"Orlovi" pokazali sebi, da li i nama?

Autor: Beta Beta
četvrtak 21.03.2019.
08:30
Izvor: Beta

Remi je dobar rezultat, iako je prijateljski meč, optimizam porastao, sebe su uverili, da li i navijače?

EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN
EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Povezane vesti

Fudbalski reprezentativci Srbije rekli su da su u prijateljskoj utakmici protiv Nemačke, koja je završena nerešeno, sami sebi pokazali da mogu da pariraju najjačim selekcijama.

"Pokazali smo sami sebi da možemo. Liga nacija nam je dobro došla jer je veliki broj mladih igrača tu iskoristio šansu, i sada ponovo. Pokazali smo da smo sazreli, da smo spremni za Portugal i želimo da izborimo dobar rezultat. Imamo vremena da se spremimo", rekao je Nemanja Maksimović novinarima u Volfsburgu.

Srbija je u sredu uveče igrala 1:1 sa Nemačkom u prijateljskoj utakmici, koja je bila provera za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmicu sa Portugalom.

"Stisnuli su nas u drugom poluvremenu, što je normalno jer imaju veliki broj kvalitetnih igrača, a negativan rezultat. Posle primljenog gola smo se ponovo podigli i nismo dozvolili da izgubimo, što je jako bitno", kazao je Maksimović.

Maksimović je imao odličnu intervenciju u drugom poluvremenu, kada je izbio loptu sa gol linije, a to je komentarisao rečima: "Nadao sam se da će mi dati vremena, to se i desilo, izblokirao sam i srećan sam zbog toga".

Golman Marko Dmitrović je rekao da ekipa "raste" kroz svaku utakmicu.

"Možda smo mogli više, ali mogli smo i da izgubimo. Ovaj remi je izuzetan rezultat gledajući protiv koga smo igrali, izuzetne reprezentacije koja je jedna od najboljih na svetu, iako su podmladjeni. Pokazali su da je to pravi potez, videli smo izuzetne igrače koji su mnogo mladi, a već svetske klase", rekao je Dmitrović.

"Pokazali smo da možemo da pariramo velikim reprezentacijama. Normalno je da se povučeš kada imaš 1:0 protiv Nemačke. Momci su igrali sjajno i ovo je bila najbolja moguća priprema za ono što nas čeka", dodao je on.

Mijat Gaćinović je kazao da je zadovoljan.

"Nemci su bili favoriti, oni su to protiv 99 odsto reprezentacija, pa tako i nas. Nedostajalo nam je nekoliko važnih igrača, ali mi mladji i svi koji su igrali su pokazali da na njih može ozbiljno da se računa. Možemo da budemo zadovoljni sa 1:1. Nemci su imali više šansi, Dmitrović nas je spasao nekoliko puta, ali da smo iskoristili neku od šansi možda bismo i pobedili", kazao je Gaćinović.

Utakmica protiv Portugala igraće se u ponedeljak u Lisabonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Thursday, 21.03.2019
12:52

Добро је, али видећемо како ће бити када буде важно.

avatar
prike
Thursday, 21.03.2019
10:39

Не знам могу ли Лука и Митар заједно, и коме би у овом тренутку требало дати предност. Макса одличан, а са Тадаром ће све то бити још боље. Поред оваквог Дмитра, Рајко неће примирисати репрезентацију. Да не говоримо о евентуалном повратку Стојкета. Надам се да је сада и њему јасно да је његово време прошло. Све у свему, како смо се надали, било је супер.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 21.03.2019
09:50

Zaboravio sam da se vraca i Kostic. Onda mozda ipak ovako da igramo:
Dmitrovic (Rajkovic, Vasiljevic)- Rukavina, Milenkovic, Veljkovic (Spajic), Kolarov (Bogosavac)- Maksimovic (Lukic), Fejsa (Jovicic)- Tadic (Zivkovic/Lazovic), Ljajic (Milinkovic-Savic), Gacinovic ili Kostic (Radonjic)- Jovic/Mitrovic.

avatar
UGASICE SE partizai
Thursday, 21.03.2019
09:50

Gledao utakmicu i procitam komentare jutros,stvarno ne znam sta ljudi ocekuju?

Momci su igrali protiv reprezentacije koja je favorit na svakom prvenstvu i u PP su posle gola Jovica,redom imali sanse Jovic,Lazovic,Ljajic i Milinkovic,od kojih su sanse Ljajica i Milinkovica jednostavno morali biti golovi,da ne gresim dusu,trebali smo primiti i onaj jedan,ali na poluvremenu je komotno moglo biti 3:1 ili 4:1. Inace,da nekom pustis prvo drugo poluvreme da gleda,a posle njega prvo poluvreme,rekao bi da smo satrali Nemce i da je sramota sto nismo pobedili.

