Oni su buduće zvezde prelaznog roka? Tri kola pre kraja, TSC ima dva najbolja strelca Superlige!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.05.2020.
20:10
Izvor: Sportske.net

Zajedno su postigli više od 54% golova svoje ekipe u ovoj sezoni Superlige.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Gde je stala pre pandemije, ekipa TSC-a nastavila je i u prvom kolu posle pandemije koronavirusa.

Danas je tim iz Bačke Topole deklasirao ekipu ivanjičkog Javor Matisa sa 6:1, a svoje golgeterske serije nastavili su i Vladimir Silađi i Nenad Lukić.

Njih dvojica ne samo da su najbolji strelci TSC-a, nego i čitave Linglong Superlige, samo tri kola pre kraja sezone!

Vladimir Silađi je danas bio dvostruki strelac, pa se izdvojio na vrhu liste strelaca sa 15 golova, a Lukić je postigao 14, koliko i najbolji strelac Javor Matisa Nikola Petković, koji je danas bio strelac jedinog gola za Ivanjičane.

Za njima tek slede najbolji strelci Crvene zvezde i Partizana - El Fardu Ben sa 13 i Umar Sadik sa 12 postignutih golova.

Kada je u pitanju tandem TSC-a, Silađi i Lukić su u 27 kola Superlige zajedno postigli 29 golova, a ostatak tima 24 pogotka, ukupno 53 od početka sezone.

Nema sumnje da će za njih vladati veliko interesovanje tokom letnjeg prelaznog roka, pogotovo ako TSC izbori plasman na evropsku scenu, što od večeras deluje kao sasvim izvesna opcija.

Silađiju ostaje još samo godinu dana ugovora sa TSC-om, što će samo po sebi dodatno povećati interesovanje za njega. Ima 27 godina, u najboljim je igračkim godinama, a na ''Transfermarktu'' se njegova tržišna vrednost procenjuje na 650 hiljada evra.

Lukić je godinu dana stariji, ali ima i dugoročniji ugovor sa TSC-om, do kraja 2022, pa će klub iz Bačke Topole možda imati nešto više šansi da ga zadrži. Na ''Transfermarktu'' su ga procenili na 800 hiljada evra.

Naravno, moramo pomenuti i Nikolu Petkovića iz Javora, koji se, kao i Lukić,  još zimus povezivao sa Partizanom, ali crno-beli su se na kraju odlučili za Bojana Matića iz Vojvodine.

Petković je najmlađi od njih trojice, u septembru će napuniti 24 godine, a od leta će ući u poslednju godinu ugovora sa Ivanjičanima, koji će zato imati interes da realizuju njegov transfer već ovoga leta. Njegova vrednost na ''Transfermarktu'' je u ovom trenutku procenjena na 475 hiljada evra.
-
Baner 10


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke