On je Miloševiću preporučio Sadika i Asana, evo šta kaže o novim Partizanovim pojačanjima!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.10.2020.
10:01
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Na prvi pogled sve izgleda dobro, možda još bolje od očekivanog...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Partizan je ovoga puta imao furioznu završnicu prelaznog roka i u razmaku od samo par dana angažovao je čak petoricu novih igrača - Filipa Holendera, Ivana Obradovića, Miloša Jojića, Svetozara Markovića i Žan-Kristora Bajbeka.

Istovremeno, Umar Sadik je realizovao transfer u špansku Almeriju za 5 (plus 4?) miliona evra, a Bojan Matić je otišao na pozajmicu u grčki Atromitos.

Sada je na Aleksandru Stanojeviću da novajlije što pre uklopi u ekipu i da što više njih izađe na megdan Crvenoj zvezdi 18. oktobra u Humskoj.

S obzirom da neki od njih, pogotovo Obradović i Bajbek, dugo nisu igrali takmičarske utakmice, mnogi se pitaju kada će crno-beli moći na njih ozbiljno da računaju, a svoj komentar Partizanovih pojačanja u razgovoru za ''Kurir'' dao je i nekadašnji fudbaler Partizana, a sada trener u klubu iz Humske Vlado Čapljić.

Od pomenute petorice najbolje je upoznao Filipa Holendera.
-
Baner 5

''Sticajem okolnosti bio sam trener Radničkog iz Kragujevca 2009. godine i odatle znam Filipa Holendera i njegovog oca. Čim je u selekciji Mađarske, to znači da ima kvalitet i potencijal.

Ovu trojicu povratnika Jojića, Obradovića i Markovića poznajem. Stanojević ima želju da ima Partizanovu decu u ekipi, jer smatra da je to dodatni motiv, kod njih je malo više razvijena doza privrženosti i odanosti. Svi oni ponikli u klubu, osim finansijskog imaju i onaj drugi motiv, da vole Partizan'', izjavio je Čapljić.

On je potom otkrio da je i sam donekle zaslužan što je Partizan prošle godine doveo Umara Sadika i Takumu Asana, pa je, s tim u vezi, uporedio novajliju Bajbeka sa Sadikom.

''O Francuzu ne znam ništa specijalno. Vizuelno, na prvi pogled bolje izgleda od Sadika, a Sadik je ostavio odličan utisak. Ja sam bio jedan od skauta koji je gledao Asana i Sadika i preporučio ga Savi Miloševiću. Bajbek ima dobar pedigre'', objašnjava Čapljić.

Kada je u pitanju predstojeći derbi, Čapljić je optimista i veruje da Partizan  može da prekine Zvezdinu seriju od 10 uzastopnih pobeda na startu nove sezone.

''Možda je prepotentno, ali takav sam. Ne bih voleo da se pogrešno protumači. Partizan ima tim koji je pravljen više za Evropu, nego za prvenstvo. Zvezda je ekipa koja će igrati otvoreno, jer tako igra, ne mumeju drugačije. Partizanu to odgovara, jer ima takav profil igrača. Derbi će biti neizvestan, ali se nadam pozitivnom skoru za Partizan, kao do sada'', zaključio je Čapljić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Thursday, 08.10.2020
10:13

Ovaj čovek nema profesionalnu licencu a Krstajić i Ognjenović su je dobili za mesec dana. Njegovi trenerski kvaliteti su mnogo veći od zbira ove dvojice, al uzalud. Izgleda da nije sve u znanju, ima nešto i u poznavanju. A Boga mi i u kičmi.