"Orlovi" na kineskom ispitu - Nova formacija i Sergej u timu (12.35)

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.11.2017.
10:48
Izvor: Sportske.net

Fudbalska reprezentacija Srbije nešto nakon podneva, po srednjeevropskom vremenu, započinje eru nakon Slavoljuba Muslina.

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji okončane su pobedom nad Gruzijom koja je izvojevana uz mnogo muke ali koja nam je donela mesto na planetarnoj smotri i potragu za novim selektorom.

Fudbalski savez Srbije i Slavoljub Muslin nisu mogli da nađu zajednički jezik i dogovore kako bi reprezentacija trebalo da izgleda na Mundijalu zbog čega je iskusni stručnjak napustio kormilo nacionalnog tima.

"Orlove" će na azijskoj turneji predvoditi Mladen Krstajić koji je i pre polaska u Kinu rekao da će utakmice sa Kinom i Južnom Korejom biti iskorišćene za isprobavanje novog sistema igre.

Praktično se tu misli na transformaciju onog sistema koji je implementirao Slavoljub Muslin, a u kojem je najveća mana bila defanzivna orijentacija ekipe i to što i timu nije bilo mesta za Sergeja Milinković-Savića.

Reprezentaciju ćemo danas videti u nešto drugačijoj postavci, poslednju liniju tima činiće četvorica fudbalera, a vezni red i napad formiraće po trojica igrača.

Praktično se to može opisati i kao sistem 4-5-1 jer ofanzivni bočni igrači mogu da pomognu i veznom redu, a ujedno će predstavljati podršku klasičnom napadaču.

Evo i očekivanog sastava za današnji duel sa Kinom, uz napomenu da je moguće da će biti promena kao i da bi u buduće u ovakav sistem trebalo da budu uključeni igrači koji nisu krenuli na azijsku turneju, a to su Nemanja Matić, Nikola Maksimović i Matija Nastasić.

Danas prvi put u novoj formaciji!

A post shared by Sportske.net (@sportskenet) on Nov 10, 2017 at 2:16am PST

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toto Salvatore Riina
Friday, 10.11.2017
14:12
avatar
MARCO NICO
Friday, 10.11.2017
19:16

Odmori malo...

avatar
pekky3
Friday, 10.11.2017
13:02

umesto gudelja matić i negdje naći mjesto za Živkovića i ostale mlade igrače polako ubaciti u vatru!

avatar
Nikolaus
Friday, 10.11.2017
12:51

Svi mi dobro znamo da je najveca boljka ove ekipe odbrana i da nismo stabilni pozadi ni kad trojica stopera igraju, da ne govorim sta ce biti ako samo dvojicu ostavimo. Razlog je jednostavan, mi stopera svetskog kalibra nemamo a plus smo jako tanki i na poziciji desnog beka. Prvi sam protiv formacije sa tri stopera ali u takvoj smo situaciji da je to jedina formacija koju ova ekipa moze da igra a da ne primi 5 komada od jacih reprezentacija. Za Sergeja bi moglo da se nadje mesto i u takvoj formaciji, decko je univerzalac. Ako igramo protiv jake reprezentacije i cilj nam je da se odbranimo na prvom mestu, onda umesto Kostica ubacis Sergeja koji igra u oba smera i tako pojacas vezni red i plus rasteretis Tadica da sparta kud god mu padne na pamet. Ako opet se desi da hocemo da napadnemo, izbacis Milivojevica sa zadnjeg veznog a ubacis Sergeja koji je ofanzivniji igrac od Milivojevica i imas sjajnu opciju napred i ponovo rasteretis Tadica. Ko zna sta se valja iza brda sa Kezmanom i Muslinom jer Sergej moze ovoj reprezentaciji da da dve nove opcije, da joj da dve nove dimenzije..samo ga treba iskoristiti na pravi nacin.

avatar
Манда
Friday, 10.11.2017
12:37

Кога бре зезају, ову трулу формацију играмо већ 15 година. Промене само одбрану, некад буде 3, некад 4. А ту фразу да имамо једног шпица и 2 играча који могу и напред и назад су већ излизали. Спрдња.

avatar
VREBA KEBA
Friday, 10.11.2017
12:34

Svidja mi se ovaj tim samo malo bodu oci Gudelj i Vukovic.

avatar
_Goran_
Friday, 10.11.2017
12:16

Cisto sumnjam da ce Grujic biti zadnji vezni a Gudelj centralni. To treba rotirati.

avatar
Amar Zornic
Friday, 10.11.2017
12:14

predefanyivno orijentisano i bez ijednog krilnog igraca koji probija linijski, takodje Tadicu ne odgovara ovo mesto

avatar
DR DRE
Friday, 10.11.2017
12:02

Za Koreju: Stojkovic/Rajkovic (Jovanovic)- Ivanovic (Rukavina), Veljkovic, Tosic (Vukovic), Kolarov (Obradovic)- Maksimovic (Grujic), Gudelj (Krsticic)- Zivkovic (Gacinovic/Radonjic), Milinkovic-Savic (Tadic), Ljajic (Radonjic/Gacinovic)- Prijovic (Mitrovic).

avatar
DR DRE
Friday, 10.11.2017
12:01

Ljajic ce levo, Tadic desno, a ni Grujic sigurno nece igrati tu gde ste ga stavili- drago mi je sto ste (verovatno slucajno, ali svejedno) zaboravili Milivojevica, on vise ne treba da igra za 1. tim.

avatar
Al(a)din
Friday, 10.11.2017
11:51

Ne znam jedino kako ce se Ljaja snaci na desnoj strani, obicno je poluspic ili levo krilo, ipak se nadamo da ce ovaj sistem igre sa 4 potadi biti sasvim dobar