"Orlići" u Nižnjem za overu plasmana na EP (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.09.2018.
14:05
Izvor: Sportske.net

Mlada selekcija fudbalske reprezentacije Srbije mogla bi večeras u Nižnjem da napravi odlučujući korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

Utakmicom osmog kola u kvalifikacionoj Grupi 7 mlada fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Nižnjem nastavlja pohod na Evropsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Italiji i San Marinu.

"Orlići" su u petak savladali BJR Makedoniju u Novom Sadu (2:1) i tako stigli do sedmog trijumfa na isto toliko odigranih utakmica. U nekim drugim okolnostima sedam od sedam bilo bi dovoljno za plasman na Evropsko prvenstvo, ali izabranike Gorana Đorovića tek čekaju odlučujući mečevi.

Prvu meč loptu u borbi za plasman na kontinentalnu smotru Srbija će imati večeras u Nižnjem, gde će odmeriti snage sa odabranom selekcijom Rusije. Velelepno zdanje u Novgorodu bilo je domaćin šest utakmica prethodnog Svetskog prvenstva, a poslednja je odigrana 6. jula kada su se u okviru četvrtfinala sastale selekcije Urugvaja i Francuske.

Domaćin večerašnje utakmice bio je najozbiljniji takmac "Orlićima" u dosadašnjem delu kvalifikacija. Rusija ima pet bodova manje od Srbije, a u prvoj utakmici odigranoj u Novom Sadu naši momci su slavili sa 3:2. Eventualnim trijumfom u večerašnjem susretu Srbija bi praktično obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo iako bi u teoriji Austrija na kraju mogla da ima isti broj bodova kao i naša selekcija.

Srbija U21
Foto: Beta/Dragan Gojić/Ds

Ukoliko gledamo realno, "Orlićima" igra i bod jer bi zadržali prednost u odnosu na Ruse, a u oktobru obe utakmice igraju na svom terenu protiv Austrije i Jermenije, pa bi to bila prilika da se stavi tačka na odličan posao koji je Đorovićev tim uradio u kvalifikacionom ciklusu na izmaku.

Recimo i to da će plasman na Evropsko prvenstvo obezbediti devet pobednika grupa u kvalifikacijama, a da će uz domaćina Italiju na turniru učestvovati i dve reprezentacije iz plej-ofa.

Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu imaće veliki značaj jer će četiri prvoplasirane reprezentacije obezbediti učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju koje su na programu 2020. godine.

Utakmica 8. kola Grupe 7 između Rusije i Srbije igra se večeras od 19 časova uz direktan prenos na prvom programu TV Arena sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke