Ono što vas baš interesuje - Ovo je priliv novca koji očekuje Zvezda!

Autor: Beta Beta
sreda 28.08.2019.
18:04
Izvor: Beta

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da taj fudbalski klub godinama već više zaradjuje nego što troši i da je na "zelenoj grani".

Nikola Krstic/Sportske.net
Nikola Krstic/Sportske.net

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da taj fudbalski klub godinama već više zaradjuje nego što troši i da je na "zelenoj grani".

"Zvezda je već odavno na zelenoj grani, godinama mnogo više zaradjuje nego što troši, pametno investira u sportski sektor i infrastrukturu, što su prioriteti. Tim putem ćemo nastaviti da idemo. Želimo da imamo stabilnu situaciju u svlačionici. Samo zadovoljni i srećni igrači mogu da prave dobar rezultat. Znamo da radimo ovaj posao", rekao je Terzić u razgovoru sa novinarima dan posle plasmana u Ligu šampiona.

Zvezda se plasirala u Ligu šampiona drugu godinu zaredom, a prethodno je igrala i grupu Lige Evropa.

"Ostvarili smo veliki uspeh. Gde je Zvezda bila pre pet godina, možemo da kažemo da smo prešli nezabeležen put u istoriji sportskih kolektiva. Da klub koji je bio pred gašenjem vratimo na veliku scenu i igramo sa velikanima evropskog fudbala
", rekao je Terzić.

Bilans u kvalifikacijama u prethodne tri godine je 12 od 12.

"Rezultat za ponos. Zvezda je veliki klub sa ozbiljnim rukovodstvom i nemamo vremena za likovanje i slavlje. To ostavljamo navijačima. Mi imamo mnogo posla. Imamo prelazni rok do utorka uveče. Ne kažem da neće biti dolazaka i odlazaka. Mnogo posla ima oko organizacije i pripreme svega što nam predstoji"
, naveo je direktor Zvezde.

Po njegovim rečima, sa rastom kluba je normalno da rastu i apetiti i zahtevi javnosti, kao i ciljevi koje sami sebi postavljaju.

"Lestvicu podižemo iz dana u dan. To doprinosi i povećanju troškova. Ako željmo da raste kao klub, Zvezda mora da povećava svoje rashode. Sa malim budžetom nema šta da tražite na evropskoj sceni. Ne treba da se ljutimo na narod koji ne dolazi na utakmice u domaćem prvenstvu. Ne treba da se na taj način bavimo narodom i da ga prevaspitavamo. Moramo da osluškujemo šta kaže narod. Narod nam je poslao jasnu poruku da je ne želi samo u domaćoj ligi. Imamo trebovanje 170 hiljada ulaznica. Da bi Zvezda bila na tom nivou, moramo stalno da ulažemo, pre svega u igrački kadar. Fudbal je specifičan biznis, drugačiji od svih ostalih. Kritikovali su nas da  je trebalo da od prihoda od Lige šampiona više da vraćamo dugove. Treba, ali moramo bolje da izbalansiramo, da vraćamo onaj deo duga koji nam je bio prioritetan, ali smo morali da ulažemo u tim. Sada ćemo ponovo jer želimo da i sledeće godine ponovimo uspehe", rekao je Terzić.

Jedan od prioriteta je i obnova ugovora sa Gaspromom, koji je do sada donosio četiri miliona evra godišnje, plus bonuse.

Terzić je zahvalio Gaspromu jer je bio uz klub u najtežim trenucima, kada je pomoć bila od "neprocenjive vrednosti" i najavio pregovore oko novog ugovora.

"Veoma brzo, početkom oktobra ćemo morati da Makronu dostavimo ime sponzora, ondosno logo. Nadam se da će Gasprom i u narednom periodu biti generalni sponzor. Moramo to da rešimo tokom septembra. Bez obzira na bolju pregovaračku poziciju, Zvezda neće zloupotrebljavati", rekao je Terzić.

Ne očekuje veći prihod nego što je to bio prošle sezone.

"Prošle sezone smo imali 26 miliona evra prihoda od transfera, samo 12 od Nemanje Radonjića. Prihodovali smo 22 miliona od UEFA, bonuse za Liverpul i Napoli. Nadam se da ćemo ove dobiti oko 20 miliona od UEFA, daj Bože da to premašimo, i oko pet miliona od ulaznica. Očekujemo 25 miliona
", rekao je Zvezdan Terzić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mclaud kg
Wednesday, 28.08.2019
20:27

XAxaxaxaa koliko volim ovog coveka sa ovim pokeraskim simbolima.Koliko je namucen ni slova nije mogao da stavi.Ali su mu komentari fantasticni,prevazisli su i naucnu fantastiku.Prijatelju otvorio si novu dimenziju,prevazisao si naucnu fantastiku svojim komentarima na nasim vestima:).A sad malo da se uozbiljim,kad vec pominjes milione trilione da ti osvezim pamcenje posto je od silne tuge isparilo izgleda za ove tri godine?Partizan je bio drzavni projekat u periodu od 2008-do 2015.godine.Ako si zaboravio 6 debelih godina je Partizan bio sampion drzave,a Zvezda pokusavana na sve nacine da se degradira i uniisti.O namestnom prvenstvu pises,majstori namestaljki ste zapravo vi.To pokazuje Evropa za 6 godina koliko ste harali Srpskim fudbalom na evro sceni nista uradili niste,izbacivao vas je ko je hteo i kako je hteo prvo iz kvalifikacija za ls,a potom i za le.Zvezda je overila titulu ove godine,,a evo overila i LS.Dve titule dve LS.Sve je jasno.Ali svakako hvala ti na komentarima,nastavi tako mnogo si nam talican.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 28.08.2019
20:05

Probudio se evropski i svetski, a nas pravi srpski velikan, a para je sve vise i vise svaki novi dan.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 28.08.2019
18:13

Kad opereš prvi milion posle možeš ako hoćeš da glumiš i Sveti Savu, a zvezda nije dobila samo milion, već 2009-2019 svake godine oko 8M € od države, plus obrisana kamata na poreski dug od 10M €, plus uzetih 22M € od države (državnih banaka) koje ne namerava da vrati, samo to što se zna je preko 110 000 000 €, preko 10 000 000 € godišnje, a plus ispod žita što dobija. Sa takvim finansiranjem od države bi i Dinamo Vranje ušao 2 x u LŠ za 10 godina i to na manje sraman način od zvezde gde su joj sudije "otvorile " Spartaks, izbacile Trnavu i Salcburg direktnim odlukama na njihovu štetu, zatim kiksem i slučajnim golom prošla Helsinki, a uz još veći slučajnost Kopenhagen, da VAR soba ne bi videla pesnicu Garsije u glavu igrača Jang Bojsa u Bernu, gde su takođe mogli da prime 5-6 komada. Svake godine u proseku poklonjenih 10M €, a Terziću ne trebaju pare, on zna da radi i bez para što smo najbolje videli gde je ostavio OFK Beograd, bez para. Međutim Sveti Sava i zvezda dve totalne suprotnosti, zvezda sada i sa 60 000 000 € budžeta mora da namešta utakmice u Srbiji, mora da joj se sklanjaju svi državni klubovi sem Partizana i moraju sudije da joj rešavaju utakmice čak i protiv Dinama iz Vranja ili drugoligaša u Kupu sramnim odlukama neviđenim u istoriji fudbala kao što su ofsajdi iz auta ili kada igrač zvezde doda loptu protivniku, i sve to da bi igrala kvalifikacije za LŠ pošto je Partizan bolji i od džavnog projekta No1, tj. država je zvezdin projekat. U finansijskim uslovima koje Partizan dobija od države i suđenjem koje ne tako katastrofalno kakvo je Partizanu već normalno zvezda bi se ugasila.

avatar
Dante Hell
Wednesday, 28.08.2019
19:01

Obriši suze mala moja...

avatar
LuckyStrike
Wednesday, 28.08.2019
19:09

Auuu..... nije bolest sve sto boli...