"Orlovi" padaju na FIFA rang listi zbog poraza od Maroka?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.03.2018.
12:26
Izvor: Sportske.net

Poraz koji je reprezentacija Srbije doživela u prijateljskoj utakmici sa Marokom odraziće se negativno na poziciju "Orlova" na sledećoj FIFA rang listi.

Epa/Alessandro Di Marco
Epa/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Većina evropskih selekcija odigrala je u martu po dve prijateljske utakmice, a učinak koji su reprezentacije ostvarile računaće se na sledećoj FIFA rang listi.

Srbija je u prethodnom periodu poražena od Maroka (2:1) i savladala Nigeriju (2:0) što je bilans koji će "Orlovima" biti uračunat na narednom svođenju računa.

Kako sada stoje stvari, Srbija bi na sledećoj rang listi mogla da zabeleži blagi pad jer će prilikom sledećeg obračuna imati 48 poena manje u odnosu na FIFA rang listu od 15. marta.

"Orlovi" bi trebalo da imaju 732 poena što će biti dovoljno da se preskoči Iran, ali će zato nas preskočiti reprezentacije Ukrajine i Rumunije što znači da ćemo početkom aprila zauzimati 35. mesto na FIFA rang listi.

Treba ipak sačekati da kompletan obračun jer je komplikovano uzeti u obzir sve promene koje će se dogoditi narednog meseca zbog velikog broja odigranih utakmica.

Sledeća FIFA rang lista biće objavljena 12. aprila, a do početka Mundijala biće obavljena još dva rangiranja (17. maj i 7. jun).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Thursday, 29.03.2018
13:51

Onda neko kaže kako prijateljske utakmice nisu bitne.Važne su jer se svi rezultai boduju i na osnovu toga se utvrđuje renking nacionalnih timova,koji kasnije odlučuje u kom će se šeširu koja reprezentacija naći pri izvlačenju grupa.

avatar
Fiqlini
Thursday, 29.03.2018
13:35

Ma i 35. Smo visoko kako igraju

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 29.03.2018
12:36

Mi ne mozemo ni ovakve dve reprezentacije da dobijemo, a kamoli neke jace sa kojima bismo morali da igramo ako mislimo da KONACNO nesto uradimo na SP...