"Orlići" u oslabljenom sastavu idu na megdan Italiji

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 09.12.2016.
17:41
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Milan Kosanović saopštio je spisak igrača na koje računa za kontrolnu utakmicu sa odabranom selekcijom reprezentacije Italije.

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Nakon što su obezbedili plasman u Elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Gruziji reprezentativce Srbije rođene 1998. godine očekuje kontrolna utakmica sa vršnjacima iz Italije.

"Orlići" će 14. decembra od 14 časova i 30 minuta odmeriti snage sa omladinskom selekcijom Italije u San Benedetu, a selektor Milan Kosanović danas je za tu akciju pozvao 18 igrača.

Na spisku selektora Kosanovića nalaze se sledeći igrači:

Aleksandar Stanković (Crvena zvezda), Marko Ilić (Vojvodina), Sava Radić (Čukarički), Nikola Pejović (Crvena zvezda), Zarije Lambulić (Brodarac), Dejan Đurić (Brodarac), Arijas Čočaj (Partizan), Erhan Mašović (Čukarički), Veljko Birmančević (Partizan), Damjan Gojkov (OFK Beograd), Uroš Račić (Crvena zvezda), Luka Adžić (Crvena zvezda), David Bjelobrk (Brodarac), Dušan Vlahović (Partizan), Lazar Romanić (Crvena zvezda), Sava Petrov (Partizan), Jova Nišić (Partizan) i Marko Sarić (Čukarički).

"Spisak je pretrpeo dosta promena u odnosu na onaj iz kvalifikacija, a razlog je činjenica da se meč ne igra u UEFA terminu. Nedostaje nam osam igrača sa poslednjeg okupljanja, a najviše problema imamo u defanzivi" poručuje selektor Kosanović.

Stručni štab omladinske reprezentacije Srbije ne može da računa na veći broj standardnih reprezentativaca zbog klupskih obaveza, ali Milan Kosanović i pored toga uspeva da sagleda pozitivnu stranu ovog okupljanja.

"Dobra stvar je što utakmice sa ovako jakim rivalima, a Italijani u sastavu imaju igrače iz Milana, Intera, Rome, mogu da nam podare neko novo ime i prošire spisak za buduće akcije reprezentacije. Ponoviću, nezgodan je termin, igra se i naša liga, ali ja sam uvek bio optimista i ne sumnjam da će nam i ovaj meč biti od koristi za buduće izazove" jasan je Milan Kosanović.

Stručni štab, pored selektora Kosanovića, čine Milan Kuljić, Dušan Gašić, Pavle Maksimović, Miloš Petrović, Bojan Ofenbeher, Srđan Bajčetić i Nemanja Smiljanić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Andjamo
Thursday, 15.12.2016
01:20

Ako izuzmemo momka iz Vojvodine, cela ekipa iz beogradskih klubova!!! Zašto ne bi ovu ekipu zvali Reprezentacija Beograda??? Zar se fudbal u Srbiji igra samo u Beogradu?????

avatar
odjava
Friday, 09.12.2016
23:33

Ma bice to dobro , tu je iskusna osovina tima a ostali malo da pridodaju i to je to. Jel tako .