Treba biti realan i reci da jedini igraci koji su klase su Tadic,koji nije igrao i Jovic,ovo ostalo.......... Pa ne bi Ljajic igrao u Turskoj da je dobar,Lazovic na samom kraju karijere potpisao za prosecni Lacio,Mitrovic ne zna gde udara,da gol na svakih 10 utakmica,SMS ni sam ne zna da li ove sezone ima jednu dobru utakmicu. Gacinovic i Kostic su nista vise nego korisni igraci,prvi zna sa loptom i solidno je brz,drugi ne zna nista posebno sa loptom,ali je zato bas brz.

Sto se tice odbrane,e tu nemamo nikog da zna,sem golmana. One akcije sto su Nemci pravili su akcije koje ne bi prosle Barsi protiv Cukarickog. Bogosavca mislim da je sramota sto je igrao,o Rukavini ne bih trosio reci,hvala na svemu i da se ne ljubimo,Spajic....... Spajic??? Milinkovic momak je samo jedan solidan igrac,ali i takav je Vidic za sve ostale,tako da on mora igrati,jer bar nesto zna.

Pohvalio bih Maksimovica,za divno cudo,bar je sinoc odigrao da je uzeo borbenost eto tipa Jovicica,ali je vise nego dovoljno dobar sa loptom,pa je to izgledalo vrhunski,da imamo trenera da upari njega i Milivojevica,8 godina bi bili mirni na sredini uz jednog koji bi kreirao,a to bi nadam se mogao biti SMS.

Da spomenem i Pavkova,nije u redu sto si to uradio,ali ipak i neka si! Celu utakmicu ovaj se nesto breca,puknes ga i gotovo,sto se kaze,da sam mu roditelj,dobio bi samar pred decom,a nasamo bih ga pomazio po glavi i rekao bravo :D

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 21.03.2019
09:46

Ne znam sta bih rekao, utiskak utakmice je za mene ponovo to eksperimentisanje Krstajica. Selektor je vec vise od godinu dana, iza sebe ima dva takmicenja, i u trenutku kad ima jednu jedinu provjeru i to jaku, pred kvalifikacije, jos uvijek je u fazonu davanja sanse i isprobavanja opcija. Po nekoj mojoj logici, trebalo je da to bude taj tim koji ce istrcati protiv Portugala. Ne vidim cemu davanje sanse Pavkovu, Jovic ne moze da doceka da igra od Mitrovica i Prijovica, a sad ga izvodi da uvede Pavkova? Ubio je utakmicu u drugom poluvremenu, a pokazao je i dozu nepostovanja prema Njemcima koji su htjeli ozbiljnu provjeru pred kvalifikacije. Interesantno bi bilo pogledati koliko je igraca prodefilovalo kroz reprezentaciju od kad je Krstaja selektor.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 21.03.2019
19:55

A sta da se povredio Jovic? Nije valjda strasno ako ne odigra svih devedeset minuta.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 22.03.2019
10:14

Igrao bi Pavkov protiv Portugala. :) Ne mozes tako razmisljati, mogao se povrijediti i u 5. minutu. Ne mora igrati svih 90, ali ako ne moze zbog Mitrovica, pa i Prijovica, nekako mi je besmisleno da ga sad izvodi da bi dao sansu Pavkovu. Pavkov je tek cetvrti spic, a Jovica takodje nije imao prilike upoznati jer je do sad odigrao... koliko minuta?

avatar
UGASICE SE partizai
Thursday, 21.03.2019
20:29

Druze,na prijateljskim imas 6 izmena,pola igraca Nemacke nisam znao od onih sto su sinoc igrali i ti bi da mi izadjemo da izginemo.

Plus,povredjenih je bilo skoro za jednu celu ekipu,ne kazem,licno mi je krivo,sto nije probao sa opcijom Pavkov-Jovic,cisto da vidimo kako bi izgledalo em sa dva napadaca,em sa dva potpuno razlicita igraca,ali eto,nije to uradio.

Mislim,neki ljudi,jako puno ocekuju od coveka,koji nema dodirne tacke sa trenerskim poslom,moja baba ima vise smisla od njega za fudbal i ti bi da on donosi rezonske odluke,ne moze to tako :D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 21.03.2019
09:42

Dmitrovic- Rukavina, Milenkovic, Veljkovic (Spajic), Kolarov- Maksimovic, Fejsa (Lukic)- Lazovic (Zivkovic), Tadic (Milinkovic-Savic), Ljajic (Gacinovic, eventualno Radonjic)- Jovic/Mitrovic.

avatar
Stevo Jovandic
Thursday, 21.03.2019
09:35

Samo isterajte ovo čudo od igrača koga hoće Real, PSG, Mancester UTD i Siti, Barselona, Juventus, Milan, Inter, Napoli, Bajern, Liverpul, Dortmund, Atletiko i ne mogu da se setim ko sve ne... Sergej Milinković Savić...