On je i Nemanju Matića doveo iz Zvezde u Partizan, a u Humskoj mu rekli: ''ZBOGOM!''

Autor: Darko Mitrović
subota 22.10.2016.
10:25
Izvor: Sportske.net, blic.rs

''Slučaj Matić'' možda najbolje ilustruje kakvih se kadrova u Partizanu veoma lako odriču. I ne samo sada, tako je već godinama.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Matija Nastasić, Miralem Sulejmani, Danilo Pantić... samo su neki od igrača koji su u mlađim kategorijama Partizana pokazali svoj veliki talenat, a da u prvom timu crno-belih nisu ostavili nikakav trag, jer su prerano otišli iz Humske.

Njihovi slučajevi su odavno poznati javnosti, ali na ''slučaj Nemanja Matić'' ovih dana nas je sve podsetio Igor Spasić, čovek koji je godinama stvarao igrače za prvi tim Partizana, trenirao Teleoptik i umesto da dalje napreduje ka mestu trenera prvog tima, sada je dobio otkaz zbog neslaganja sa aktuelnom ''privremenom'' (?) upravom.

''Kroz moje ruke prošli su Jovetić, Sulejmani, Nastasić, Obradović, Bosančić, Gulan, Šaponjić, Milenković, Andrija Živković. I, što malo ko zna, Nemanja Matić, koga sam iz Zvezde doveo u Partizan, i koji iz ljudskih odnosa ne želi da ispriča kako je otišao iz Partizana i ko ga je pustio'', ističe Spasić, a prenosi ''Blic''.

Da preciziramo, sadašnji as Čelsija i standardni član reprezentacije Srbije je kao dvanaestogodišnjak, 2000. godine iz Obrenovca otišao u Crvenu zvezdu, tamo je proveo četiri godine, a onda se ogodilo ono o čemu priča Spasić - Nemanja je na njegovo insistiranje iz crveno-belog prešao u crno-beli tabor.

Matic

Međutium, izgleda da osim Spasića, mnogi drugi u to vreme nisu prepoznavali Matićeve kvalitete, pa je visoki vezista ubrzo napustio Humsku i preko Uba i Kolubare započeo inostranu karijeru.

Nije samo zbog toga ogorčen Igor Spasić, već i zbog načina na koji mu je saopšteno da Partizanu više nije potreban, tačnije onim ljudima koji ''privremeno'' (?) rukovode klubom iz Humske.

''Bio sam od strane kluba upućen na usavršavanje i kao jedini kandidat ispred FK Partizan prošao na trenersku UEFA PRO licencu, ali poslednja rata nije bila uplaćena, baš od datuma kada sam stavio potpis i dao glas Nenadu Bjekoviću, a taj moj glas je bio samo za sportsku opciju i istinu.

Za kraj želim da poručim, da je u petak FK Partizan posle 37 godina mog bitisanja u tom klubu, jer sam dete kluba a igrao sam za sve selekcije od predpetlića do prvog tima, ostavio četvoročlanu porodicu na ulici. I to uz reči profesora rimskog prava, Vladimira Vuletića, koji mi je samo rekao - ZBOGOM'',
objašnjava Spasić i poručuje da će tek imati šta da ispiča javnosti, u dogovoru sa svojim advokatima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Peđa3
Saturday, 22.10.2016
15:01

Kakvi su to ljudi ušlli u FK Partizan, strašno!

avatar
magister
Saturday, 22.10.2016
15:01

Sad na internetu vidim da je Spasić kaže da ga je Vazura pitao kolko košta da napusti Skupštinu, a da je akcija menjanja skupštinske strukture postojala javnost zna. To je teško krivično delo. Sve to što su radili. Jer su manipulisali osnovnim demokratskim pravilima, zloupotrebljavali položaj, u cilju da zauzmu pozicije i upravljaju klubom, koji ima vrednost preko 100 miliona evra. Tužilaštvo bi se moralo ovim pozabaviti. Ili svi drugi, među njima i Spasić lažu, pa onda oni treba da odgovaraju za laž i dizanje lažne uzbune, ko jedan novinar koji je uzbunjivao zbog navodnih državnih udara.

avatar
magister
Saturday, 22.10.2016
14:48

Možda bi javnosti, ako malo razmisli, bilo jasno zašto grupe huligana, a u stvari mladih i kriminalaca srednjih godina, i dalje slobodno divljaju iako imaju desetine krivičnih dela i prijava svaki - u fiokama. Zato što čuvaju ovakav poredak. Svako normalan vidi da je sve to užasno, ovo sa Spasićem, dijamantom Partizana, ali još mnogo takvih očiglednih stvari, a niko ne reaguje, pa im još i popularnost raste? Zato Onaj kaže da država (!?) nema resurse da se obračuna s tim talogom. Kao protiv njega su. A to u stvari njegova, njihova vojska.

avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 22.10.2016
11:35

Dodji lepo u Nis da ovde stvaras nove asove...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Saturday, 22.10.2016
10:44

Valjda iz ljudskih razloga, odnosno razloga ljudskih odnosa. Za ovo nema opravdanja i ovo je mozda i najgori slucaj do sada i najgori primer onoga sto ti prokleti uzurpatori rade.

avatar
Panic Nedeljko
Saturday, 22.10.2016
12:21

Grobari. sta cekate?
Svi na stadion i ne odlazite dok Vazura, Vucelic, vuletic i curkovic ne napuste svetinju.
Vjerujte od ponedeljka moze biti kasno za spas Partizana,ukoliko bagra dalje ostane.
Zar su oni dostojni svetinje?

avatar
mclaud kg
Saturday, 22.10.2016
10:38

Javasluk,neprofesionalizam,licemerje takozvanih samozvanaca.Zvezdas sam,onaj pravi izvorni,ali sam pre svega covek.Ovog profesionalca su oterali recima ZBOGOM,covece uzmi sve do poslednje pare,i srecno.