"Orlovi" stavljaju pečat! (20.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.11.2018.
10:10
Izvor: Sportske.net

Duelom sa novim članom D divzije Lige nacija fudbalska reprezentacija Srbije stavlja tačku na grupnu fazu takmičenja. Trijumf "pod obavezno"!

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras stavlja tačku na grupnu fazu takmičenja u premijernom izdanju UEFA Lige nacija.

"Orlovi" su uoči poslednjih 90 minuta na poziciji na kojoj žele da budu i sada je cilj da se pobedom nad selekcijom Litvanije tu i ostane i ostvari višestruka korist.

Juče je bilo reči koja su tri osnovna razloga zbog kojih reprezentacija Srbije mora da osvoji prvo mesto u četvrtoj grupi C divizije i o tome opširno možete da čitate OVDE!

Da ponovimo, prvo mesto u grupi garantuje plasman u višu diviziju, baraž za Evropsko prvenstvo i zaradu od 2.250.000 evra!

Razloga da se ide na trijumf više je nego dovoljno, a istorija kaže da nam je Litvanija talična i da nakon mečeva sa reprezentacijom nekadašnje sovjetske republike slavimo plasmane na velika takmičenja.

Ovoga puta nećemo slaviti odlazak na Mundijal ili Evropsko prvenstvo, ali trijumfom dolazimo na dva koraka od kontinentalne smotre a da još nije obavljen žreb kvalifikacionih grupa za EURO 2020.

Selektor Mladen Krstajić ponovo je najavio promene u sastavu. Kapiten Aleksandar Kolarov i njegov zamenik Nemanja Matić nalaze se pod znakom pitanja za večerašnju utakmicu, ali su zato Milan Rodić (odrađena suspenzija) i Ljubomir Fejsa ponovo na raspolaganju.

Svi se nadaju da bi i najbolji strelac Bundeslige večeras mogao da dobije nešto više minuta, zaboravlja se da na klupi imamo i Aleksandra Prijovića, ali to su već "slatke muke" sa kojima će selektor Krstajić morati da se izbori.

Srbija bi večeras mogla da počne u sledećem sastavu: Rajković - Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić - Fejsa, Maksimović - Gaćinović, Ljajić, Tadić - Mitrović.

O kalkulacijama nećemo ovom prilikom, mada postoje opcije koje Srbiji i bez trijumfa nad Litvancima garantuju prvo mesto u grupi. Više o tome mogli ste da čitate OVDE!

Utakmica 6. kola četvrte grupe C divizije Lige nacija između Srbije i Litvanije igra se od 20:45 uz direktan prenos na televiziji Sport klub.
         

         

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Tuesday, 20.11.2018
16:44

Samo da ih vise ne gledamo sa ovim amaterima makar pogubili sve u seriji b al ovo je ispod svakog nivoa cela liga nacija je glupost.veliki ce uvek biti nezadovoljni kao nemacka sada kad side da igra sa nama a mali nikad nece pobeci sa dna kao crna gora.ukratko ko je imo imace ko nije i nece.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 20.11.2018
18:11

Sistem bi mozda i mogao da bude bolji, stvarno jeste glupo to sto igramo protiv Litvanije i Crne Gore, ali, vidis da se i sa njima mucimo, a Rumuniju nismo nijednom ni pobedili. Nije Liga nacija glupost, bolje ovo da igramo nego prijateljske koje nikad ili skoro ni ne organizujemo kod kuce i nikad protiv nekih jakih (ne lakih, naprotiv, samo sa takvima igramo:)) selekcija.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 21.11.2018
18:27

I to sto kazes, ali, ne mozes velike stvari da postignes i velike ciljeve da ostvaris ako se ne takmicis sa boljima od sebe, a onda i sa najboljima.

avatar
neme
Wednesday, 21.11.2018
18:05

Pa isli smo u Honduras pa protiv Katalonije ali to je 400000 dolara po utakmici ako si ucesnik SP.A ne dolazi nam niko jak jer se i tu tarifa zna brazil i argentina sa mesijem milion francuzi nemci malo manje a FSS to ne zanima ako mi ne dobijamo nista;))Mucimo se jer se nasima ne da a oni nemogu

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 20.11.2018
14:30

OK, razumem da selektor nece (mnogo) da tumba jer ipak nije Tumba:-D, ali, zbog cega moraju da igraju i Tadic i Gacinovic? Ljajic je nas najbolji na toj poziciji iza napadaca i ne treba ga dirati, ali, zasto sad ne bismo poceli sa Zivkovicem i Jovicem umesto te dvojice gore ili barem jednim od njih? Ako ni ovo nije u skladu...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 20.11.2018
14:29

OK, razumem da selektor nece (mnogo aka previse) da tumba jer on ipak nije Tumba:-D, ali, zbog cega moraju da igraju i Tadic i Gacinovic? Ljajic je najbolji na toj poziciji iza napadaca i ne treba ga dirati, ali, zasto ne bismo poceli sa Zivkovicem i Jovicem umesto one dvojice ili bar jednim od njih?!

Nije u skladu sa uslovima korišćenja