''Orlići'', nismo se ovome od vas nadali!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.06.2019.
20:25
Izvor: Sportske.net

Dve lopte u mreži, jedan crveni karton, propuštene prilike... Zaslužen poraz mlade reprezentacije Srbije na startu EP.

EPA-EFE/FRANCO DEBERNARDI
EPA-EFE/FRANCO DEBERNARDI

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije razočaravajuće startovala na Evropskom prvenstv u u Italiji i San Marinu.

''Orlići'' su večeras poraženi sa 2:0 od Austrije i tako šanse za plasman u polufinale sveli na minimum.

U prvih dvadesetak minuta nije bilo većih uzbuđenja, a onda je Šlager u 29. minutu probio kroz sredinu, jedan na jedan sa Radunovićem, šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali loše šutira, naš golman zaustavlja Šlagerov pokušaj.

U 36. minutu prvi šut našeg tima ka protivničkom golu, Jović je pokušao glavom posle centaršuta Gajića, ali bila je to teška pozicija, lopta je završila pored gola.

Minut kasnije, nova stopostotna prilika za Austrijance, Horvat je iskosa sa leve strane pgodio stativu, a Volf je odbojenu loptu prosladio u mrežu. Činilo se da ovaj gol neće biti priznat zbog ofsajda, ali sudija je konsultovao VAR tehnologiju i na našu žalost promenio odluku - Austrija vodi sa 1:0.

U drugom poluvremenu, mogli smo do izjednačenja već u 51. minutu, kada je Luka Jović pogodio prečku.

Dvadeset minuta kasnije, još jedna odlična prilika za Srbiju, Živković je odlično centrirao u peterac, a Radonjić sa tri ili četiri metra promašuje prazan gol!

Kazna stiže sedam minuta kasnije, kada su Austrijanci lukavo izveli slobodan udarac, Milenković i golman Radunović zbunjeni, a Horvat je poslao loptu u mrežu - 2:0 za Austriju.

Uz to, dodatna nevolja za Srbiju bilo je i isključenje Vukašina Jovanovića par minuta pre drugog gola Austrijanaca, pa je bilo jasno da od preokreta do kraja neće biti ništa.

Večeras u našoj grupi igraju Nemačka i Poljsdka, njihov meč počinje u 21 čas. Podsetimo, samo prvoplasirane ekipe iz tri grupe sigurno idu dalje, plus najbolji drugoplasirani.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

55 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
k.na.bicikli
Tuesday, 18.06.2019
09:20

Nasa Reprezentacija nebitno da li mlada ili seniorska je bukvalno odraz nasseg drustva i mentaliteta.Kada izadjemo u inostranstvo svi se super snadjemo ali zajedno kao drzava ne znamo da funkcionisemo.

avatar
V...
Tuesday, 18.06.2019
08:44

Ima jedna pozitivna stvar u svemu ovome... Do sada je uvek bilo da mladi igraju dobro i sve gaze a A tim ne moze da se sastavi, problem je uvek bio sto nismo imali sistem igre jednak u mladjim selekcijama i A timu, stil igre, formaciju. Sada je to doslo na svoje i pocinje da se vidi slicnost, sistematicnost i konstantnost izmedju mladih i A selekcije kao kod svih ozbiljnih reprezentacija. I jedni i drugi sada igraju potpuno isto - uzasno. Svaka cast FSS

avatar
Dillinger
Tuesday, 18.06.2019
00:05

Jel' sam ja jedini primetio da je njihov kapiten dobio drugi žuti, dok se onom ukazivala pomoć, i trener ga odmah zamenio?

avatar
Consigliere 1927
Monday, 17.06.2019
23:26

Zivkovic je najgori igrac reprezentacije, Radonjic hoce, al ne zna. Nadam se da ce Randjelovic da igra sledeci. Evidentno je i to da nam sredina terena ne postoji, Jovanovic je katastrofa! Slucajno je povredio Wolfa, a sto se tice igre njega i Milenkovica tako ne treba da se igra. Bekovi ko bekovi jos su i bili korektni donekle. Jovic isto hoce, ali nema sa kim da igra jer Radonjic ne zna da se krece, a Zivkovic on definitivno decko treba da se zapita kakav fudbal igra i na sta to sve lici...

avatar
petar000
Monday, 17.06.2019
22:49

Ma kad su ti glavni igraci nabedjeni fudbaleri, pobegulje i izdajnici nista bolje i ne moze ispasti. Steta za malog Volfa, opasan igrac. generalno, to je utisak utakmice i bio bi cak i da smo pobedili. Losa igra, spora, bezidejna, blago nezainteresovani, dosta njih totalno van forme i bukvalno ni jedan igrac na nivou kakav je imao tokom sezone. Najgori na terenu danas Zivkovic, Gajic, Bogosavac, za Pantica ne znam, nisam gledao prvo (kapiram da je bio los cim je prvi menjan i to nista nije vise cudno kad je on u pitanju), los Lukic, Radonjic klasicno beskoristan i nedorecen, Jovic nekako bez zara i onda i ne mozes ocekivati nista bolje. Iskreno, nije da mi nije drago sto su ova tri izdajnika iz Partizana urnisali svoje karijere, najobicnije dvorske lude. Ukratko, kako su zapoceli karijere kao najobicniji sarlatani,m tako ce ih i zavrsiti. Jedina njihova sreca je sto su imali srece da im se napravi dobra reklama, pa su zgrabili neku paricu, nisu ih na vreme provalili da su najobicnije prevare.

avatar
riquelme
Tuesday, 18.06.2019
23:25

Pa sada je sve jasno... Koliko god da si na mestu sto se vecine tice ko su sve izdajnici? Ako nije problem... Je l' si upucen sta i kako je bilo sa Zivkovicem posto verujem da je jedan od njih. Decko je samo objasnio i kraj price. To sto je uprava korumpirajuca i sto su mislili da mogu da ga vuku za nos kao dosta njih malo su se istripovali. Ta prica mi ga napravili on noz u ledja tralalala ne pali... Da nije valjao sutnuli bi ga kao kantu a ostao bi bez srednje skole kao sto 90+% klinaca koje forsiraju pa ne prodju i zavrse. Decko i njegov otac su OBJASNILI!!! Svaka im cast. Radonjic ako je drugi koji sa njim problem imas? Pa uzeli pare prodali dete i sada posto je imao 110 kila niste ga hteli nazad nego ga pustili u Cuku. Treci ne znam koji je, za drugog me boli uvo ali Zile je kralj. Kako je igrao za U20, kako ce tek da igra samo da se razmase u Portugalu ili vec mozda ako bude potrebe mala reanimacija u neklm Ajntrahtu ili tako nesto... A ti samo pljuj svoje igrace posto vidim da pises kao navijac Partizana i sladis se njegovom krizom onda idi pa podrzi upravu koja ga je sutnula...

avatar
Mani2
Monday, 17.06.2019
22:42

Eh da nam je Natasa Savija gde bi nam bio kraj

avatar
magister
Monday, 17.06.2019
22:41

Ljudi moji, pa mi smo samo izgubili utakmicu. Prvo, ima još da se igra, još dve utakmice. Ako obe dobijemo - evo, moja prognoza je da ćemo biti - prvi u grupi. Drugo, ne igramo ovde sa slabim ekipama i normalno je da se takve utakmice nekad pobeđuju nekad gube. Treće, pre svega neki vanfudbalski moćni krugovi, a onda i FSS i botovi su napravili užasnu atmosferu oko reprezentacije u fudbalu, pa se merio svaki Krstajićev korak i svaka reč, a igračima koji su se poneli bedno, neprofesionalno i nepatriotski je ne samo davan prostor nego i podrška za pljuvanje po selektoru početniku koji mnogo toga dobrog doneo ovoj reprezentaciji, a što će tek da se vidi ako repku preuzme neko makar normalan. E sad, teško je pomeriti se od te atmosfere, koja je slična u svim oblastima života, što je i normalno kad ovakvi preuzmu stvar. Zato sad povika i na Đorovića, naravno umerenija, jer ovde nema naredbe i projekta, ovo je ipak spontano.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 17.06.2019
22:01

Nismo delovali kao tim sto su Austrijanci znali da iskoriste i da nam odrze lekciju iz fudbala. Da nije bilo raspolozenog golmana doziveli bi pravu katastrofu.

avatar
Monday, 17.06.2019
22:00

Iskreno se nadam da ovaj gospodin (Djorovic) nece preuzeti nikad ni A reprezentaciju ni Zvezdu! Covek je totalni duduk!

avatar
bagra
Tuesday, 18.06.2019
13:35

To mozes da se nadas samo, ako isti likovi ostanu u FSS, ide on polako do gore pa i na poziciju selektora.

avatar
Stevo Jovandic
Monday, 17.06.2019
21:41

Ko je selektor dobro smo i prosli...

avatar
neme
Monday, 17.06.2019
21:41

Pola tih igraca ne moze da igra nigde sem u SLS ali Daca Vukasin Bogosavac Lukic to je nesto posebno Javor Lucani Metalac Backa tu i ni metar dalje.

avatar
Zoka1987
Monday, 17.06.2019
21:29

Vec sam sto puta rekao, da reprezentaciju vode Poketino i Gvardiola zajedno isto bi bilo, problem je u glavama igraca, u odnosu do grba i zalaganju..

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 18.06.2019
17:26

Za Poketina i Gvardiolu ne znam, ali znam da je vode Milošević, Drulović, Paunović, Mrkela ne bi bilo isto što smo videli već na EP i SP.

avatar
iskusna vezara
Monday, 17.06.2019
21:23

kokeza.. kovacevic.. bjekovic.. pantela.. krstajic.. djorovic... .. sta reci..

avatar
Gogi-11
Monday, 17.06.2019
21:23

Napisah ja komentar jos kod poletese orlici da vrate dostojanstvo fudbalsko tako je glasio naslov teksta da ce mo blago receno biti razočarani ....

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Monday, 17.06.2019
21:19

Kad si zvezdin vojnik i poslušnik zvezdinog kokeze, normalno da će na kraju biti fijasko.. Zvezdasrbija šamar br. 2..

avatar
Gogi-11
Tuesday, 18.06.2019
17:51

Pa jel i krstajic zvezdas milisevic isto ili

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 18.06.2019
21:29

Sta fali Milosevicu?

avatar
poljskikupanjac
Monday, 17.06.2019
21:18

rani odlasci iz naseg fudbala upropatili igrace , zivkovic katastrofa , pantic ,radonjic isto grujic bi mogao povezati igru ali jebiga nema ga

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 17.06.2019
21:15

Zašto se niste nadali kada Srbija nema fudbalski savez, nema selektora i nema tim, a kvalitetni igrači nisu dovoljni.

avatar
nemam pojma
Monday, 17.06.2019
21:07

Đorovića za selektora!

avatar
zlogi
Monday, 17.06.2019
20:45

Takticki smo bili razbijeni. Kad ovakav tim nema sposobnost da pobedi Austriju, a pri tom da za ceo mec sutnemo 2-3 puta ka golu, i kad nijedan igrac osim golmana ne odigra dobar mec, mozemo se pitati sta ovaj selektor radi!? Mislim da smo po kvalitetu igraca trebali ne da dobijemo nego da razbijemo Austriju, veliko razocarenje. Izgleda da imamo novog Krstajica -.-

avatar
dimebag
Monday, 17.06.2019
20:42

Sve više mislim da nam je reprezentacija pravljena po uzoru na Nigeriju i Senegal iz 2000-ih godina, U19 uspjesi U21 raspada se, a i plus izgledaju mnogo starije :D :D

avatar
REVOLT OF MILAN
Monday, 17.06.2019
20:40

Radun je bio jedina svetla tacka danas, opravdao je moje poverenje.

avatar
kizito
Monday, 17.06.2019
20:39

Manite se velikih očekivanja od naših fudbalskih reprezentacija, nema od toga ništa

avatar
Stevan Sremac
Monday, 17.06.2019
20:37

Tri poslednje zvanicne utakmice Srbija nije dala gol, sto pokazuje
svo umece igre gde fudbaleri vuku I mice loptu do besvesti umesto da igraju na dva do tri dodira i igrom bez lopte ulaze u prazan prostor I bukvalno he traze da igraju sa njom. Ovako staticni, senicni sa nestrucnim trenerom rude svoj ugled I talenat.

avatar
AS7
Monday, 17.06.2019
20:37

Tezak lom noge Austrijanca.

avatar
United_forever
Monday, 17.06.2019
20:37

Au, au, au, nesto opasno ne stima kod nas u savezu

avatar
Gogi-11
Monday, 17.06.2019
21:16

Nije nesto nista tamo ne stima ,sto se tice nas navijaca i rezultata ali zato im stimaju plate i premije pa plus bonusi....

avatar
riquelme
Monday, 17.06.2019
23:48

Ovo mi nece objaviti ali da probam...
Mislis u drzavi! :)

avatar
Dorotej
Monday, 17.06.2019
20:35

Tako nekako ispada. Nismo mi kao nacija za fudbal. Na žalost. Ložimo se pre svakog takmičenja, pa sve po starom.

avatar
Sale1389
Monday, 17.06.2019
20:35

Ja sam znao da ce biti ovako. Jod nas je tako. Kada su velika ocekivanja i narod poleti visoko, nisko ih obore veoma brzo. Niko se nije nada da ce uzeti Svjecko prvenstvo, pa su uzeli. 1% ljudi ih je gledalo(samo najuza rodbina i mi koji pratimo fudbal od malena) pa su dosli do finala i uzeli finale. Odigrali 3 utakmice sa produzetcima i penalima. Sada ti isti igraci, imaju jake ugovore, udarila malo slava, pare, u glavu menadzeri pritiscu da igraju Radonjic, Gajic, Zivkovic i kompanija da bih mogli jace ugovore dobiti, nekome da vrate formu. Nadaju se da ce proraditi na prvenstvu. Pa pogledajte samo napad i vezni red. Niko se nije oznojio posteno, 3 klizeca starta, od toga jedan Jpvanovica koji je slucajno slomio nogu Wolfu. Nazalost veoma teska povreda, zao mladog igraca. Nadam se da ce se oporaviti i vratiti fudbalu. Ako budu dali 2 gola bice to cudo(nadam se da grijesim). Nadam se, molim Boga, da grijesim ali tako ce na kraju ispasti. Ne treba odustajati, treba sledeci ciklus da se uvedu novi igraci, koji su zeljni dokazivanja, kojima ce kao i ovim mladim momcima omoguciti uspjeh u reprezentaciji da i u klubovina uspiju i napreduju, prvo kao ljudi a onda kao igraci. Naprijed Srbija, nema predaje. NEKA BUDE BORBA NEPRESTANA.

avatar
riquelme
Monday, 17.06.2019
23:51

Bravo do ovog cemu se nadas slicno napisah. Ali bih izostavio Zivkovica jer ipak je dobar i moze bas da bljesne... Ostalo sve 100 % tacno i za Radonjica i za vezni red i menadzere SVE! Jedino bih dodao da i bez i sa ocekivanjem oni klinci su imali hemiju ali i Maksimovica i SMS-a tj. vezni red...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 17.06.2019
20:32

Hoce ovaj strucnjak da mu igra Radonjic...on mi ne bi igrao ni u donjem sremu

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 17.06.2019
22:03

Zivkovic i Pantic su bili pet puta gori od njega. Oni nisu zasluzili da igraju za Zvezdu iz Mokrog Luga, a kamoli Reprezentaciju.

avatar
Goran.984
Monday, 17.06.2019
20:31

Sto vi znate zgaditi fudbal...sramota.

avatar
Burazer
Monday, 17.06.2019
20:31

Rekao sam na poluvremenu da Zivkovic mora napolje, nije izasao rezultat se duplirao... Nadam se da RTS nece prenositi narednu utakmicu...

avatar
LuckyStrike
Monday, 17.06.2019
20:27

Zvezde u usponu pogotovo živković i radonjic... da postoji ocena -1 to bi im dao...

avatar
riquelme
Monday, 17.06.2019
23:55

Moze Zile da bljesne i bez utakmica ako mu oslobodis prostor. Zna dosta... A za ucesnika SP-a bez dana u reprezentaciji i to jos protiv Brazila i to poveden umesto Gacinovica a mi sa jednim bekom koga je on menjao u 3-5-2, nemam sta dodati... Mada se zna i za njega sta je i kako je...

avatar
Tata Messi
Monday, 17.06.2019
20:27

Ne mozemo se boljem nadati kad nam igra Radonjic taj lik da pistoljem gadja plafon promasio bi.Jedina svetla tacka golman

avatar
Gogi-11
Monday, 17.06.2019
21:19

Tacno a sta tek,reci za milenkovica i sklanjanje od lopte kod drugog gola???

avatar
Südkurve München
Monday, 17.06.2019
20:27

Sa kojim mozgom mozes zameniti najboljeg igraca do tog trenutka - Erhana Masovica, a ostaviti Zivkovica, Radonjica da igaju ??
Pritom, Erhan moze i stopera igrati, puno bi pomogao nakon crvenog kartona

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 18.06.2019
21:30

Ni Pantica bas nije trebao da zameni.

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 18.06.2019
22:03

Slazem se. Daleko od toga je Pantic igrao dobro, ali, on nam je jedan od bitnijih tu i cesto bas i nema ko da poveze kada njega nema, igra mnogo pada kada nije tu.

avatar
Südkurve München
Tuesday, 18.06.2019
21:58

Trebao je njih dvojicu zameniti, sigurno bi Pantic u nastavku proigrao bolje, dok smo videli da ova dvojica to nisu uradila

avatar
Djolo Djolo
Monday, 17.06.2019
20:26

Krstajic copy, Dorovic paste.

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 18.06.2019
19:07
avatar
Gogi-11
Monday, 17.06.2019
20:26

Ja jesam i bice jos gore u narednim...