Orlići, jeste svetski prvaci, ali...

Autor: Beta Beta
petak 14.08.2015.
14:30
Izvor: Beta

Nema opuštanja, mora vredno da se radi! To je poruka selektora Sivića.

Beta/AP Photo/David Rowland
Beta/AP Photo/David Rowland

Povezane vesti

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da je bitno održati kontinuitet posle svetske i evropske titule u mlađim kategorijama, ali da niko ne može da garantuje uspeh.

"Lepo je što smo bili svetski i evorpski šampioni, to niko neće moći da nam oduzme, ali jako je bitno održati kontinuitet. Olakšavajuće je to što su momci pokazali mentalnu zrelost, jer da nisu ne bi bili svetski prvaci. Sada počinje drugi ciklus, gde ponovo treba mnogo da se radi", rekao je Sivić na predstavljanju u Beogradu.

Mladu reprezenaciju će u narednom ciklusu činiti igrači rođeni posle 1. januara 1994. godine, koji su 2013. osvojili Evropsko prvenstvo za omladince.

"Generacija 1994. je bila prvak Evrope, a iz te generacije sada samo dvojica igraju, a svi ostali su rezerve ili imaju malu minutažu. Gledao sam veliki broj momaka u inostranstvu, pokrili smo celu našu ligu, da bismo mogli da od prvog okupljanja krenemo sa ciljem da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata u mlađim kategorijama",
kazao je Sivić.

On je istakao da mu je "ogromno zadovoljstvo" što je u teškoj konkurenciji izabran za selektora.

Prema njegovim rečima, mlada reprezentacija će imati malo vremena za pripreme, ali da je stručni štab spreman za sve izazove.

"Pokušaćemo da odgovorimo na sve moderne zahteve fudbala kao što je to Veljko Paunović uradio. Svaki njegov savet će biti od velike pomoći. Još se nismo sreli, svakako ćemo u narednom periodu",
istakao je novi selektor mlade reprezentacije.

Sivić je kazao da je A reprezentacija prioritet i da je odluka selektora Radovana Čurčića konačna ako želi nekog od mladih igrača u svom timu.

"A reprezentacija uvek ima prednost, to nije sporno. Sa selektorom Radovanom Ćuričićem sam se usaglasio. Nije dobro da se igrač vraća iz A u mladu reprezentaciju, ali uvek ima izuzetaka", kazao je on.

Sivić je od potencijalnih reprezentativaca istakao jedino napadača Vojvodine Ognjena Ožegovića, za koga je rekao da "iz utakmice u utakmicu igra sjajno" i da je zaslužio poziv u mladu selekciju.

Članovi Sivićevog stručnog štaba biće Bojan Leontijević, Vladimir Radenković, Goran Šaula i Momir Ćirić.

Mlada reprezentacija Srbije će igrati u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo sa Italijom, Slovenijom, Irskom, Andorom i Litvanijom.

"Siguran sam da će Italija biti najveći konkurent, jer ima mnogo ozbiljnih igrača. Ali, nema neozbiljnih, jer je Andora pobedila Litvaniju. Nema lakih protivnika, to je velika prošlost, nije fraza. Svi igraju fudbal. Maksimalno se spremamo i bićemo spremni", kazao je Sivić.

Prvi protivnik reprezentaciji Srbije biće Litvanija, 8. septembra od 18.30 u Gornjem Milanovcu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke