''Orlovi'', pokažite srce junačko! (20:45h)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.03.2015.
11:27
Izvor: Sportske.net

Večeras je ''biti il' ne biti'' za naš nacionalni tim u kvalifikacijama za EURO 2016. Nada još uvek postoji, iako ''Orlovi'' meč sa Portugalom dočekuju sa samo jednim osvojenim bodom.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Da li će naše fudbalske zvezde večeras konačno zasijati punim sjajem na ''Stadionu svetlosti'', baciti u senku slavnog Kristijana Ronalda i potvrditi da im je mesto na Evropskom prvenstvu u Francuskoj naredne godine, ili će, u suprotnom, Radovan Ćurčić od sutra početi sa selektiranjem ''nekih novih klinaca'', koji bi se već od sada spremali za jesen 2016 i naredni kvalifikacioni ciklus?

Svi se nadamo ovoj prvoj, optimističkoj opciji, da će naši reprezentativci pronaći večeras ''svetlo na kraju tunela'' i ozbiljno zakoračiti tamo gde smo ih, maltene, svi već videli pred početak ovih kvalifikacija.

A kvalifikacije su počele loše da lošije nismo mogli ni da zamislimo, a igra ''Orlova'' protiv Danaca u Humskoj (1-3) će se pamtiti kao jedno od najsramnijih izdanja našeg nacionalnog tima.

Zbog toga su nam naše fudbalske zvezde ostale dužne, jer nisu pokazali ni delić onoga što nam iz vikenda u vikend demonstriraju širom Evrope, u svojim (bogatim) klubovima.

Večeras će im biti još teže, mnogo teže nego protiv Danske, Jermenije, Albanije. Sa druge strane sevaće projektili Ronalda, Nanija i drugova, ali šampionsko srce se pokazuje baš onda kada je najteže.

I znaju to dobro naši reprezentativci, ali pitanje je samo da li će konačno zaigrati kao pravi tim, da li će na terenu pokazati želju, borbenost, veliko srce, mudrost...

Naravno, biće to veliki ispit i za novog selektora Radovana Ćurčića, ubedljivo najveći u karijeri. On je sa mladom reprezentacijom prošle jeseni nagovestio da može da odgovori i ovakvim izazovima, i baš zbog toga je sada i tu gde jeste.

Od njega očekujemo pobedničku stragetiju, iako među nama ima mnogo onih koji sumnjaju da će nekadašnji trener Javora biti u stanju to da učini.

Ipak, dok čekamo večerašnji meč u Lisabonu, a početak je u 20:45h, ostaje nam da našim ''Orlovima'' pošaljemo još pozitivne energije, da verujemo u njih, bez obzira na sve i da se nadamo lepim vestima.

Juče smo vas podsetili kako su dvoboji Srbije i Portugala izgledali u kvalifikacijama za EURO 2008, a na kraju, ovo su očekivani sastavi dve selekcije za večerašnju utakmicu.

Portugal
: Patrisio, Bosingva, Karvaljo, Bruno Alves, Koentrao, Mutinjo, Tijago, Žoze Mario, Nani, Dani i Ronaldo.

Srbija: Stojković, Basta, Ivanović, Nastasić, Kolarov, Matić, Petrović, Tadić, Tošić, Marković, Mitrović.

Pravdu će deliti Italijan Đanluka Roki.

Šta vi kažete, kojim sastavom bi trebalo da se suprotstavimo Portugalcima?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke