"Orlovi" izginuli, sudija pogurao Portugal do pobede!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.10.2015.
19:53
Izvor: Sportske.net

Fudbalska reprezentacija Srbije porazom je okončala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo iako je u duelu sa Portugalom zaslužila mnogo više. Sudija Fernandez kumovao je porazu ali raduje odnost reprezentativaca prema igri i želja koju su pokazali.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Nakon dve uzastopne pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo reprezentacija Srbije doživela je poraz u poslednjem susretu grupe "I" i na taj način završila turobne kvalifikacije za kontinentalni šampionat.

Kompletan tok susreta OVDE!

Portugal je u Humskoj savladao Srbiju rezultatom 2:1 (1:0) iako se mora priznati da su "Orlovi" odnosom prema igri i željom zaslužili mnogo više a neuspehu je kumovao i sudija David Fernandez koji je očajno odradio svoj deo posla.

Golove pogledajte OVDE!

Srbija - Stojković, Tomović, Kolarov (od 77' Obradović), S. Mitrović, D. Tošić, Milivojević, Matić (C), Z. Tošić (od 84' Sulejmani), Ljajić, Tadić, A. Mitrović (od 84' Škuletić)

Portugal - Rui Patrisio, Semedo, Fonte, Bruno Alveš (od 46' Luis Neto), Eliseu, Danilo, Nani, Andre Andre, Migel Veloso (od 70' Mutinjo), Kvarežma, Dani (od 57' Eder)

Pobeda koju su reprezentativci Srbije izvojevali u Albaniji učinila je da nekoliko hiljada navijača dođe na stadion u Humskoj i pruže podršku izabranicima Radovana Ćurčića iako kiša nije prestajala da pada tokom čitave večeri.

Srpski reprezentativci loše su otvorili utakmicu, gol su primili posle svega 5 minuta igre i to nakon greške u zadnjoj liniji koja je bila evidentna posledica neuigranosti štoperskog tandema koji su činili Stefan Mitrović i Duško Tošić.

Vodeći pogodak za Portugal postigao je Luis Nani iako je Rikardo Kvarežma odradio veći deo posla snažnim udarcem koji je Vladimir Stojković samo kratko odbio na nogu prvotimca Fenerbahčea koji je loptu poslao pod prečku.

Petanestak minuta nakon vodećeg gola reprezentativci Srbije pokušavali su da pronađu svoju igru da bi od 20. minuta i prvog udarca Aleksandra Mitrovića preko gola počeo period dominacije "Orlova".

Borbenom igrom izabranici Radovana Ćurčića uspeli su da do odlaska na odmor uspostave terensku inicijativu, a stvorili su i nekoliko solidnih prilika od kojih najbolje u periodu od 30. do 37. minuta kada su Zoran Tošić, Dušan Tadić i Adem Ljajić stavili na muke Ruija Patrisija.

Četiri minuta pre kraja prvog dela igre u šesnaestercu gostujuće reprezentacije Semedo je srušio Aleksandra Mitrovića ali je sudija David Fernandez procenio da nije bilo prekršaja što je razljutilo nekoliko hiljada navijača na tribinama.

Nezadovoljstvo koju su navijači pokazali zbog te odluke sudije na izmaku prvog dela igre samo je bilo uvod u ono što je usledilo tokom drugog poluvremena. Srbija je u nastavku meča pokazala mnogo bolju igru, stigla je i do izjednačenja, ali je Portugal uz pomoć arbitra Fernandeza na kraju slavio u Humskoj.

Tokom uvodnih 15 minuta drugog poluvremena Srbija je stvorila tri izgledne prilike ali je Rui Patrisio kapitulirao tek u 65. minutu kada je Aleksandar Kolarov probio po levoj strani a Zoran Tošić materijalizovao njegov precizan centaršut i pretvorio ga u izjednačujući pogodak.

Nakon izjednačenja "Orlovi" su nastavili sa napadima, Zoranu Tošiću je u 69. minutu poništen pogodak iako ostaje nejasno zbog čega, dok je Rui Patrisio u 73. minutu intervenisao u poslednji momenat i sprečio Aleksandra Mitrovića da pogodi mrežu.

Pobedu Portugalu doneo je rezervista Žoao Mutinjo u 78. minutu iako je njegovom sjajnom udarcu prethodio evidentan prekršaj Edera nad Zoranom Tošićem. Završnica susreta pretvorila se u lakrdiju u režiji španskog sudije koji je isključio Aleksandra Kolarova a nedugo zatim i Nemanju Matića.

Srbija je meč završila sa desetoricom igrača jer je zamenik kapitena već bio zamenjen u momentu kada mu je pokazan crveni karton. Pamtiće se i to da je kapitenska traka na kraju završila na ruci Vladimira Stojkovića iako su je pre njega nosili isključeni Kolarov i Matić, odnosno zamenjeni Zoran Tošić.

Na taj način "Orlovi" su porazom završili takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pa su na kraju zauzeli četvrtu poziciju na tabeli grupe "I" sa četiri osvojena boda.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

72 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Monday, 12.10.2015
12:57

Cestitke fudbalerima i otkaz treneru! nIgraci su ostavili srce na terenu, moramo da budemo ponosni na njih. nIgramo potpuno neorganizovano, loptu na silu guramo napred, slabo se krecemo bez lopte pa u napadu nikada nemamo slobodnog igraca, Matic mora da davi loptu na sredini po dva minuta jer nema kome dodati, Tosic igra na pogresnoj strani, Sulejmani dobija priliku na kasicicu, Katai nije ni zaigrao, Mitrovic ne moze sam, treba mu saigrac u spicu. Kada oni napadaju stalno se ubacuju izmedju linija, veza se slabo vraca nazad (osim Tosica), stoperi bez komentara, kome je palo na pamet da Mitrovic moze biti reprezentativac, takvih u nasoj seoskoj ligi ima na kilo.

avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Monday, 12.10.2015
13:20
avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Monday, 12.10.2015
11:26

* kao drugi ili treci golman, a verovatno tek treci (Beto)

avatar
Patriota Grobar
Monday, 12.10.2015
02:59

Veceras sam prvi put posle toliko vremena gledao dobru partiju nasih fudbalera,eh kada bi ovako nastavili da igraju...Zaista dobra igra,lepo za oko,steta za rezultat...

avatar
dushanseelny
Monday, 12.10.2015
01:59

Treba bolji selektor jbg.. Gde je onaj BATE-ov bek u reprezentaciji, on sad igra odlicno?

avatar
jv
Monday, 12.10.2015
16:49

Ja sam zvezdas, ali Mladenovicu nije mesto u reprezentaciji. Ne moze se dobijati poziv na osnovu nekoliko dobrih utakmica.

avatar
dushanseelny
Tuesday, 13.10.2015
12:59

Znam da je igrao odlicno protiv Partizana, a koliko sam mogao cuti i procitati, nastavio je sa dobrim partijama.. A njega sam spomenuo zato sto ja ove nase bekove iz repke ne znam.

avatar
Leeds United
Sunday, 11.10.2015
23:29

Drugo poluvreme je koncept kako treba nasa reprezentacija da igra od prvog minuta. Mislim da smo dobro odigrali utakmicu. Stoperski tandem los!

avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Monday, 12.10.2015
08:54
avatar
Airton Senna
Sunday, 11.10.2015
22:48

Kad bek(Tomović)počne da se pravi pametan umesto da ispuca loptu,onda je sudija kriv.Matić davi loptu po dva sata mora po deset puta da je pipne,mnogo nam koči igru.Protiv Albanije kada je izašao dva komada razbismo ih,napadali smo ih tako tečno i brzo,a dok je on igrao krene desno pa okrene levo pa opet desno i tako u nedogled.Mnogo je dao sebi za pravo.

