'Orlovi' žele 'najvažniju pobedu generacije'

 • Autor: Beta

 • 02. septembar 2013.

 • 13:56

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije BRanislav Ivanović rekao je danas da se ekipa za utakmicu sa Hrvatskom priprema kao i za svaku drugu, iako je taj meč poseban jer može doneti najveću pobedu generacije.

Poseban meč, ali kao i svaki drugi.

"Nema ničeg posebnog u samoj pripremi. Svaka utakmica je utakmica za sebe, a svaka je i nešto posebno, a ova jeste posebna. Moramo da se za nju pripremamo kao i za svaku ostalu", rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi na okupljanju reprezentacije.

Reprezentacija se danas okupila za meč s Hrvatskom u petak, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. "Orlovima" je ostala samo teorijska šansa posle lošijih rezultata.

"Na početku kvalifikacijama smo rekli da ćemo imati ujednačenu grupu i da svaka ekipa mora da igra na vrhunskom nivou tokom dve godine. Imali smo i dobrih i slabijih trenutaka, kao i oni sa škotima (poraz u Zagrebu 0:1), koja im je dosta promenila situaciju. Mi moramo da gledamo sebe. Znamo šta treba da uradimo i kako da se spremimo", rekao je Ivanović.

Kapiten Srbije je kazao da postoji napredak u nastupima tima i da je velika razlika ova ekipa u odnosu na onu koja je pre šest meseci u Zagrebu izgubila od Hrvatske (0:2).

"Napredovali smo od prošle utakmice, napredujemo iz dana u dan. Ova reprezentacija je potpuno drugačiji tim od onog koji je počeo kvalifikacije. Igramo kvalitetniji i bolji fudbal", rekao je Ivanović.

On je na novinarsko pitanje o sreći uz osmeh kazao: "Možda vi novinari to predstavljate kao sreću. Na terenu nema srećnih situacija, sve mora da se zasluži, za sve da se izbori".

Srpski fudbal potresa sukob nacionalnog saveza i većine klubova, a Ivanović je kazao da to ne sme da utiče na igrače na terenu.

"Mislim da to ne može da utiče na nas. Van terena to sigurno prolazi kroz našu glavu i taj sukob je prisutan, ali ne mislim da će uticati, jer je rival dovoljno dobar. Reprezentacija Hrvatske je možda nešto što je možda potrebno našoj fudbalskoj javnosti. Pun stadion i ovakav rival su nešto što možda može da promeni sliku", rekao je Ivanović.

"Pobeda nad Hrvatskom bi bila najvažnija pobeda ove generacije, nešto što je mnogo bitno za nas", dodao je on.

Selektor Siniša Mihajlović je ranije rekao da očekuje da će se zviždi njemu, predsedniku FSS-a Tomislavu Karadžiću i golmanu Vladimiru Stojkoviću, ali je kapiten reprezentacije rekao da ne očekuje zvižduke.

"Mislim da će se najviše zviždati Hrvatima, a najmanje... mada se uopšte neće zviždati i da će se utakmica završiti rezultatom koji je povoljan za nas i da neće biti povoda za zviždanje uopšte", rekao je Ivanović.

Novinare je zanimalo da li jedna pobeda može da promeni opštu atmosferu u domaćem fudbalu, na šta je kapiten naglasio da je ovo samo rezultatski meč.

"Jedna utakmica ne znači ništa i ne pravi razliku u fudbalu. Ovo je normalna utakmica za tri boda. Ali, ako budemo pametni, ona može da nam bude dobra osnova i da na njoj gradimo buduće velike utakmice. U tom smislu može da promeni, ali sada je to samo jedna utakmica i tri boda", rekao je Ivanović.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari