''Orlići'' ne gube nadu - Da li je ovo pravi razlog poraza od Portugala?

Autor: Beta Beta
nedelja 18.06.2017.
14:49
Izvor: Beta

Fudbaler mlade reprezentacije Srbije Nemanja Maksimović rekao je danas da je njegova ekipa precenila Portugal u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, da nije iskoristila šanse i da žali što nije ostvarila bolji rezultat.

Screenshot/cdn.livetv.rs
Screenshot/cdn.livetv.rs

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je juče u Bidgošću od Portugala sa 0:2, u utakmici prvog kola na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

"Igrali smo protiv dobrog protivnika, nismo iskoristili šanse i nemamo drugog izbora nego da pobedimo u naredne dve utakmice ako želimo da prodjemo grupu. Mislim da smo precenili Portugal, da smo ih pustili prvo poluvreme da puno igraju. Desilo se da smo primili gol iz polušanse, u nastavku smo bili mnogo bolji, ali nismo iskoristili nekoliko lepih šansi.

Ušli smo u drugo poluvreme mnogo bolje, hteli da izjednačimo, imali smo i dominaciju. S druge strane, kod njih su u igru ušli Bruno i Sančes, tražili su priliku iz kontre i pobedili. Možemo samo da im čestitamo i već sada razmišljamo o meču s Makedonijom",
rekao je Maksimović, preneo je sajt Fudbalskog saveza Srbije.

U drugom kolu Srbija će u utorak od 18 časova igrati protiv Makedonije.

"Sistem takmičenja je jako težak, jer dalje ide praktično samo jedna ekipa, ali idemo na pobede u naredna dva duela i ostaje nam da se nadamo, po nas, dobrim rezultatima u mečevima rivala", naveo je Maksimović.

Reprezentativac Srđan Plavšić u igru je ušao u drugom poluvremenu umesto povređenog Aleksandra Čavrića.

"Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima, ali ova generacija je to odavno potvrdila, jer su bili najbolji u Evropi i svetu. Ostaje žal zbog rezultata, mislim da bi nerešen ishod bio pravedniji. Sada moramo da pobedimo Makedoniju i ostaje nam da se nadamo, imamo posle Španiju i ako tu izvučemo povoljan rezultat, možda i izborimo plasman u polufinale", rekao je Plavšić.

On je naveo da se ekipa nije uplašila protivnika, ali da se u drugom poluvremenu videla veća želja.

"Ni prvo poluvreme nije bilo loše, imali smo jednu ili dve odlične prilike, ali u nastavku se možda videla veća želja, imali smo više šansi. Drugo poluvreme je model kako treba da igramo, samo da popravimo realizaciju, budemo mirniji. Ne znam kako je to delovalo sa strane, ali mi igrači se nijednog trenutka nismo uplašili, znamo koliko vredimo. To smo i pokazali na terenu. Možda je vreme uticalo na nešto slabije prvo poluvreme, a onda smo u nastavku uspostavili našu igru, imali dominaciju, prilike", rekao je Plavišić.

Plavšić je dodao da je zadovoljan svojom igrom i da misli da je opravdao očekivanja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Sunday, 18.06.2017
15:50

Nije Bruno nego Bruma, Bruno Varela i Bruno Fernandes su igrali od starta.