"Orlići" ne traže alibi

Autor: Beta Beta
četvrtak 22.06.2017.
16:21
Izvor: Beta

Mladi reprezentativci Srbije Saša Lukić i Uroš Đurđević složeni su u oceni da im je na utakmicama protiv Portugala i Makedonije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj nedostajalo sreće, ali su dodali da ne traže za alibi za neuspehe.

Beta/DraganGojić/Mo
Beta/DraganGojić/Mo

Povezane vesti

"Nismo očekivali da će sve ovako proći, ali to je fudbal, ne tražimo alibi. I pored svega ova ekipa nema ništa manji kvalitet nego kada je osvojila Evropsko i Svetsko prvenstvo. Okrećemo se, dakle, meču sa Španijom i sada je važno da i protiv njih damo svoj maksimum", rekao je Lukić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija je u prvom kolu Grupe B poražena od Portugala sa 0:2, dok je u drugom igrala nerešeno 2:2 s Makedonijom i trenutno s jednim bodom zauzima treće mesto.

"Nismo iskoristili veliki broj prilika protiv Portugala i Makedonije. Dešava se, neke stvari se nisu poklopile i sigurno da imamo za čim da žalimo. Ovo je, ipak, odlična generacija i nastavljamo dalje podignute glave. Znamo da smo svi očekivali prolaz u polufinale, ali videli smo kako su se odvijale stvari na terenu", rekao je Lukić.

Ekipu Nenada Lalatovića sutra očekuje utakmica protiv Španije, lidera Grupe B sa šest bodova.

"Treba mnogo toga da se poklopi da bi se našli u polufinalu, ali... Španija će sigurno biti motivisana protiv nas, jer smo ih upravo mi izbacili u baražu za minulo Evropsko prvenstvo u Češkoj", kazao je Lukić.

Uros Djurdjevic

Đurđević je kazao da se osetio nedostatak Sergeja Milinkovića-Savića.

"Dosta je bilo teško boriti se sa defanzivcima Portugala i Makedonije, a sigurno da nam Sergej nedostaje, jer ono što sam imao u Partizanu sa Leonardom, to sam imao sa Sergejem u reprezentaciji. Niko nema dilemu da bi nam Sergej mnogo pomogao da je ovde sa nama", rekao je on.

On je izrazio nadu da će Srbija imati sreće u sutrašnjoj utakmici protiv Španije.

"Iskreno se nadam da će nas sreća malo pogledati. Mnogo smo prilika propustili i to nas je koštalo plasmana u polufinale. Protiv Portugala, onda i Makedonije kada smo mogli u poslednjim trenucima potpuno da preokrenemo meč. Ostaje nam ova utakmica da odigramo najbolje što možemo. Očekuje nas lepa utakmica, dobar ambijent, dobar protivnik, na nama je da uradimo ono što najbolje znamo, odigramo dobru utakmicu i pokušamo da pobedimo", rekao je kapiten Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko HM
Thursday, 22.06.2017
17:46

Glavu gore, momci, idemo dalje. Igraćete vi puno ovakvih itakmica za reprezentaciju. Ako zadržite ovakav pristup, biće još puno dana za radovanje. Pozdrav.

avatar
Thursday, 22.06.2017
17:05

Igrači nisu ni do sada tražili alibi ali je selektor nakon poraza od Portugala rekao da je vreme za igru bilo teško itd...međutim ono što vi nazivate nedostatkom sreće ste ranije pretvarali u golove, u rezultat u uspeh ali niste vi krivi jer niste birali ni selektora ni predsednika FSS, nametnuti su vam (ne dešava se prvi put u istoriji našeg fudbala). Ne samo da je drugačije pripremljen i vođen kroz kvalifikacije i na samom EP već nije ni onom iz Litvanije niti onom sa Novog Zelanda. Prvo golman nije isti - ipak je Rajković kvalitetniji i talentovaniji i nije kiksirao za gol kao VMS, zatim tamo gde je bio Veljković sada je Jovanović koji je bio rezerva u timu svetskih pravaka - oba gola protiv Portugala i jedan protiv Makedonije primljeni iz tog prostora. U sredini terena Maksimović kao treba da odradi posao Zdjelara - drugi gol Makedonije primljen iz te zone, a Grujić koji je bio rezerva na SP U20 Maksimovića koji je golom iz drugog plana rešio finale SP U20 pa i Ristićem koji uopšte nije ni bio na Novom Zelandu. Silom prilika Gaćinovićem pokušava da nadomesti SMS, dok na tom krilu umesto Gaćinovića zamišljeno je da posao odrade Čavrtić i Plavšić. Na kraju krajeva ni Đurđević nije Mitrović, Đurđević je bio u rotaciji na EP U19. Nisam se slagao ni sa izborom predsednika FSS, niti izborom selektora pa smo tako umesto da napredujemo još više za dve godine i jedan kvalifikacioni ciklus bacili ono što je urađeno na dva velika takmičenja.