''Orlići'' bez Živkovića, Grujića i Radonjića - Evo ko je naknadno pozvan

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.11.2017.
21:33
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor Goran Đorović uputio još jedan poziv za predstojeće kvalifikacione mečeve sa Austrijom i Jermenijom.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Mlada reprezentacija Srbije okupila se pred novembarski nastavak uspešno započetih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Slede mečevi sa Austrijom i Jermenijom, a selektor Đorović je ostao bez trojice veoma važnih igrača - Andrije Živkovića, Nemanje Radonjića i Marka Grujića koji su priključeni 'A' reprezentaciji.

Nakdadno je pozvao još samo jednog fudbalera, napadača niškog Radničkog Marka Mrkića, a ponosan je zbog prekomande pomenute trojice igrača.

''Odlazak Živkovića, Grujića i Radonjića na azijsku turneju sa najboljom reprezentacijom Srbije predstavlja nagradu prvo za njihov učinak, a onda i za sve nas u mladoj selekciji.

Ne sumnjam da će i tamo pokazati kvalitet koji poseduju, a Srbija u mladoj selekciji ima još mnogo igrača koji predstavljaju lepu budućnost našeg fudbala.

Imam ogromno poverenje u sve moje igrače, znam koliko mogu i niko od njih ovde nije slučajno. Apsolutno svi zaslužuju poverenje. I svi imaju isti tretman. Znam da će svako od njih dati svoj maksimum'',
izjavio je Đorović, a prenosi FSS.

Naglasio je da se svaki rival mora ozbiljno shvatiti, podsećajući i na jedno veliko iznenađenje koje se de silo u našoj grupi.

''Prema svima imamo respekt, tako je bilo protiv Gibraltara, tako će biti i sada protiv Austrije i Jermenije. I idemo korak po korak. Jeste da deluje kao fraza, ali zaista je istina da u fudbalu danas nema lakih protivnika.

Pa, Gibraltar je pobedio Makedoniju! Jermenija je ostala neporažena u Rusiji! Fudbal zato i jeste sport broj jedan, zbog činjenice da autsajder može da savlada, na papiru, mnogo jačeg rivala.

Za nas su, dakle, svi isti, jednostavno želim isti pristup u svakom meču, bez obzira na ime rivala. Dres reprezentacije je privilegija i to mora uvek da se ima na umu. A ja sam zadovoljan mojim igračima, njihovim odnosom, ponašanjem. I oni znaju da postoji samo jedan put do uspeha...'',
naglašava Đorović.

Sledeća prepreka na tom putu je Austrija, a selektor veruje u još jedan trijumf.

''Znamo šta hoćemo, znamo koliko možemo. I uvek želimo pobedu. Imamo dobru atmosferu, dobre pojedince i dobar tim, momke koji su gladni uspeha. I svi oni žele da jednog dana krenu stopama Živkovića, Grujića, Radonjića...Moj posao i posao mojih saradnika je da im u tome pomognemo. Zbog Srbije i za Srbiju'', zaključio je Đorović.

Meč sa Austrijom je na programu u petak od 18:30h, a naši ''Orlići'' sutra putuju na ovo gostovanje.

Na Đorovićevom spisku nalaze se:

Golmani - Boris Radunović (Salernitana), Đorđe Nikolić (Bazel), Miloš Ostojić (Spartak ŽK)

Igrači -  Nemanja Ćalasan (Spartak ŽK), Vukašin Jovanović (Bordo), Nikola Milenković (Fiorentina), Miladin Stevanović (Kajzerispor), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Nemanja Vučić (Zemun), Erhan Mašović (Klub Briž), Milan Gajić (Bordo), Luka Ilić (Crvena zvezda), Petar Mićin (Čukarički), Saša Lukić (Levante), Danilo Pantić (Partizan), Đorđe Denić (Rad),Aleksandar Mesarović (Vojvodina), Miloš Pantović (Bajern), Luka Adžić (Crvena zvezda), Aleksandar Lutovac (Rad), Luka Jović (Ajntraht, Franfurt), Marko Mrkić (Radnički, Niš) i Igor Zlatanović (Radnik).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MARCO NICO
Tuesday, 07.11.2017
23:10

Radunovic, Gajic, Milenkovic, Lukic i Jovic bi mogli da budu isprobani tamo na prolece i u A timu...

avatar
Saša Ilić
Wednesday, 08.11.2017
12:56

Moze samo Milenkovic ovi ostali su tanki za A tim.

avatar
MARCO NICO
Wednesday, 08.11.2017
18:20