvataju, vidi se njihova velika želja da napreduju u svakom smislu", rekao je on.

Teži meč protiv Južne Koreje u odnosu na prethodni protiv Kine očekuje i Nemanja Gudelj.

"Kina taktički nije jaka selekcija, loši su na tom planu i zato nam je bilo lako da trijumfujemo. Protiv Južne Koreje će biti mnogo teže, liga im je mnogo jača, taktički su jači, disciplinovaniji. Verujem da ipak možemo da pobedimo i u drugoj utakmici, jer na kraju najviše zavisi od nas", rekao je Gudelj.

Utakmica između Srbije i Južne Koreje igra se u utorak od 12.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke