"Orlići": "Imamo snage za finale, igraćemo za Srbiju!"

Autor: Beta Beta
sreda 17.06.2015.
18:22
Izvor: Beta

Iako se utisci nakon plasmana u finale još uvek nisu slegli reprezentativci Srbije tvrde da će biti spremni da se odmere sa Brazilom i pokušaju da donesu titulu prvaka sveta u svoju zemlju.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Reprezentativac Andrija Živković rekao je da je njegovoj ekipi ostalo snage za finalnu utakmicu protiv Brazila na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

"Nadam se da se cela Srbija raduje, kao što se i mi radujemo ovde na Novom Zelandu. Ovo su neopisivi trenuci, jedinstven osećaj i nezamisliva sreća. Protivnik je bio veoma dobar, potpuno drugačija utakmica od one koju smo igrali u grupi, a ponovo smo morali da igramo 120 minuta. Ali, ne brinite, ostalo je u nama snage i za Brazil. Došli smo do samog kraja, do velikog finala, ima li nešto lepše", rekao je Živković posle utakmice u Oklendu.

Srbija je posle produžetaka savladala Mali sa 2:1 i plasirala se u finale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, u kom će se sastati sa Brazilom.

Strelac odlučujućeg gola za Srbiju, Ivan Šaponjić kazao je da je verovao da može da postigne pogodak kada ga je selektor Veljko Paunović uveo u igru u drugom poluvremenu.

"Verovao sam kad sam ulazio u igru da mogu ponovo da postignem pogodak, to se i ostvarilo u produžecima, bila je to uigrana kombinacija sa treninga, bio sam na pravom mestu u pravo vreme. Možda sam mogao još neki put da se upišem u strelce, ali važno je da smo pobedili. Ovo je istorijski trijumf, još ne verujemo da ćemo baš mi igrati u finalu protiv Brazila za tri dana", kazao je Šaponjić.

Desni bek Milan Gajić plasman u finale posvetio je sugrađanima iz Pančeva, Srbima iz Borova sela, svom kumu i devojci.

"Učinili smo ovo za naš narod, za naše ljude, čiju podršku osećamo čak i kad smo ovako daleko. Brazil jeste najbolji tim na svetu, ali samo do subote, posle ćemo videti", rekao je Gajić.

Njegov klupski saigrač iz OFK Beograda Saša Zdjelar rekao je da je sanjao finale Svetskog prvenstva protiv Brazila kada je počinjao da trenira fudbal.

"Kao što vidite, snovi se ponekad ostvaruju ako se za njih uporno boriš. Zaista smo jedna sjajna generacija, sjajan tim. Ponovo smo uspeli da se izvučemo iz teških situacija, ali to je zato što nikada ne odustajemo, što se uvek borimo do kraja, čak i kad to izgleda nemoguće. Finale je finale, tamo je sve moguće, neka nas Srbija prati i dalje", rekao je Zdjelar.

Štoper reprezentacije Srbije Srđan Babić istakao je da je neverovatan osećaj proći u finale Svetskog prvenstva.

"Imali smo mnogo problema, ali smo na kraju sve prevazišli i zasluženo pobedili. Izgleda da naše utakmice ne mogu da prođu bez produžetaka, navikli smo navijače na njih, ali srećom uvek se na kraju svi zajedno radujemo. Ovo je veliki trenutak za sve nas, za naše karijere, za naše porodice, za naš narod. Idemo do kraja", poručio je Babić.

Finale Svetskog prvenstva igraće se u subotu od 07.00 po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke