"Orlići" jure plasman na EURO u Češkoj i Rumuniji

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.12.2017.
14:49
Izvor: Sportske.net

Dan nakon što je obavljen žreb elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo određeni su domaćini grupa.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Omladinska i kadetska selekcija reprezentacije Srbije na proleće će igrati u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropska prvenstva koja će biti održana u Finskoj i Engleskoj.

Omladinci su na jučerašnjem žrebu smešteni u Grupu 4 sa selekcijama Rumunije, Ukrajine i Švedske. Više o tome OVDE!

Danas je UEFA odredila domaćina grupe i termine odigravanja završne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Srbija, Ukrajina i Švedska gostovaće u Rumuniji od 21. do 27. marta 2018. godine.

Samo prvoplasirana selekcija iz svake od sedam kvalifikacionih grupa obezbediće plasman na Evropsko prvenstvo koje se održava od 16. do 29. jula sledeće godine.

Kadetska selekcija nije prošla tako dobro na žrebu za elitnu rundu kvalifikacija jer je smeštena u Grupu 1 zajedno sa aktuelnim šampionom Evrope Španijom, odnosno reprezentacijama Ukrajine i Češke.

UEFA je danas odlučila da domaćinstvo u Grupi 1 pripadne reprezentaciji Češke što znači da će selekcije Srbije, Španije i Ukrajine gostovati u toj zemlji od 21. do 27. marta naredne godine.

Plasman na završni turnir Evropskog prvenstva u Engleskoj izboriće osam prvoplasiranih i sedam najbolje drugoplasiranih reprezentacija Elitnih grupa kvalifikacija.

Evropsko prvenstvo za kadetske selekcije na programu je naredne godine od 4. do 20. maja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke