Optimista Borjan za "Sportske" - Kome to predviđa FANTASTIČNU karijeru i koga je izabrao za mali fudbal?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 31.01.2018.
07:29
Izvor: Sportske.net

Milan Borjan je bio jedan od ključnih fudbalera Crvene zvezde u prvom delu sezone kada je ekipa ostvarila prvo mesto u šampionatu i plasman u drugu fazu LE.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda se priprema za drugi deo sezone, a posetu hotelu "Riksos" u kome je smeštena ekipa Crvene zvezde iskoristili smo i da porazgovaramo sa Milanom Borjanom, golmanom trenutno prvoplasirane ekipe domaćeg šampionata.

U prethodnih par dana u Antaliji smo primetili da je kod fudbalera Crvene zvezde atmosfera fantastična među fudbalerima, pitali smo Borjana da li je negde bilo bolje.

"U svakom klubu gde sam bio atmosfera je na različit način bila dobra. U Koroni sam imao odličnu atmosferu i odličnu ekipu, u Turskoj, u Vasluiju, u Nišu, Radu, Radničkom, Zvezdi... Stvarno se ovde dobro radi, imamo odličnu atmosferu", rekao je Milan Borjan.

Ekipa se priprema za drugi deo sezone koji zvanično počinje utakmicom protiv ekipe CSKA, 13. februara. Borjan je spreman za taj duel, a smatra da će se ekipa dobro pripremiti. Da li posmatraju i analiziraju rivala?

"Pre svega, bavimo se nama što je najbitnije. Moramo biti spremni za taj duel, oni su dobra ekipa. Ostalo će doći", uz osmeh je rekao jedan od retkih fudbalera današnjice koji nema menadžera, Milan Borjan, što je pokazalo i njegov optimizam pred taj duel.

U Crvenoj zvezdi ima novih lica, to su El Fardu Ben i Stefan Hajdin, ali i pojedini omladinci koji su posebno oduševili golmana Crvene zvezde.

"Izvanredni su svi igrači, ali bih pre svih pohvalio omladince. Oni stvarno dobro rade, neverovatno. Svi do jednog su neverovatni igrači, neverovatni talenti. Od malog "Čupe", do braće... "Čupko" će biti izvanredan igrač, izvanredan. Samo malo da poraste još", rekao je on. Inače, "Čupa" ili "Čupko" kako ga naziva Borjan, jeste Strahinja Eraković, momak koji je pre desetak dana napunio 17 godina. Igrao je u meču protiv Dinamo Bresta, dokazao da se radi o izuzetno talentovanom momku pred kojim je svetla budućnost ukoliko nastavi da radi ovim tempom.

Šta misli o Benu i Hajdinu?

"I Ben je eksplozivan igrač, ima dobru završnicu, dobru kontrolu, igra sa ekipom što je najbitnije. Hajdin je takođe pokazao brzinu, odličan je i on. Uklopili su se veoma lepo. Zaista, samo imam sve pozitivne stvari da kažem o momcima. Ova ekipa poseduje ogromnu pozitivu", istakao je on.

Milan Borjan

Da li je za tu pozitivu najzaslužniji Vladan Milojević? Borjan kaže da je retko sretao tako dobrog trenera koji maksimalno obraća pažnju na detalje, pa i na psihologiju.

"Vladan je jedan izvanredan stručnjak, trener, čovek, psiholog... Sve. Oduševljen sam njime i njegovim stručnim štabom. Od Kosana, mog trenera Duleta Gašića, do svih ostalih... Psihički je pripremio ekipu fenomenalno. Mnogo znači kada imaš takvu podršku strčnog štaba i kada vidiš da je stručni štab zajedno", rekao je on, ali nije zaboravio da istakne i da su igrači sklopljeni tako da se gledalo i kakvi su kao ljudi i da li bi mogli da se uklope u ovaj tim i atmosferu koja se napravila.

Borjan je prvi deo sezone bio odličan, branio je u velikom broju utakmica i u okviru Super lige, pored mečeva u Ligi Evrope, pa smo ga pitali ko mu se najviše svideo i koga bi izabrao u top 3 fudbalera našeg takmičenja.

"Veoma cenim Matića iz Šapca, fenomenalan je napadač. Ne bih pravio neku veliku razliku među ostalima, ali mislim da je golman Popović bio fenomenalan, golman Voždovca. Rockov iz Vojvodine, takođe..."

Nije zaboravio ni svog najvećeg rivala, odmah je pomenuo iskusnog Stojkovića i Tavambu koje takođe veoma ceni kao fudbalere, kao i Evertona koji više nije član Partizana, a istakao je i da crno-beli imaju takođe sjajnu ekipu.

Kako bismo otkrili koga smatra tehnički najpotkovanijim igračima u ekipi, pitali smo ga da sastavi ekipu za mali fudbal, 4+1, ali samo od igrača Crvene zvezde.

"Milijaš, Krstičić, Donald i Boaći, a ja sam u napadu", našalio se za kraj Borjan. Inače, upravo je njegova ekipa juče na treningu bila najbolja na turniru u kome su bile četiri ekipe, "Žuti", "Narandžasti", "Beli" i "Crveni", iako su po mnogima bili autsajderi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke