Opet Le Talek! Ne može da se napriča Francuzima o Zvezdi i ''večitom derbiju''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.10.2018.
15:14
Izvor: Sportske.net

Još jedan opširan intervju Damijana Le Taleka pojavio se daas u francuskim medijima.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Posle ''Frans fudbala'', doskorašnji defanzivac Crvene zvezde, a sada aktuelni prvotimac Monpeljea Damijan Le Talek oglasio se i u još jednom intervjuu, ovoga puta za ''Figaro''.

Povod je, naravno, večerašnja utakmica drugog kola Lige šampiona, između PSŽ-a i Zvezde, ali nije moglo bez još jednog osvrta i na srpski ''večiti derbi''.

''Ono što je posebno u srpskom prvenstvu je derbi! Rivalstvo Partizana i Zvezde je jedno od najzanimljivijih u Evropi. Bilo da se radi o dešavanjima na terenu, tribinama, izvan stadiona, to je ključanje!

Ono što se dešava tokom meča, u Francuskoj je nemoguće! Ali, živeti tamo je izuzetno. Ima mnogo anegdota o ovim utakmicama...

Posebno kada smo igrali sa Partizanom.

Na primer, dok smo se zagrevali, padale su nam i loptice za gol na glave, kada smo se vraćali u tunel gađali su nas petardama. Jedna je i eksplodirala na mom stopalu, kopačka mi je skroz pocrnela. Vrlo je vruće, ali dopada mi se ta atmosfera, ona daje draž'', objašnjava Le Talek.

Potom su ga zamolili da prokomentariše izjavu Zvezdinog trenera Vladana Milojevića (''Figaro'' ga je u tekstu nazvao ''Mladanom Miloševićem'') posle meča sa Napolijem, kada je između ostalog ocenio i da bi Kulibali mogao u Srbiji da igra i napadača.

''Da, video sam to! Ali, to je zato što trener voli Kulibalija, on je vrlo dobar igrač, tehnički, ali mislim da on ne bi mogao da igra napadača'', istakao je Le Talek.

S tim u vezi, francuske novinare zanimalo je i kakav je kvalitet klupskog fudbala u Srbiji.

''U prvenstvu ima još kvalitetnih timova, možda četiri, ostatak je veoma prosečan. Neću reći da su to amaerske ekipe, jer srpski igrači imaju dobre tehničke karakteristike, znaju da igraju, ali nažalost više je nekih taktičkih praznina u njihovoj igri.

Zvezda je kao PSŽ u Francuskoj. Imali smo kvalitetnu ekipu, osvojili smo šampionat. Dve titule sam osvojio sa Zvezdom'', objašnjava Le Talek.

Potvrdio je da je sa doskorašnjim saigračima, ali i sa drugim ljudima iz Zvezde i dalje u stalnom kontaktu i potvrdio ono što je i Slavoljub Muslin rekao za ''L'Ekip'' o Zvezdi.

''Da, u kontaktu sam sa svima. Svake nedelje se čujemo. To je pravi porodični klub, nešto poput Monpeljea, ali uz mnogo više emocija, voleo sam da igram tamo'', dodao je Le Talek.

Tek na kraju, o samoj utakmici.

''Šta da im kažem o PSŽ-u? Oni ih dobro poznaju, ne trebaju im moji saveti. To je grupa smrti, ali za Zvezdu je prelepa. Bili su veoma srećni. Nemaju šta da izgube. Protiv Napolija su pokazali svoju odbrambenu snagu.

Mislim da neće biti teško za PSŽ, ali nikad se ne zna. Trener je napravio veoma dobru odbranu, a čak i posle odlaska Radonjića u Marsej, mislim da mogu da upute nekoliko opasnih udaraca'', istakao je Le Talek.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 03.10.2018
16:06

Francuz brani Zvezdu i Zvezdase od Francuza. Niko Zvezdo nema sto imas ti.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 03.10.2018
15:29

Koliko su Zvezdini stranci puni ljubavi prema Zvezdi, upravo svedoci Le Talek