avatar
Sunday, 11.10.2015
23:01

Nisu igraci krivi nego trener i njegova taktika. Nije ni debitantima dao priliku da vidimo kako ce da se uklope.

avatar
Airton Senna
Monday, 12.10.2015
00:00

Ma ne krivim nikog Frenk,ali stvarno kod drugog gola desni bek kreće da izigrava plejmekera i da rola po desnoj strani gubimo loptu i primamo gol,a dvadeset minuta ih gazimo,ljudi ne mogu da dođu do vazduha.Ispucaj loptu kada je gužva naročito u odbrani.Ne krivim ni njega ali mislim da je pogrešio.A za ostalo si u pravu.

avatar
ACACHELSEA
Sunday, 11.10.2015
21:38

Nama su svi krivi,sramota da bilo ko iz naseg tima to kaze.Jel sudija kriv sto smo imali duplo vise sansi od rivala,a oni iz dve dali golove.

avatar
Sunday, 11.10.2015
21:35

Rajkovic, Dmitrovic, Stojkovic Ivanovic, Volkov, Mitrovic Veljkovic, Nastasic, Spajic, Tomovic, Kolarov, Antonov - Kostic, Tadic, Milinkovic Savic, Ljajic, Jojic, Katai, Matic, Zivkovic, Tosic - Skuletic, Pesic, Mitrovic, Markovic, Sulejmani. I Dragan Stojkovic Piksi.

avatar
Sunday, 11.10.2015
21:08

Ma jeste, sad nam je eto sudija kriv, nama je uvek neko kriv... Rama, Tole, Bane, Ćure... Ma dajte ljudi, pogledajmo istini u oči, odigrali smo očajno ove kvalifikacije i bez nekih korenitih promena neće biti ništa bolje ni u sledećim.

avatar
i.sarajevo
Sunday, 11.10.2015
20:55

kad pogledamo nakraju ko ide ne evropsko sad nam je jasno gdje smo mi ove dvije utakmice beznacajne rezultatski mislim,u albaniji vidjeli smo slaba reprezentacija ide na evropsko,,,,vels irci island albanezi ........i jos mnoge idu na evropsko prvenstvo a sad da nam neko kaze gdje su bili oni nekad ,a gdje su sad a mi gdje smo i nasta smo spali to je realnost treba je samo pogledati u oci i reci oni slabiji su nas prestigli odose a mi smo stagnirali zaostajemo,,,potrebna je reorganizacija poceti od nule da bi se neki rezultati stvorili, a mi u zadnjih par ciklusa stvaramo reprezentaciju i opet smo napocetku ,,to je nasa realnost moramo se uozbiljiti i naprijed gledati

avatar
Roči Salamanka
Sunday, 11.10.2015
20:49

Da su tako izginuli protiv Danaca i Jermenaca bili bi na EP i onda kazu ne treba im nista prebaciti hahahahahahaha pa dokle tako?! Svu bagru rasterati na celu sa Banetom i Kolarovim i prebaciti decu koja su osvojila SP jer ce oni stvarno ginuti za taj grb!

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 11.10.2015
20:26

Odlicna igra momci sad ovakva igra da se prenese na sledece kvalifikacije ove smo dobro odradili pobjedom nad albanijom

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 11.10.2015
20:25

Zasto (da) se mi zalimo na sudiju? Je l' bila ruka Zorana Tosica? Jeste. Je l' Matic odalamio onog? Jeste. Nije bio faul nad Mitrogolom, tesko da je bio i faul Mutinja, jedino ne znam sta je Kolarov rekao, ali da je bilo nesto lepo, cisto sumnjam. Curcicu, idi vise i povedi i Mitrovica i jednog i drugog, ali Stefana trajno jer se taj nikada ne bi uigrao ni sa Nestom, a i Aleksandar Mitrovic vec po ko zna koji put igra lose iako je i on, nazalost, zrtva izuzetno nerezonske formacije koju forsiramo. Izuzetno nerezonske zato sto ispunjavamo sve uslove da (za)igramo sa dvojicom u napadu, a Djurdjic nikako da dobije poziv za nas A tim dok Tadic ostaje u igri iako je i drugu zaredom lose odigrao (tacno je da se popravio u drugom poluvremenu, ali to ni blizu nije dovoljno), a Tomovic je tek posebna prica, ne razumem zasto nije (bio) pozvan barem Rukavina. S. Mitrovic kao gotovo pa izrazito levonogi igrac na desnom stoperu ima suzenu lepezu dodavanja i svaki njegov pas ide poprecno, Tomovic je jako slab u oba pravca i moze nesto samo kad nema nikoga ispred sebe, Milivojevic je solidan, ali treba nam i bolje, ne postoji njegov konkretan ucinak na terenu u dobrom delu meca i izostaje veci doprinos, a mi NE MOZEMO da zavisimo od trenutka ili inspiracije i nadahnuca (tesko da je on sposoban za to) ili prekida pa i odbitaka jer je to nesto sto je tercijarno, tu nam treba veca klasa jer ta pozicija je i kljucna za nas, Zoran Tosic i Ljajic su odigrali jedne od najboljih partija, Zoran zasluzuje da bude pozivan i dalje, trudi se lik i izgara, ovim putem mu se izvinjavam, Stojkovic je mogao bolje kod prvog gola, a i kod one sanse kad se povredio, vreme je za Predraga.

avatar
Coa
Sunday, 11.10.2015
20:55

Ako si im rekao, i treba! Neko mora da istupi i kaze kako stvari stoje! Steta samo sto si jos uvek posvecen radu u klubovima ali nadam se na kraju tvoje velike trenerske karijere da ces ipak preuzeti reprezentaciju i odvesti nas do medalje na nekom velikom takmicenju. BRAVO

avatar
bojanbokaradivojac
Sunday, 11.10.2015
21:14

Z.Tosic uopste nezasluzuje poziv za Rep.Aj mi nadji i jedan njegov ubacaj sa strane u zadnje dvije utakmice da neidemo previse nazad.decko igra bocnog igraca i stalno se trpa u sredinu gde mi nije mesto.Ni jedan napad nije iso sa njegove strane da je zavrsio ubacajem lopte u kazneni.Svaaku loptu koju je primio ko muva bez glave je kreno ka sredini da postigne gol.Ja sebicnijeg igraca odavno nisam vidio.I gol protiv albanije je ponisten zbog njegove sebicnosti.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 11.10.2015
21:10

Hajde onda da ukinemo komentarisanje kad vec tako razmisljas.

avatar
Barça el honor
Sunday, 11.10.2015
20:13

Igrali smo dobro u vecem delu utakmice i zasluzili smo vise.Par losih odluka sudije na nasu stetu:penal nad Mitrovicem je lagano mogao da se sudi,gol Tosica jako diskutabilan koji je ponisten,ja ruku nisam video(mozda je i bila),gol Mutinja predhodio ocigledan faul.Na sve one odluke UEFE od ranije oduzeto nam je ukupno 4 ili 6 bodova zavisno da li bi nereseno igrali ili pobedili albaniju u Bg.Mozda bi bili treci u grupi, mozda ne bi, ali ono sto je sigurno da smo osteceni za taj baraz.Ja se uvek nadam bice bolje sledece kvalifikacije ali me opet demantuju nasi.

avatar
Return 0f the king
Sunday, 11.10.2015
20:09

Igre iz prethodne dve utakmice vracaju nadu u reprezentativni fudbal u nasoj zemlji. Ponosan sam na ove momke. Nadam se da ce biti bolje u sledecim kvalifikacijama. Mi onu grupu ako ne prodjemo, jednostavno treba da batalimo reprezentativni fudbal.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 11.10.2015
20:53

Da li si ti normalan, sta ti tu vraca nadu?!

avatar
Return 0f the king
Monday, 12.10.2015
12:58

S obzirom na okolnosti i limitiranog trenera, solidna partija. Toliki pritisak na njima, a oni odigrali sasvim ravnopravno na, priznajem ocekivao sam vise vruc teren, teskom gostovanju. Kad se shvati da u ovoj reprezentaciji nema mesta za neke koji su tu samo na osnovu stare slave, bicemo mnogo bolji.

avatar
Return 0f the king
Sunday, 11.10.2015
23:44

Ako mi ti i ovaj sto sam sebi daje pluseve pitate da li sam normalan, treba da se zapitam samo. :DnSta ti nije jasno ? Odigrali smo danas odlicnu utakmicu. Izgubili direktnim greskama ili namerama sudije.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 11.10.2015
22:14

To o cemu pricas vraca nadu, ali to je minimum koji mora da postoji, i Curcic se vec ogresio o toliko igraca da je to strasno, veceras je opet izveo 2-3 prelosa igraca, kasnio sa izmenama!

avatar
Don Andres
Sunday, 11.10.2015
21:39

ako nista nadu vraca makar zalaganje.. a ni sama igra nije toliko losa, naziru se neke ideje. niposto ne treba mijenjati selektora jer taj neko novi za 11 mjeseci ne bi mogao nista postici

avatar
Sunday, 11.10.2015
21:15
avatar
Sunday, 11.10.2015
20:08

Ako ovako nastavimo nećemo se plasirati ni na SP 2018! Tomović i S.Mitrović su ogromne rupe u odbrani i nisu za reprezentaciju, D.Tošić može ali ne protiv jačih reprezentacija. Milivojević i Matić u organizaciji napada igraju kao štoperi, umesto da uđu u sredinu terena oni se guraju u zadnju liniji, a da bi se transformisali iz napada u odbranu potrebna im je svetlosna godina. Kolarov je odigrao odličnu utakmicu ali je glupo dobio crveni karton! Tadić je bio katastrofalan, Ljajiću fali bolja završnica i igra u odbrani, Mitrović odsečen, a Tošić je bio odličan u 2p i mislim da nikome nije jasno zašto je on zamenjen Sulejmanijem, a ne Tadić. U našoj igri ne postoje presing i agresivnost veznog reda, prvi gol smo primili kao pioniri zahvaljujući S.Mitroviću koji stoji od drugog štopera na 20m, a Milivojevića i Matića nema nigde da preseku odbijenu loptu, a drugi gol zbog Tomovića koji ne zna da izbaci loptu kad već nema rešenje i opet pitam gde su Miilivojević i Matić prvo da se ponude kao rešenje Tomoviću, a onda, ko uopšte čuva Mutinja ako to nisu Milivojević ili Matić?! Zbog svega navedenog Ćurčića pod hitno treba smeniti, Paunović za selektora!

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 11.10.2015
21:41

Nisam ni ja kad pisem da ono nije bio faul nad Tosicem, ali sve je to od samog pocetka uslovilo to sto za taj gol prvenstveno krivim njega sto se vratio umesto da tu loptu ispuca. Primljeni golovi su pre svega i svega nasa krivica, a to sto ne resavamo probleme oba stopera, tog MC uz Matica i sto ne pronalazimo resenje i sponu tj. tog poluspica i pakera za Mitrovica je akutni, hronicni, ali i simptomaticni problem...

avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Monday, 12.10.2015
11:55

Tako je, prvo nasi pa onda sudija jer je i posle gresaka ove dvojice bilo vremena za korekciju, ali ona je u potpunosti izostala. Eh, taj Mutinjo...

avatar
Monday, 12.10.2015
11:06

Cela desna strana (Tomović, Tošić, Milivojević) je kriva, a onda i glavni sudija pa tek na kraju i leva strana (Matić) jer Mutinja niko nije čuvao.

avatar
mmmm
Sunday, 11.10.2015
20:07

Nista, ovo je samo iskustvo vise, bravo momci, a na savezu je sada da napravi atmosferu i uslove kako bi nas kvalitet dosao do izrazaja. Jedna naivna greska i ocigledno pristrasno sudjenje. Ovo treba gledati samo sa pozitivne strane, za nas se u ovom slucaju ne racuna rezultat, igra je bila uglavnom dobra, zalaganje kakvo treba uvek da bude. Portugal nista nije pokazao.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 11.10.2015
20:58

Portugal je mnogo toga pokazao, ali vi to ne vidite. Pobedili su nas, a igrali su bez R. Karvalja, Koentraa, Mutinja od pocetka, bez Tiaga, a da ne spominjem K. Ronalda i sigurno jos neke jer ovo nema sanse da su svi igraci koji su im nedostajali...

avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Monday, 12.10.2015
11:25

Vierinja, Pepe, Vilijam Karvaljo, Andre Gomes, Almeida i Postiga. Beto bi kao drugi ili treci golman bi bio na klupi, Varela isto, zar nam cak ni ovo nije dovoljno za jednu jednoglasnu konstataciju da smo morali da ih pobedimo?!

avatar
Непобедиви
Sunday, 11.10.2015
20:05

U napadu pravimo cuda, a u odbrani... isto cuda. Samo, u negativnom smislu. Odlicno smo odigrali, samo da nastavimo ovako. Ne postaje se reprezentacija preko noci. Nemci 10 godina gradili tim pa osvojili SP.

avatar
milosct
Sunday, 11.10.2015
21:21

Da, ali Nemci igrali na svakom prvenstvu i nisu gubili od Jermenije i nisu slavili pobedu nad poluamaterskom Albanijom kao da su osvojili SP

avatar
Непобедиви
Sunday, 11.10.2015
22:20

Slazem se, ali od nekud mora da se krene. Poslednjih nekoliko utakmica smo odigrali mnogo bolje. Mislim da smo na pravom putu.

avatar
Zoran Vukic
Sunday, 11.10.2015
20:03

najbolji nas mec u ovim kvalifikacijama sudija odlucijo sve sviro protiv nas

avatar
Lol xxxxxxxx
Sunday, 11.10.2015
20:02

Koliko sudije vole da budu u centru paznje . Bice bolje orlovi , idemo do Rusije 2018 !!!!

avatar
Madridista
Sunday, 11.10.2015
19:59

Ja sam zadovoljan igromn i zalaganjem, Portugal je imao puno srece i pomoc sudije. Koliko mi samo u ovom fudbalu nemamo ni srece niti pravde nema to je nevidjeno

avatar
Igornopolis
Sunday, 11.10.2015
19:58

Ponavljam po pedeseti put, Tomovic nema sta da radi na spisku reprezentacije. Odudara nekvalitetom, vise nego ocigledno. Dobra igra ali pobede nema. Curcic opet kasni sa izmenama. Pobede se racunaju, pamet u glavu. Kvalifikacine pocinu za 11 meseci. Srecno Orlovi, po hiljaditi put! Mozda me neka sila ipak cuje ovaj put.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 11.10.2015
21:10

Tako je, sve si lepo napisao...

avatar
stanko1164
Sunday, 11.10.2015
19:58
avatar
ppera 1
Sunday, 11.10.2015
19:57

Eto... i kako mi da se plasiramo za bilo koje takmičenje kad nas pokradoše sudije... :-)

avatar
ManchesterUnited
Sunday, 11.10.2015
19:57

Svaka cast na borbenosti i zalaganju, bili smo bolji.

avatar
33
Sunday, 11.10.2015
19:55

Kakva bruka od sudjenja, obezbedili učešće a ovaj AMATER im navlači kao da im treba za život! Užas...

avatar
Liquid Swords
Sunday, 11.10.2015
19:55

sudija dobar si i moralan covek :)