"Orlovi" poleteli, Matić optimista!

Autor: Beta Beta
petak 11.11.2016.
10:09
Izvor: Beta

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Matić rekao je danas da mu je teško palo što je propustio prve tri kvalifikacione utakmice i da mu je drago što će konačno moći da igra protiv Velsa.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Matić rekao je danas da mu je teško palo što je propustio prve tri kvalifikacione utakmice i da mu je drago što će konačno moći da igra protiv Velsa.

"Bilo je mnogo teško, lakše je na terenu, kada možete da utičete na igru i rezultat. Ali, šta je, tu je, odlično smo igrali, prvi smo na tabeli i to je jedino bitno. Nije mi bilo lako svakako, ali dobro, sada sam na raspolaganju selektoru i daću sve od sebe da pomognem ekipi", rekao je Matić novinarima pred put u Kardif.

Srbija će u subotu gostovati Velsu u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a Matić je zbog suspenzije propustio prve tri utakmice.

Matić je optimista kada je u pitanju predstojeća utakmica.

"Ako budemo dali sve od sebe i radili jednan za drugog, mislim da će sve izgledati kako treba. Pre utakmice ne mogu da kažem da je neko izraziti favorit. Ako me pitate posle 10 minuta utakmice, mogu da vam kažem ko će da pobedi, jer se tada vidi ko je spremniji", kazao je Matić.

Vezni fudbaler Čelsija je kazao da mu mnogo olakšava to što Srbija i njegov klub imaju isti sistem igre.

"To je dobro za mene, svaki dan radim u tom sistemu i svakako je lakše. Kada ste uigrani, u svakom momentu znate šta da radite i kako da se krećete", kazao je Matić.

On je naveo da njegova ekipa treba da sakrije mane formacije.

"U svakoj ekipi koja promeni sistem treba vremena da se uigra. Mane selektor može bolje da analizira, iskusniji je i zna bolje od mene. Pokušaćemo te mane da sakrijemo na ovoj utakmici, da se dobro dopunjujemo, radimo jedan za drugog i ne dopustimo protivniku da ih iskoristi", dodao je Matić.

Kako je rekao, posebno ga raduje dobra forma Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića, za koje je rekao da "igraju zaista dobro".

"Tadić je već iskusniji igrač i od njega se to očekuje. Mitrović je mnogo sazreo u poslednjih šest meseci, shvatio je koje stvari treba da radi na terenu i van njega i raduje me što je napokon ukapirao da ima veliki kvalitet i da to treba da iskoristi", rekao je Matić.

Sudija na utakmici će biti španski arbitar Maljenko, a Matić je rekao da je "nebitno ko sudi", već samo to kako igra njegova ekipa.

Matić je rekao da očekuje pun stadion i dobru atmosferu u Kardifu.

"Stadion će biti pun, u svakom slučaju, dobra atmosfera. Oni će od prvog minuta tražiti od svoje ekipe da napadne i moramo da budemo spremni na to. Mada, svi igramo u velikim klubovima, pred punim stadionima i to nije ništa novo za nas", rekao je Matić.

Utakmica će se igrati u subotu od 20.45 na stadionu Kardif sitija. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Friday, 11.11.2016
11:42

To sto je koriste i u Celziju je mozda i jedina prednost ove formacije, ali zar mi treba da zavisimo od jednog ili dvojice igraca i da im je prilagodjavamo?

avatar
brekbaCh
Friday, 11.11.2016
11:37

Sa Maticem bi vezni red trebalo da bude bar dvaput bolji, jos da se odbrana malo zategne i bilo bi odlicno. Samo da ne idemo po bod, da se branimo.. treba da se igra hrabro, na pobedu, pa sta bude.