Orliće u udžbenike!

  • Autor: Miloš Marković

  • 15. jun 2015.

  • 09:25

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Mladi reprezentativci Srbije zaslužuju svoje mesto u knjigama istorije, da se o njima uči u školama.

Orliće u udžbenike!
Foto: Beta/AP Photo/David Rowland
Bez obzira na patriotski zanos koji ne možete eliminisati iz jednačine kada govorite o reprezentaciji Srbije i njenom uspehu na Novom Zelandu, OBJEKTIVNO gledano, 'Orlići' zaslužuju sve počasti.

Utisak je, i to znamo, pojačan gorčinom danskog neuspeha, ali iskreni odnos prema dresu i grbu koji nose, rezultati u stranu, to je ono što oduševljava.

Veljko Paunović zaslužuje sve pohvale.

Stvorio je hrabru četu, najbolje se to videlo kada su se jedan po jedan, kao na času, javljali razrednom i prijavljivali za izvođenje jedanaesteraca.

Izbacili su Amerikance, načinili korak ka snu, ostvarili veličanstven uspeh koji će se prepričavati u godinama koje slede.

Ko zna, možda se jednom i njihovo ime nađe upravo u đačkim klupama, kada će se uspesi jedne sjajne generalcije učiti u školi.

Jer, nema tu dileme, oni su naša budućnost.

Jasno je i nama laicima, jasno i onima koji brinu o njihovoj budućnosti, pre svega predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću.

"Postigli su istorijski rezultat za Srbiju."

"Pokazali su da su velika budućnost srpskog fudbal. Smatram da im ovo nije krajnji domet, imaju i snage i moći da naprave još jedan korak i nađu se u finalu Svetskog prvenstva. Krasi ih fantastična atmosfera, imaju dobrog selektora i stručni štab. Hvala im za radost koju su svima u Srbiji priredili.",
rekao je za 'Sport' popularni Tole.

I direktor mlađih selekcija, Mitar Mrkela, koji je trenutke slavlja i neizvesnosti direktno proživljavao zajedno sa Orlićima ne krije svoje uzbuđenje.

"Bilo je mnogo teško za gledanje, a sigurno još teže za igranje. Svaka čast igračima, celom stručnom štabu, napravljen je veličanstven uspeh, svakako istorijski dan za naš fudbal. Ovi momci iz meča u meč pomeraju granice, zaslužili su najiskrenije čestitke za kompletan utisak na Novom Zelandu. Što se tiče utakmice, trebalo je mnogo ranije da pobedimo, bili smo bolji tim, iako se videlo da su Amerikanci odlično pripremili utakmicu i bili veoma disciplinovani do samog kraja. Mi nismo iskoristili naše šanse, nedostajao nam je gol, ali smo imali više sreće i mislim da smo je u potpunosti zaslužili.", rekao je Mitar Mrkela.

Pred Orlićima je novi izazov. Veliki Mali.

Utakmica se igra u sredu, od 09.30 po našem vremenu.

Verujemo da ćete svi pratiti meč.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari