"Orlovi": "Težak poraz, moramo da se koncentrišemo na Gruziju"

Autor: Beta Beta
subota 07.10.2017.
00:10
Izvor: Beta

Fudbalski reprezentativci Srbije složili su se u oceni da bi večerašnji poraz u Beču trebalo što pre zaboraviti i okrenuti se onom koji sledi u ponedeljak.

Epa/Lisi Niesner
Epa/Lisi Niesner

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je njegova ekipa uplašeno počela večerašnju utakmicu protiv Austrije, kao i da bi uzrok poraza trebalo tražiti u "nama".

"Ušli smo uplašeno u utakmicu i uzrok poraza trebalo bi da tražimo u nama, a ne u igri Austrije. Odigrali smo ispod proseka. Moramo ujutro da se probudimo kao da se ovaj meč nije ni igrao, jer nas već u ponedeljak čeka nova utakmica sa Gruzijom. Biće to još teži meč nego ovaj u Beču. Nadam se da ćemo ipak stići do Rusije, jer smo dosadašnjim partijama u kvalifikacijama zaslužili da igramo na Svetskom prvenstvu", rekao je Ivanović novinarima u Beču.

Srbija je večeras poražena u Beču sa 2:3 od Austrije u devetom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srbiji je bila potrebna pobeda za plasman na Mundijal.

"Sve je i dalje u našim rukama, moramo da pobedimo Gruziju. Mislim da među igračima nema straha. Moramo da ostanemo maksimalno koncentrisani i slavimo u ponedeljak. Pristup utakmici u Beču nije bilo loš, ali desilo se što se desilo. Voleli bismo i mi da smo mogli večeras da završimo posao, ali eto dogodilo se nešto drugo", rekao je Dušan Tadić.

Defanzivac Srbije Antonio Rukavina kazao je da je celom timu teško pao poraz od Austrije.

"Nije se mnogo pričalo u svlačionici posle meča. Svima nam je teško pao poraz. Očekivali smo mnogo drugačiji ishod, ali šta je tu je. Očigledno je nemoguće da kvalifikacije završimo bez poraza. Ovo je bila naša najlošija partija, ali moramo da podignemo glavu i nastavimo dalje. Trebalo bi da analiziramo ovaj meč. Sada je najbitnije da se koncentrišemo na ponedeljak i meč s Gruzijom", rekao je Rukavina.

Ekipa Slavoljuba Muslina plasiraće se na turnir u Rusiju ako u ponedeljak od 20.45 pobedi Gruziju u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Poznavalac
Saturday, 07.10.2017
09:17

Sramno i ocajno izdanje protiv desetkovane austrije koja je trecerazredna reprezentacija..nikad slabija grupa,a opet se mucimo..muslin izvodi nesto cele kvalifikacije sa cudnom formacijom tj.tri pozadi sto samo italija igra..nema ljajica,milinkovic savica,andrije zivkovica iz samo njemu znanih razloga..savladacemo mi gruziju ali ako se nesto korenito ne promeni bicemo vreca za punjenje na SP.

avatar
Čerek Republika Srps
Saturday, 07.10.2017
08:26

Sportske.net ,cestitam na aplikaciji. Jako lepo uradjeno

avatar
Saturday, 07.10.2017
03:03

E ovako. Da li moze neko da mi objasni zasto je Antonio Rukavina startni desni bek u nasoj selekciji i kakav problem sa savezom, selektorom imaju Dusan Basta i Darko Lazovic koju tu poziciju wing beka pokrivaju u Seriji A. Takodje mali Gajic je veoma dobar. U dobrim klubovima kao sto su Lazio i Genoa. Takodje da li je moguce da Stefan Mitrovic ima mesto u nacionalnom timu. Imamo bar 20 boljih stopera. Tosic odlican u Besiktasu ne igra, Veljkovic sjajan u Verderu ne igra za reprezentaciju. Vujadin Savic se preporodio u Zvezdi. Nikad nema Pejcinovica u reprezentaciji Da ne govorimo o izostancima igracina kao sto su Sergej, Zivkovic. Mnogo istrosenih i nekvalitetnih igraca imaju prednost u nasoj selekciji ispred onih koji to zasluzuju. Takodje ne razumem zasto se ne daje sansa Pavlovicu u napadu. Dobar igrac.