"Orlovi" se oprostili od EP Matićevom majstorijom!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.03.2015.
22:36
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije poražena je u četvrtom kolu kvalifikacija za EURO 2016 a meč u Lisabonu ostaće upamćen po majstoriji Nemanje Matića čiji gol makazicama nije pomogao "Orlovima" da izbegnu poraz od Portugala.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije poražena je na gostovanju selekciji Portugala rezultatom 2:1 (1:0) u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj usled čega su šanse za plasman na kontinentalnu smotru svedene na teoriju.

Golove pogledajte OVDE!

Portugal:
Rui Patrisio - Bosingva, Rikardo Karvaljo (od 16' Fonte), Bruno Alveš, Eliseu - Nani, Tiago, Mutinjo, Koentrao (od 78' Kvarežma) - Ronaldo, Dani (od 85' V. Karvaljo)

Srbija: Stojković - Basta, Ivanović, Nastasić, Kolarov - Matić, Petrović - Tadić (od 78' Z. Tošić), Ljajić (od 85' Škuletić), Marković (od 65' Đuričić) - Mitrović

Prvo poluvreme duela na "Da Lužu" proteklo je u znaku terenske inicijative koja je bila na strani reprezentacije Portugala, dok izabranici Radovana Ćurčića nisu pokazali ništa što bi bilo vredno pomena.

Tek u nekoliko navrata "Orlovi" su pravili izlete na protivničku polovinu a pokušali Dušana Tadića, Adema Ljajića i Matije Nastasića nisu ugrozili besposlenog Ruija Patrisija.

Domaći su poveli već u desetom minutu susreta nakon prekida koji je Dušan Basta olako "poklonio" Portugalcima. Umesto u aut Basta je loptu izbacio u korner posle kojeg je zakazala kompletna odbrana "Orlova".

Levi bek Real Madrida Fabio Konetrao uputio je precizan centaršut na ivicu peterca gde je Rikardo Karvaljo bio usamljen pa mu nije bilo teško da samo skrene loptu ka golu i tako dovede "Selekao" do prednosti.

Samo šest minuta nakon što je postigao vodeći gol iskusni defanzivac je morao van igre zbog povrede a njegovo mesto na terenu zauzeo je štoper Sautemptona Hose Fonte.

Do odlaska na odmor Portugal je držao loptu u posedu, u 29. minutu Kristijano Ronaldo je tukao sa 25 metara ali je Stojković bio siguran, pa nakon 45 minuta nije bilo većih uzbuđenja koja bi vredelo izdvajati.

Srbija
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Početak drugog dela igre obeležila je sjajna prilika u kojoj se našao Aleksandar Mitrović posle lošeg pozicioniranja igrača Portugala. Dušan Tadić uposlio je centarfora Anderlehta ali je ovaj sa pet ili šest metara glavom prebacio okvir gola.

Sedam minuta posle prve opasnosti pred golom Portugala gostujući sastav uspeva da poravna rezultat nakon kornera. Aleksandar Kolarov ubacio je loptu u visini penala gde Radosav Petrović glavom skreće istu ka Nemanji Matiću koji polumakazicama postiže spektakularan pogodak i poravnava na 1:1!

Prva je šteta što su se reprezentativcima Srbije odmah nakon datog gola vezale noge pa su posle minut igre dozvolili Naniju da ugrozi Vladimira Stojkovića a onda i da postignu drugi pogodak na utakmici.

Nemanja Matic
Foto: Beta/AP Photo/Francisco Seco

Kontranapad po desnoj strani izveli su Kristijano Ronaldo i Žoao Mutinjo a potonji je preciznim centaršutem po zemlji ubacio loptu u peterac gde je bio spremni Fabio Koentrao koji već u 63. minutu ponovo donosi prednost Portugalu!

Nakon drugog gola Portugal je nastavio da održava terensku inicijativu, Srbija je tek posle 14 minuta igre posle pogotka Fabija Koentraa uputila udarac ka golu. Radosav Petrović tukao je sa 19 metara, udarac je bio snažan, ali je lopta završila u naručju dobro postavljenog Ruija Patrisija.

U završnici susreta pokušao je Radovan Ćurčić da promenama unese živost u igru našeg tima. U poslednjih desetak minuta na terenu se našao i debitant Petar Škuletić ali ni bivši napadač Partizana nije uspeo da uradi ništa konkretno kao ni njegov kolega iz napada Aleksandar Mitrović.

Reprezentacija Srbije pretrpela je tako drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo a kada se uzme u obzir da su nam tri boda osvojena za "zelenim stolom" posle meča sa Albanijom oduzeta od strane UEFA, jasno je da na polovini kvalifikacija "Orlovi" gotovo više nemaju šanse da se nađu u Francuskoj.

Portugal je večerašnjom pobedom preuzeo lidersku poziciju na tabeli grupe "I" sa 9 osvojenih bodova, dok Srbija ostaje na pretposlednjem mestu sa samo jednim osvojenim bodom.

Rezultati 4. kola:

Elbasan: Albanija - Jermenija 2:1 (0:1)
Lisabon: Portugal - Srbija 2:1 (1:0)

Tabela grupe I:
1. Portugal 4 3 0 1 4:2 (+2) 9
2. Danska 4 2 1 1 6:4 (+2) 7
3. Albanija 4 2 1 1 4:5 (-1) 7
4. Srbija 4 1 1 2 6:6 (-) 1*
5. Jermenija 4 0 1 3 3:6 (-3) 1

* Odlukom UEFA Srbija dobila Albaniju službenim rezultatom. Odlukom UEFA Srbiji oduzeta tri boda osvojena u duelu sa Albanijom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke