''Orlići'' ne staju, savladali i Ruse u Novom Sadu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.10.2017.
19:52
Izvor: Sportske.net

Srbija savladala i najvećeg konkurenta u svojoj kvalifikacionoj grupi i zadržala stopostotan učinak od početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Posle 4:0 protiv Gibraltara i 2:0 protiv Makedonije pre četiri dana, mlada reprezentacija Srbije večeras je u Novom Sadu, na ''Karađorđu'', savladala reprezentaciju Rusije rezultatom 3:2.

Dakle, sada  selekcija Gorana Đorovića ima učinak od tri pobede iz isto toliko mečeva, ali su Rusi i dalje vodeći u kvalifikacionoj Grupi 7, sa jednim bodom više, ali i dve utakmice više.

Srbija je povela u 14. minutu, prelepim golom Danila Pantića iz slobodnog udarca. Lopta je zakačila desnu stativu i odbila se u mrežu, golman Mitrjuškin je bio nemoćan - 1:0.

Ovo vođstvo našeg tima potrajalo je samo dvanaest minuta, a onda su Rusi izveli brzu akciju posle koje je Žemaletdinov natrčao na odbijenu loptu našeg golmana Radunovića i iz neposredne blizine je prosledio u mrežu - 1:1.

Ipak, ni Rusi se nisu dugo radovali. Već u 33. minutu Srbija je ponovo povela, ponovo posle prekida. Ovoga puta, Radonjić i Živković su izveli kratku kombinaciju pri izvođenju kornera, Živković je potom odlično centrirao za Luku Jovića, a napadač Ajntrahta je udarcem glavom pogodio za 2:1.

Golove našeg tima iz prvog poluvremena pogledajte OVDE.

Međutim, ni ovu prednost ''Orlići'' nisu uspeli dugo da održe. Igrao se 42. minut meča, kada su naši defanzivci izgubili loptu na sredini terena, Jovanović se okliznuo, a Melkadzeu se otvorio brisani prostor na našem golu, što je on iskoristio i lako savladao Radunovića - 2:2.

Dva minuta kasnije, novi kiks Vukašina Jovanovića, ovoga puta na ivici šesnaesterca, ali srećom Melkadze je bio neprecizan. Bila je to stopostotna prilika za potpuni preokret...

U nastavku, mreže su mirovale sve do 60. minuta, kada je trio ''Orlića'' Radonjić-Živković-Jović izveo odličnu kontru koju je Jović na kraju i realizovao za novo vođstvo Srbije. On je sa nekih pet metara šutirao posle Živkovićevog dodavanja, lopta je pogodila prečku i odbila se u mrežu - 3:2.

Prethodno su Rusi imali dobru priliku preko Žiguljeva, ali smo uspeli da se odbranimo.

Selektor Goran Đorović je nedugo zatim reagovao prvom izmenom, umesto Danila Pantića na teren je poslao Erhana Mašovića, ali je usledio period igre tokom kojeg su Rusi bili opasniji.

Bakajev je u 77. minutu imao sjajnu priliku za novo izjednačenje posle dodavanja Žiguljeva, ali je golman ''Orlića'' Boris Radunović odlično intervenisao i nogom je izbio loptu u korner.

Tri minuta kasnije, pripretio je i Melkadze, iskosa sa desne strane, ali je Radunović još jednom odlično intervenisao.

Na ulasku u sam finiš meča, Luka Jović je mogao i do het-trika, snažno je šutirao, ali je lopta prohujala iznad prečke.

Srbija: Radunović - Stevanović, Jovanović, Milenković, Bogosavac - Lukić, Pantić (Mašović od 64.), Grujić - Radonjić (Pantović od 78.), Jović, Živković.

Rusija:Mitrjuškin - Raskazov, Černov, Likačev, Šakuro - Guliev (Čalov od 78.), Lanin - Žiguljev - Žemaletdinov, Melkadze, Oblijakov (Bakajev od 71.)
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 11.10.2017
10:26

Neko je pomenuo da bi Partizan imao 7. Da nije imao i da nema pokvarene i nesposobne uprave bili bismo stalni član LŠ, a onda bi igrači odlazili za nekoliko puta višu cenu. Evo sastava od prodatih: Živković - Stevanović, Milenković, Nastasić, Bogosavac - Petrović, Lukić, Pantić - Živković, Šaponjić, Radonjić... Verovatno bi mogao i bolji sastav, ovo je na brzinu, kojih sam se pre setio, svi iz Partizanove škole.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
14:25

Barem da su svi oni prodati nego cak i nisu, a neki nam su se vec i vratili:-D Ima tu jos materijala, Ninkovic, Vlahovic, Petrov...

avatar
magister
Wednesday, 11.10.2017
10:06

Normalno selektiranje, normalna koncepcija, normalan sastav - dobar fudbal, naravno i rezultati. 4 3 3. Da nije Jovanović imao loš dan, okliznuo se u lošem momentu kod prvog, pa pogrešno procenio na centru kod drugog primljenog gola - rutinski bismo ispratili Ruse. Po meni bar 4, 5 igrača odavde, + SMS + Gajić - jesu za Rusiju.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
14:28

SMS i Zivkovic obavezno, a o Radunovicu, Gajicu, Veljkovicu, Milenkovicu i Antonovu, mozda cak i Lukicu iako je ovo ipak daleko manje ozbiljan nivo od seniorskog, treba dobro da se razmisli.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 10.10.2017
21:13

Mesarovic je usao umesto Lukica.

avatar
SL_Komedija
Tuesday, 10.10.2017
21:00

Od ovih momaka može da se napravi opasna A selekcija.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 10.10.2017
20:59

Lukic me je odusevio, ogresio sam se malo o njega, samo neka nastavi tako. Zao mi je sto to moram da kazem, ali mladi vise ne trebaju da igraju ovde...

avatar
Partizan/Lazio
Wednesday, 11.10.2017
13:51

Kako bi nam on sada legao, rekao sam onomad da je ono sica za njega.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
14:24

Rekao si, nije da nisi...

avatar
Malo veliki covek
Tuesday, 10.10.2017
20:28

E moj Partizane, malo da si imao bolju upravu, imao bi sada 7 juniorska reprezentativna igraca u prvoj postavi.

avatar
Nicklas Bendtner
Tuesday, 10.10.2017
20:26

Zivkovic bi trebao u Rusiju sa A timom.