"Orlovi" su klasa iznad, rutinska pobeda u Podgorici

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 11.10.2018.
22:40
Izvor: Sportske.net

Užasan teren, lepa atmosfera, pobeda Srbije i utakmica koju ćemo pamtiti samo zbog učinka Aleksandra Mitrovića i lepe akcije kod drugog gola.

Beta/AP Photo/Risto Bozovic
Beta/AP Photo/Risto Bozovic

Povezane vesti

Nakon trećeg kola Lige nacija, u četvrtoj grupi C lige, naša najbolja reprezentacija u ovom trenutku je savladala Crnu Goru večeras sa 0:2 (0:1) u Podgorici i tako se osamostalila na prvom mestu na tabeli.

Od samog početka videlo se da smo kvalitetnija reprezentacija, Crnogorci su veoma teško stizali do trećine terena na kojoj je bila odbrana Srbije, dok su naši izabranici lakše stizali do gola ekipe koju predvodi Ljubiša Tumbaković.

Dušan Tadić je od starta pokazivao klasu, bio je dominantan na sredini terena, koliko mu je to teren dozvoljavao.

U prvih 15 minuta nismo videli interesantne napade, ali u 17. jesmo, tada je Rodić prošao po levoj strani, dobio je loptu u kaznenom prostoru, a njegov saigrač iz Crvene zvezde, Filip Stojković, napravio je faul, a sudija Roki je pokazao na belu tačku.

Penal je iskoristio Aleksandar Mitrović kome je ovo bio 20. gol u dresu reprezentacije Srbije.

U nastavku jedna prilika za Dušana Tadića, Živković je dobro prošao po desnoj strani, uputio centaršut, golman Petković je odbio loptu pravo na nogu Tadiću koji nije uspeo da uputi dobar udarac ka golu.

Crna Gora bez ikakve pretnje, Srbija je bila bolji rival u prvom poluvremenu.

U nastavku šansa za Crnu Goru preko Bećiraja u 51. minutu, šutirao je sa distance pored gola, a samo tri minuta kasnije velika prilika da Srbija, rekli bismo, reši pitanje pobednika. Aleksandar Mitrović je vukao loptu, od njega se odbila do Dušana Tadića koji je pokušao samo da je "bocne" ispred golmana Petkovića, ali je i loš teren uticao na to da promaši.

Crna Gora je pretila sve više preko Jovetića sredinom drugog poluvremena, upravo je kapiten pokušao u 71. minutu, ali je njegov udarac Dmitrović odbranio.

Ulaskom Branka Jovičića reprezentacija Srbije dobija dodatno na čvrstini na sredini terena, bilo je to potrebno našem timu.

Zbog protesta Ljubiša Tumbaković je dobio crveni karton u 77. minutu utakmice, Crnogorci su bili lišeni pomoći svog prvog trenera, a odjednom su i prestali sa napadima.

Pitanje pobednika bilo je rešeno u 81. minutu utakmice. Nakon dodavanja Branka Jovičića do Andrije Živkovića, fudbaler Benfike je poslao loptu u sredinu, Sergej Milinković-Savić je samo elegantno propustio loptu ka Mitroviću koji postiže drugi gol za konačnih 0:2.
 
Ništa se nije dešavalo do kraja ove utakmice osim jednog šuta Živkovića, beležimo tri boda koja su veoma bitna za našu reprezentaciju koja je sada prva u grupi.

Crna Gora: Petković - Stojković (od 46' Janković), Simić, Tomašević, Vešović - Šćekić (od 73' Ivanić), Vukčević - Marušić, Jovetić, Jovović - Bećiraj (od 80' Mugoša).

Srbija: Dmitrović - Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić - Maksimović, Lukić (od 72' Jovičić) - Gaćinović (od 79' Milinković-Savić), Tadić, Živković - Mitrović (od 90' Radonjić).

         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 12.10.2018
12:09

Prvo se ovo takmičenje potpuno ignorisalo. Meni se čini kao pun pogodak, a ima i pravi takmičarski karakter. Onda, mediji su neuporedivo više pažnje poklanjali izjavama nekih igrača, uglavnom štićenika istog menadžera, nego utakmicama i igri. Napravljena je atmosfera linča za Krstajića, na čudan način promovisanog debitanta kao trenera na mestu selektora. Hajde da se konačno prizna da izgleda da radi odličan posao. Da ne uvažava potrebe mlade reprezentacije, verovatno bi ovde bili i Gajić i Jović, možda i Pantić. Taktički sjajno postavljena utakmica u kojoj protivnik nije uspeo da napravi nijednu šansu. Mi - otprilike 6, sa nekoliko tehničkih grešaka u dodavanjima kod kontri koje su lako mogle postati golovi. Bravo momci, bravo Krstajiću.

avatar
Dorotej
Friday, 12.10.2018
10:17

Očajno smo igrali. Mi stvarno nismo za fudbal. Treba da nam dođe ozbiljna reprezentacija pa da nas napune "k'o punjenu papriku", da se opasuljimo , da vidimo realno stanje gde smo. Krstajić nema znanje i harizmu da bude selektor. Ne znamo da sastavimo 3 dodavanja. Zadnja linija ne ume da iznese loptu, isto tako zadnji vezni ne priđu da je prime pa golman mora nasumice da ispucava što je u velikoj većini slučajeva izgubljena lopta. Videlo se na utakmici, Crnogorci i mi smo braća rođena sudeći po fudbalu, isti DNK. Jedno balkansko loptanje, naguravanje bez glave i repa.

avatar
prike
Friday, 12.10.2018
09:07

Kakva crna klasa, pa nije se znalo ko je slabiji. Eto sad i Murinjo moze da se tesi da njegov Manchester nesto igra.

avatar
SaleNs91
Friday, 12.10.2018
02:04

Rumuni se provlace kao Zvezda ove sezone u svim takmicenjima,vreme je da ih skinemo u Bukurestu

avatar
ViniciusJR
Friday, 12.10.2018
01:24

Najgora utakmica Crne Gore od kako je Tumba selektor...zasto je to tako, da li pritisak, previse respekta, ko zna. Generalno, istina da je Srbija dosta kvalitetnija...i kad se pogleda vecina igraca u CG su na nekom skromnom nivou, ali su do sad igrali hrabro, samouvjereno, i znali kad da napadnu, kad da se brane. I zao mi je sto oni koji su veceras prvi put u posljednjih 2 godine gledali CG, stekli utisak da je to truba reprezentacija...mada s pravom, ovo veceras je bilo bas ocaj. A opet s druge strane , vidim da je ova pobjeda ponijela vecinu navijaca...protiv ovakve igre Crne Gore (ocajne ali bas ocajne), ova Srbija nije bas tako dobro odigrala, nista spektakularno...i mislim da ce se to ubrzo i pokazat, i dalje tu skripi dosta. U svakom slucaju, da me ne shvatite pogresno...jesam iz CG, navijao sam za CG...ali cestitke za zasluzenu pobjedu.

avatar
Friday, 12.10.2018
01:05

Ko jos prati reprezentaciju u fudbalu. Preevise je tu zivaca otislo da bi se bilo sta vise tu pratilo. Posle SP sam rekao zbogom i prijatno. Kosarka, vaterpolo i odbojka. To me zanima samo.

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 11.10.2018
23:59

Kvalitetniji smo od crnogorske brace ali slaba igra, neubedljiva. Igramo u tom nekom 3 sesiru gde su ekipe bas tog nekog naseg kvaliteta. Ovaj uspeh moze da zavara samo neuke i dodatno ce ucvrstiti poziciju naseg selektora koji je nedorastao tom poslu. Ovo kazem bez navijacke ostrascenosti. Cim Jokanovic dobije otkaz u Fulamu treba ga odmah uzeti da nam bude selektor jer neko jace ime se nece prihvatiti te pozicije (a verovatno ni Jokan ali treba probati). Vec nas vidim da ostajemo sa Krstajicem do sledeceg veceg takmicenja na koje se necemo plasirati i onda opet sve iznova a ova generacija ce vec ostariti.. stara prica

avatar
Znajsha
Thursday, 11.10.2018
22:51

Ima Srba koji igraju za CG u mnogim sportovima ali nema ni jednog Crnogorca da igra za Srbiju.

avatar
Čeki
Friday, 12.10.2018
00:40

Ima u vaterpolu da igraju za nas iako je Herceg Novi dominantno srpski grad.

avatar
dejannk
Friday, 12.10.2018
01:12

Druze pratis li vaterpolo??

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 11.10.2018
22:50

Utakmica jako slabog kvaliteta,sa tim sto je da budemo iskreni ovaj tim Crne Gore uz duzno postovanje ispod proseka,tako da ne velicamo ovu pobedu kao ne znam sta.Bilo je dosta problema u nasoj igri,dosta jalovo,bezidejno I za sve to je kriv niko drugi no selektor u pokusaju!Svaka cast poslednjoj liniji,bez Rukavine,njega ne bih komentarisao,njemu nije mesto tu.Drago mi je zbog Nemanje Maksimovica,decka koji treba da igra stalno I konstatno,odlican fudbaler.Mitrovic je klasa tu nema sta,a Tadic I ona njegova nosalantnost je sramota,to samo kod nas u reprezentaciji ima I posle se bune kad ih neko kritikuje.Sve u svemu daleko smo od bilo cega ozbiljnijeg,videcemo vec sta donosi buducnost.Da ima materijala ima,ali sa ovim ljudima u savezu a I ovim trenerom ne ocekujem neki specijalni pomak,daj boze da se varam!

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 11.10.2018
22:49

Bitna pobeda, ali kad su ovakve "mrtve" utakmice u pitanju, svaki zicer se mora koristiti, a mi smo na 1:0 dva promasili.

avatar
Markyc
Thursday, 11.10.2018
22:49

Evo meni je zapušio usta Krstajić, predviđao sam poraz. Prvi sam pljuvao ali samo njega, ne igrače. To zato što me nerviraju ove stvari oko igrača ali ko zna šta se tu zbiva, svi mi mislimo da znamo najbolje pa pljujemo, a ne znamo kako stoje stvari u svlačionici i na treninzima. Možda ovo na kraju ispadne dobro.

avatar
babaroga
Friday, 12.10.2018
15:20

Jos kad bi pojasnio cime ti je to Krstajic zapusio usta? Da znamo svi. Ja nisam video nikakvu njegovu bravuru, sve je uglavnom odigrano na individualni kvalitete. I zato je i izgledalo tako kako jeste, zato su crnogorci u svim parametrima bili bolji sem u krajnjem rezultatu. Koga namerava da dobije jos sa ovakvom igrom?

avatar
babaroga
Saturday, 13.10.2018
12:17

uf druze, tek statistiku kad bih uzeo u obzir: 6 kornera u njihovu korist, posed lopte kao na utakmici Spanija-Rusija, 150 tacnih paseva vise odigrali... A mi kao napadali? Branili smo se samo tako jbt. Katastrofa sa bilo kojim ozbiljnijim timom u najavi. Ma sta u najavi, ocekivano.

avatar
Markyc
Friday, 12.10.2018
23:06

Dobro brate, ti tako misliš. Odabirom igrača i spremanjem utakmice, time. Najjača fora je što mi mislimo da sve vidimo na terenu šta se događa, pa na osnovu toga zaključujemo jer smo jelte pametni. Ja reko' svoje, ti kako hoćeš. Ovo gostovanje nije bilo ni malo naivno po mom mišljenju. I lično mislim da smo imali zrelije šanse i bili bolji ceo meč, jedino ako si gledao statistiku pa su po tome možda bolji. Meni je ovo dobro.

avatar
Bianconeri Belgrado
Thursday, 11.10.2018
22:48

Ludi Mitar, samo sto je napunio 24 godine, a vec 21 gol za reprezentaciju.

avatar
Sasha_Voj
Thursday, 11.10.2018
22:48

I sa B timom klasa. Da sam na mestu prijovica više se nebi odazvao reprezentaciji dok je tu krstajic. Sramota da pored tolike dominacije srbije ne dobije 20 minuta igre. Naš rodić najslabiji al opet dovoljno dobar za crnogorce. Ni u zvezdi mu ne ide baš. I što se tiče kontri, tu nam fali jović kao kiša sahari, onim što je pokazao u nemačkoj je da ima nos za to. Trebaće nam to protiv jačih ekipa treba Mladen da ga uigrava da posle ne bude kasno.
Samo još jednu stvar, nadam se da nećemo zvizdati himni cg u bg jer imamo taj običaj da svima zvizdimo što je po meni mnogo ružno.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 11.10.2018
22:46

Dobar rezultat al klasa iznad pa i ne bas , dobro su nas pritiski bili al srecom je dosao taj drugi gol i mec se mirno priveo kraju .

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Thursday, 11.10.2018
22:44

Bledo izdanje u prvom poluvremenu, poprilican smor od igre i ukupno posmatrano- ne svidja mi se sto Prijovic nije dobio ni sekund veceras, bezveze su jako prva i treca izmena. Ocekivao sam vise od SL i MG pa i NM iako svako od njih radi onaj tzv. nezahvalan nevidljivi posao na svoj nacin.

avatar
DropkickMurphys
Thursday, 11.10.2018
22:44

Utakmica koja ce biti upamcena samo zbog istorijske konotacije.Mec siromasan kvalitetom.Prvi put sam gledao C.Goru.Jedna jako jako limitirana reprezentacija.Sto se nas tice,bitna samo pobeda,o samoj igri nema sta puno da se kaze.Odavno sam prestao da gajim iluzije da mi mozemo (mnogo) bolje.

avatar
El Clásico leyendas
Thursday, 11.10.2018
22:41

ja sam odavno pisao da Crna Gora veze sa fudbalom nema