''Orlići'' razbili Poljake za plasman u završni krug kvalifikacija!

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.11.2018.
18:24
Izvor: Sportske.net

Iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje, danas su veoma ubedljivo savladali vršnjake iz Poljske.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

U19 reprezentacija Srbije trijumfalno je okončala prvu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, na turniru u Severnoj Irskoj.

''Orlići'' su najpre remizirali sa Kazahstanom (2:2), potom savladali domaću selekciju Severne Irske sa 3:1, a najbolju partiju prikazali su danas protiv Poljske.

Srbija je slavila sa 4:1, osvojila prvo mesto na ovom turniru i plasirala se u završnu fazu kvalifikacija koja je na programu u martu naredne godine.

Naš tim  je poveo već u devetom minutu, autogolom Grabovskog, a Poljska je na sličan način izjednačila šesnaest minuta kasnije, kada je autzogol postigao srpski reprezentativac Zvekanov.

da Srbija na poluvreme ipak ode sa prednošću, potrudio se Dušan Vlahović, pogotkom u 36. minutu, a tek što je počelo drugo poluvreme Aleksa Terzić je povisio na 3:1.

Sve dileme oko pobednika rešene su tri minuta kasnije, u 52. minutu, kada je Vlahović svojim drugim golom postavio konačnih 4:1.

STRELCI: 1:0 Grabovski 9 (autogol), 1:1 Zvekanov 25. (autogol), 2:1 Vlahović 36, 3:1 Terzić 49, 4:1 Vlahović 52. Stadion u Kolerajnu. Sudija: Irfan Petljo (Bosna i Hercegovina). Žuti kartoni: Šehović (Srbija), Mihalski (Poljska)

SRBIJA: Gordić (od 88. Milojević), Kamenović, Pavlović (od 90+1 Popović), Marković, Šehović (od 90+1 Janković), Terzić (od 72. Gavrić), Zvekanov, Nešković, Vidosavljević, Vlahović, Bosić.

POLJSKA: Kočalski, Navrocki, Grabovski, Zuravski (od 68. Poreba), Sobol (od 68. Velnjiak), Loš (od 42. Mlinski), Skoraš, Mihalski (od 46. Tabiš), Kisel, Boguš, Kivior.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke