Oni su velike Partizanove nade za sledeću sezonu, jednog već prati ''pola Evrope'', šta je sa ostalima?

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.05.2020.
20:02
Izvor: Sportske.net

Ogromnim potencijalom raspolažu crno-beli, ko će od ovih igrača već sledeće sezone doći do punog izražaja?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Posle pandemije koronavirusa, potpuno je jasno, akcenat u našim najboljim klubovima biće stavljen na najtalentovanije igrače u njihovim redovima, koji bi trebalo da dobiju još veću šansu, nego što je to bio slučaj ranijih godina.

Doduše, Partizan iz godine u godinu promoviše bar po jednog od svojih najtalentovanijih igrača iz omladinskog pogona, a samo u poslednje tri godine tako je bilo sa Milenkovićem, Vlahovićem, Svetom Markovićem, Strahinjom Pavlovićem, Filipom Stevanovićem, Lazarom Pavlovićem...

Od transfera Strahinje Pavlovića u Monako, Partizan je zimus obezbedio bar deset miliona evra, uz mogućnost dodatne zarade ako se narednih sezoma ispune dogovoreni bonusi.

Filip Stevanović za sada ostaje, iako je i za njega zimus bilo konkretnog interesovanja, uz fantastičnu ponudu Nice, ali su crno-beli odoleli, želeći da dodatno promovišu supertalentovanog igrača u svojim redovima.

Ako ne ode već na leto u slučaju neke nove izdašne ponude, Stevanović će sledeće sezone svakako biti u centru pažnje crno-bele javnosti, kao igrač sa najvećom perspektivom, koji bi klubu mogao da donese najveću zaradu.

Ali, Partizan na raspolaganju ima još talenata iz svoje omladinske škole, ili iz svoje filijale Teleoptika.
-
Baner live stream

Mi smo ovde izdvojili nekih desetak igrača, koji su ove sezone ili već u prvom timu (Stevanović, L. Pavlović, Lakčević, golman Popović...), ili ih je trener Savo Milošević vodio na pripreme, proveravao u nekim prijateljskim utakmicama, a dva nova imena (Nikola Štulić i Denis Stojković) smo gledali proteklog vikenda u Humskoj, u prvoj kontrolnoj utakmici posle pandemije:

Nikola Čolić (17. avgust 2002, ofanzivni vezni)
Nemanja Jović (8. avgust 2002, krilni igrač)
Savo Arambašić (27. januar 2001, napadač)
Uroš Knežević (4. januar 2002, štoper)
Filip Stevanović (25. septembar 2002, krilni igrač)
Nikola Štulić (8. septembar 2001, napadač)
Lazar Pavlović (2.novembar 2001, ofanzivni vezni)
Nikola Lakčević (28. oktobar 1999, krilni igrač)
Aleksandar Popović (27. septembar 1999, golman)
Denis Stojković (3. avgust 2002, ofanzivni vezni)
Slobodan Stanojlović (28. decembar 2001, krilni igrač)
Miljan Momčilović (17.mart 2001, defanzivni vezni)

Kao što možete da vidite, najviše je ofanzivnih, krilnih igrača, tu su i perspektivni napadači, poput Štulića, ili Arambašića, vezista poput Momčilovića, defanzivaca poput Kneževića, ali nekako još uvek do izražaja nisu došli mladi bekovi.

Ipak, možda tokom letnjih priprema Savo Milošević iznenadi i po tom pitanju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 24.05.2020
20:42

U vezi bekova:
desni - pomalo deficitarni, što se vidi i u prvom timu Partizana i u reprezentaciji. Prekomandovanje Lutovca na desnog beka moglo bi da bude rešenje. Radmanovac, Cucin i Vlalukin od mlađih, možda bi i mogli da dobiju šansu u Partizanu.
levi - Šehović je bio super talentovani igrač, ali ga je Savo zbog nečeg precrtao. Urošević je zaista igrao dobro, vraćen Brežančić... Šehović je na nesreću otišao u Izrael - pušten besplatno. Super-talenat. Ivan Ćorković, potpisao u februaru na 2 godine, pa se nadam da će dobiti šansu, takođe izuzetno talentovan, školovan igrač, deluje gospodski na terenu, ima izuzetan pregled igre, veoma dobru tehniku, taktički perfektan, dobar i u odbrani i u napadu.

avatar
Колатерална Штета
Thursday, 21.05.2020
10:08

Stefan Radmanovac (8. novembar 2001, desni bek)