On je i Nemanju Matića doveo iz Zvezde u Partizan, a u Humskoj mu rekli: ''ZBOGOM!''

  • Autor: Darko Mitrović

  • 22. oktobar 2016.

  • 10:25

  • Izvor: Sportske.net, blic.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

''Slučaj Matić'' možda najbolje ilustruje kakvih se kadrova u Partizanu veoma lako odriču. I ne samo sada, tako je već godinama.

On je i Nemanju Matića doveo iz Zvezde u Partizan, a u Humskoj mu rekli: ''ZBOGOM!''
Foto: partizan.rs
Matija Nastasić, Miralem Sulejmani, Danilo Pantić... samo su neki od igrača koji su u mlađim kategorijama Partizana pokazali svoj veliki talenat, a da u prvom timu crno-belih nisu ostavili nikakav trag, jer su prerano otišli iz Humske.

Njihovi slučajevi su odavno poznati javnosti, ali na ''slučaj Nemanja Matić'' ovih dana nas je sve podsetio Igor Spasić, čovek koji je godinama stvarao igrače za prvi tim Partizana, trenirao Teleoptik i umesto da dalje napreduje ka mestu trenera prvog tima, sada je dobio otkaz zbog neslaganja sa aktuelnom ''privremenom'' (?) upravom.

''Kroz moje ruke prošli su Jovetić, Sulejmani, Nastasić, Obradović, Bosančić, Gulan, Šaponjić, Milenković, Andrija Živković. I, što malo ko zna, Nemanja Matić, koga sam iz Zvezde doveo u Partizan, i koji iz ljudskih odnosa ne želi da ispriča kako je otišao iz Partizana i ko ga je pustio'', ističe Spasić, a prenosi ''Blic''.

Da preciziramo, sadašnji as Čelsija i standardni član reprezentacije Srbije je kao dvanaestogodišnjak, 2000. godine iz Obrenovca otišao u Crvenu zvezdu, tamo je proveo četiri godine, a onda se ogodilo ono o čemu priča Spasić - Nemanja je na njegovo insistiranje iz crveno-belog prešao u crno-beli tabor.

Matic

Međutium, izgleda da osim Spasića, mnogi drugi u to vreme nisu prepoznavali Matićeve kvalitete, pa je visoki vezista ubrzo napustio Humsku i preko Uba i Kolubare započeo inostranu karijeru.

Nije samo zbog toga ogorčen Igor Spasić, već i zbog načina na koji mu je saopšteno da Partizanu više nije potreban, tačnije onim ljudima koji ''privremeno'' (?) rukovode klubom iz Humske.

''Bio sam od strane kluba upućen na usavršavanje i kao jedini kandidat ispred FK Partizan prošao na trenersku UEFA PRO licencu, ali poslednja rata nije bila uplaćena, baš od datuma kada sam stavio potpis i dao glas Nenadu Bjekoviću, a taj moj glas je bio samo za sportsku opciju i istinu.

Za kraj želim da poručim, da je u petak FK Partizan posle 37 godina mog bitisanja u tom klubu, jer sam dete kluba a igrao sam za sve selekcije od predpetlića do prvog tima, ostavio četvoročlanu porodicu na ulici. I to uz reči profesora rimskog prava, Vladimira Vuletića, koji mi je samo rekao - ZBOGOM'',
objašnjava Spasić i poručuje da će tek imati šta da ispiča javnosti, u dogovoru sa svojim advokatima.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari