"Orlovi", neka ovaj ciklus bude uspešan! (20:45)

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.03.2019.
09:34
Izvor: Sportske.net

Naviknuti na neuspehe u prethodne dve decenije novi kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo dočekujemo bez prevelike euforije.

Epa/Focke Strangmann
Epa/Focke Strangmann

Povezane vesti

Reprezentacija je u prošlosti previše puta izneverila očekivanja javnosti, pa ne čudi što ljubitelji fudbala u Srbiji očekuju da vide dela pre nego što se krene sa ocenjivanjem i pričom o tome da li će "Orlovi" konačno zaigrati na Evropskom prvenstvu.

Srbija će borbu za plasman na kontinentalnu smotru početi gostovanjem Portugalu, zvaničnom prvaku Evrope koji je u prvom kolu remizirao sa Ukrajinom na svom terenu (0:0).

Prethodna iskustva nisu pozitivna, a kako ćemo u Lisabonu nastupiti bez najboljih pojedinaca jasno je da bi i remi predstavljao uspeh za četu Mladena Krstajića.

Prošlonedeljna utakmica u Volfsburgu pokazala nam je da aktuelni sastav ima kvalitet, ali da je i dalje daleko od nivoa najjačih evropskih reprezentacija i za to postoji mnogo razloga.

Niko pod kapom nebeskom ne može sa sigurnošću da vam kaže kako će izgledati startna postava Srbije na večerašnjoj utakmici i u kojoj formaciji će igrati "Orlovi".

Mladen Krstajić nas je navikao na to da ista postava ne počinje dve vezane utakmice, a kada tome dodamo da nikada nije odstupao od formacije sa jednim napadačem, jasno je da niko ne može da garantuje u kom sastavu će Srbija igrati.

Pričalo se o formaciji 3-5-2, 4-3-3, 4-2-3-1 i 4-4-2, a na kraju ostaje da sačekamo veče i vidimo kakav je Krstajićev izbor jer je previše nedoumica oko toga koji će igrati početi utakmicu.

Ako pretpostavimo da će Krstajić ostati dosledan svojim ranijim principima, onda bi Srbija večeras mogla da izađe u formaciji 4-2-3-1 i to u sledećem sastavu:

Srbija moguci sastav

Druga opcija je formacija sa trojicom veznih igrača, te dvojicom krilnih fudbalera i jednim napadačem. U tom slučaju vezni red bi činili Sergej Milinković-Savić, Nemanja Maksimović i Saša Lukić, po krilima bi dejstvovali Dušan Tadić i Adem Ljajić, a u samom špicu Aleksandar Mitrović.

Ni portugalski novinari ne mogu sa sigurnošću da tvrde šta je Fernando Santoš spremio za Srbiju, mada je juče bilo reči o četiri različite formacije o čemu ste više mogli da čitate OVDE.

Utakmica Portugal - Srbija igra se od 20:45 i direktan prenos obezbeđen je na televiziji Nova S.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paris Saint Germain
Monday, 25.03.2019
20:21

Napred Portugal!!!! Dole krstaja, polize mi j@j@ xexe

avatar
Bojan Ilić
Monday, 25.03.2019
18:41

Trebalo bi da bude 4-1-3-2 jer čisto sumnjam da će igrati sa 3 štopera što bih ja lično pozdravio jer 3-5-2 bih odgovaralo da igramo sa dva klasična špica!

avatar
Z
Monday, 25.03.2019
18:32

Skauti Barse, PSGa i Bajerna su u Portugalu vcrs....Jovic na klupi. Ali neka je sa srecom momci, samo hrabri!

avatar
NikkiCFC
Monday, 25.03.2019
19:21

On treba da igra zbog nas a ne zbog nekih tamo skauta.

avatar
Z
Monday, 25.03.2019
21:40

Ne kapiras....dobar je velikanima sporta, a nije nama.....to je poenta...........

avatar
deki trbic
Monday, 25.03.2019
18:30

A GDE IMA PRENOS?

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Monday, 25.03.2019
13:00

Apsolutno me ne zanima ovaj ciklus i voleo bih da budemo 4ti u grupi,sa sto manjom minutazom za sve Zvezdine igrace.

Onda oteramo coveka sa kupljenom licencom,oteramo sve ljude koji imaju veze sa propalim klubom bez istorije,oprostite,bez USPESNE istorije i bubasvabe imaju neku istoriju i taman kada Jovic bude najbolji strelac u Evropi,Joveljic stasa dovoljno da igraju zajedno u napadu,drvo zakujemo za klupu,Milivojevic,Nastasic se u najboljim godinama vrate,Dmitrovic ce takodje tada biti u najboljim godinama,e onda ce to biti ekipa koja ce moci da napravi bas dobar uspeh,a da gledam kako idu 44 centarsuta na drvo koje se bori ko da se bavi MMA,a ne fudbalom,ne bi li kukavac dao gol,pa to ne zelim.

avatar
Čika Marko
Monday, 25.03.2019
19:44

Nije ni tebi lako...al ajde.

avatar
Don Silvio
Monday, 25.03.2019
11:44

Sad opet zbog trulog Mitra, Jovic mora na klupu