''Orlići'' i Stolica - Radovanje kao simbol svega urađenog sa novim selektorom

Autor: Beta Beta
subota 12.10.2019.
17:17
Izvor: Beta

Selektor mlade reprezentacije Srbije Ilija Stolica rekao je danas da je lepo to što je ostvarena pobeda na njegovom debiju, ali da je to tek početak i da ga čeka mnogo posla.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti


"Moj osećaj bio bi isti da smo izgubili ili pobedili, a da smo imali ovakav pristup kakav su igrači imali... Odnos, stav prema obavezama, sve se zaokružilo postizanjem gola i to radovanje je bilo simbol svega sto su oni uspeli da urade za kratko vreme, da se ujedine oko istog cilja.

Lepa stvar je što je pobeda došla već u prvoj utakmici, ali smo svi svesni da je ovo samo početak i da nas čeka mnogo posla.

Najbitnije je da smo temelj postavili kako treba. Ja se trudim da imperativ te vrste ne treba da postoji kod igrača, već da neke naše zahteve, a to je kvalitetna igra, ispunimo na terenu, a rezultat će doći", rekao je Stolica u Sofiji.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije će narednu kvalifikacionu utakmicu igrati 15. oktobra protiv Poljske u Lođu.

"Meni je glavni cilj da igru, to jest nivo igre podignemo na taj nivo da ljudi počnu da dolaze da nas gledaju i da se i interesuju jer znaju da će reprezentacija uvek ići na to da nadigra protivnika.

U toku same utakmice smo pričali da se vidi da deca pokušavaju da sprovedu sve što smo tri, četiri dana planirali i da će biti nagrađeni u nekom trenutku.

Videlo se jasno na terenu da imamo stav kakav treba da ima jedna pobednička ekipa, nagrađeni smo na kraju, ali mislim da smo to i zaslužili.

Kada sam gledao statistiku posle meča, video sam da su Bugari imali samo jedan udarac u okvir gola, i jedni i drugi smo imali po stativu, a mi šest šuteva u okvir gola, 12 ukupno, 69 odsto smo imali posed lopte, a oni 31, tako da su te razlike bile ogromne.

Ti podaci nisu od suštinskog značaja za rezultat u fudbalu, ali se uklapaju u moju filozofiju i nastojanje da uvek budemo superiorni u odnosu na protivnika u svakom segmentu igre", kazao je Stolica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 12.10.2019
18:06

Stolica je pismen i dobar trener, ali džabe dok ne igraju najbolji, nije Srbija Francuska da ima igrače za po 3 reprezentacije, ali dok je Kokezanija na čelu FSS nema ništa od toga. Neregularna liga samo šteti fudbalu. Svi napolje iz FSS!