Omladinci Zvezde napravili sjajan uspeh, a koliko njih će biti u prvom timu?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 13.02.2020.
16:15
Izvor: Sportske.net

Mitar Mrkela pokušao da objasni vezu prvog tima i omladinaca.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, oduševljen je uspehom mladih igrača u Ligi šampiona za omladince.

Podsetimo, crveno-beli su slavili posle boljeg izvođenja penala na gostovanju Šerifu u Tiraspolju.

"Čestitam momcima, direktoru Draganu Mladenoviću, Nikoli Jeliću, treneru Slavoljubu Đorđeviću na zaista velikom uspehu. Čestitao sam im i zimus kad su obezbedili plasman u plej-of a sada su napravili korak više plasmanom medju 16 najboljih ekipa i samo potvrdili da Crvena zvezda kao klub podiže standarde u svim segmentima i na svim nivoima"
, rekao je oduševljeni Mrkela.

Govorio je i o odnosu prvog tima i omladinaca, odnosno o stvaranju igrača za prvi tim.

"Uvek su postojale polemike šta je važnije: da se stvaraju igrači za prvi tim ili da se juri rezultat. U Crvenoj zvezdi formiranje igrača i rezultati idu ruku pod ruku. Jer jedno bez drugog ne može. Ne mogu loši igrači da prave dobre rezultate. To je jedina istina. Naša škola je uspešna i u rezultatskom smislu, lideri su u ligama, omladinci igraju završnicu Lige šampiona, ali i po pitanju mladih igrača koji su iz škole priključeni prvom timu. U ovom trenutku iz škole u prvom timu imamo Veljka Nikolića, Željka Gavrića i Marka Konatara. Da ne spominjem da su prethodnih sezona bili tu i Uroš Račič, Luka Adžić, Dejan Joveljić, braća Ivan i Luka Ilić... U svakom slučaju, svi ovi rezultati Omladinske škole i prvog tima podižu rejting i imdž kluba u Evropi i vraćaju nas tamo gde nam je mesto po tradiciji
", rekao je sportski direktor Crvene zvezde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 13.02.2020
19:59

'Forimiranje igraca i rezultata idu ruku pod ruku' ,pa kako te bre nije sramota???

avatar
svetski prvaci 1991
Thursday, 13.02.2020
19:19

Za Mrkelu je bolje da se onoliko ne divi omladincima već da se zabrine o tome kako da daju plate Kanjasu, Žanderu, La Pri i Tomaneu. Koje su doveli on i mađija Terzić, a to kako je govorio mađija--kao velika pojačanja.Sada oni moraju na tribine i tako samo da sačekaju plate.Blago njuima i neka im je srećno,nisu oni ništa krivi.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 13.02.2020
17:46

Nista nisu uradili zahvaljujuci tebi jer ti forsiras stare istrosene strance i debelo ih placas, a nasu decu saljes u Graficar i druge klubove. Ako si ti insistirao na dovodjenje Tomanea, Zanderma, Kanjasa i Van La Pare i ako si covek od morala podnesi ostavku.