"Orlići" bez municije na kraju kvalifikacija

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.10.2018.
20:01
Izvor: Sportske.net

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije završila je kvalifikacioni ciklus remijem bez golova sa selekcijom Jermenije.

Beta/Dragan Gojić/Mo
Beta/Dragan Gojić/Mo

Povezane vesti

Prvi put u istoriji mlada fudbalska reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo, ali je upravo zbog ranije ostvarenog cilja danas izostao željeni rezultat.

Poslednju utakmicu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu reprezentacija Srbije odigrala je protiv Jermenije i remizirala bez golova.


Srbija: Rosić - Gajić (C), Stevanović (od 46' Lambulić), Ćalasan, Terzić - Đorđević, Ilić (od 67' Jović), Mesarović - Zlatanović (od 83' Jovanović), Šaponjić, Adžić;

Jermenija: Avagjan - Terterjan, Nazarjan, Kartašjan, R. Hakobjan (od 81' Melkonjan - Margarjan, Hajrapetjan (C), H. Hakobjan (od 63' Nadirjan) - Arakeljan, Aghekjan, Poghosjan (od 73' Sargsjan);

Selektor Goran Đorović odlučio je da danas pruži priliku igračima koji nisu često nastupali u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Tim koji je počeo meč sa Austrijom ostao je u drugom planu, pa je tako samo Milan Gajić danas bio na terenu od prvog minuta.

Pritiska nije bilo, plasman na Evropsko prvenstvo matematički je obezbeđen pre tri dana u duelu sa Austrijom, ali su "Orlići" i pored toga išli na pobedu.

Teren je ponovo bio najveći protivnik naših reprezentativaca, ali se mora reći i to da je golman Jermenije Henri Avagjan imao svoje veče i da je najzaslužniji što su gosti ostali neporaženi.

Statistika je verovatno najbolji pokazatelj odnosa na terenu. Srbija je uputila 18 šuteva ka golu, od čega je osam išlo u okvir, a Jermenija je za to vreme samo jednom tukla u okvir gola koji je čuvao Dragan Rosić.

"Orlići" su takmičenje u Grupi 7 završili na prvoj poziciji sa 26 osvojenih bodova, četiri više od drugoplasirane Austrije koja će najverovatnije u baraž.

Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu igra se od 16. do 30. juna naredne godine, a žreb za sastav grupa na programu je 23. novembra u Bolonji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Tuesday, 16.10.2018
20:09

Nema veze, ispucali smo svoje pravo na kiks, svoje pravo na dva remija, sad cemo samo pobede da redjamo:-D Za EP neka pozove Manojlovica, Nikolica, Milenkovica, Babica, levog beka Zemuna (nije autocenzura:-D), Lukica, Zivkovica, Radonjica i mozda Grujica i da nas bas BOG MOL vidi!

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 16.10.2018
21:28

Zaboravljas ako bog da da mi u to vreme igramo plej of za osvajanje Lige nacije C i samim tim plasman na EP.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Wednesday, 17.10.2018
18:45

Da bih nesto zaboravio, morao bih to prvo i da znam:-D Taj plej-of ce biti odigran tek u martu 2020. sto znaci da ce prvo biti odigrane kvalifikacije, a ja ocekujem da mi vec kroz kvalifikacije obezbedimo iako ce nam verovatno ovako biti mnogo lakse. EP za mlade je '19.

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 17.10.2018
01:14

Je l si gledao mozda utakmicu?Zanima me kako je tatino sinče u usponu igralo dedino(Saban) unuče?