Omladinci Crvene zvezde jedva čekaju nove izazove u Evropi

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.09.2018.
17:53
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Bod osvojen u duelu sa Napolijem i prikazano na terenu dali su omladincima Crvene zvezde podstrek pred dva teška gostovanja.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

U danu kada je seniorski tim Crvene zvezde ugostio Napoli na stadionu "Rajko Mitić", svoju prvu bitku u Ligi šampiona vodili su i omladinci aktuelnog šampiona Srbije.

Ekipa Bratislava Živkovića remizirala je sa ekipom Napolija na Banovom Brdu, a najveći doprinos u igri crveno-beli dali su fudbaleri koji su već deo prvog tima.

"Fenomenalan rezultat obe ekipe, ali smo mogli i bolje, tu pre svega mislim na omladince. Imali smo priliku da potpuno preokrenemo rezultat, ali je i bod uspeh. Ostavili smo trag i ispisali istoriju. Drago mi je što sam asistencijom dao svoj doprinos. Pokazalo se veoma dragocenim iskustvo koje smo Joveljić, Gordić i ja stekli radom uz prvi tim", kazao je Aleksa Terzić.

Čestitke na igri i ostvarenom rezultatu Zvezdini omladinci dobili su od prvotimaca odmah nakon završetka susreta sa Napolijem.

"Čestitke su pristizale sa svih strana, javili su se brojni prijatelji, saigrači, trene... Sa Banovog brda smo se odmah uputili ka Ljutice Bogdana gde su nam prvotimci takođe odali priznanje. Poželeli smo im sreću, a na kraju dana svi smo imali povod za radost. Pokazali smo da nismo mali klub i demantovali sve koji su najavljivali ubedljive poraze posle žreba", dodao je Terzić.

Mladi golman Crvene zvezde Miloš Gordić složio se sa godinu dana starijim saigračem i konstatovao da je ekipa zaslužila više od boda.

"Zaslužili smo možda i više od boda. Odlično smo ušli u meč, ali smo primili gol iz prekida, posle naše greške. Vratili smo se vrlo brzo i tako pokazali karakter. Imali smo još nekoliko šansi, bili konkretniji iako smo u drugom poluvremenu malo fizički pali. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa velikim ekipama. Idemo dalje, okrećemo se novim izazovima u prvenstvu", izjavio je golman crveno-belih.

Poznato je da Zvezdini omladinci u Ligi šampiona igraju protiv starijih igrača jer je klub iz Ljutice Bogdana većinu igrača koji nose ovu generaciju prosledio na pozajmicu u Grafičar.

"Ne plašimo se nikoga. To što je većina igrača mlađa godinu dana od rivala ne mora ništa da znači. Svi se bore i željni smo dokazivanja. Bez straha ulazimo u mečeve Lige šampiona", zaključio je Gordić.

Omladinci Crvene zvezde naredne dve utakmice u Ligi šampiona igraju u gostima, baš kao i njihove starije kolege iz prvog tima.

Trećeg oktobra sledi gostovanje Pari Sen Žermenu, a 24. oktobra Zvezda gostuje Liverpulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 21.09.2018
02:23

Штета што су против Наполија пали у другом полувремену.

avatar
RealisticChelseaFan
Thursday, 20.09.2018
18:21

Ovi momci su jako talentovani. Ne sumnjam da mogu lagano da se nose sa svim evropskim timovima u ovom uzrastu. U mladjim kategorijama razlika u kvalitetu nije toliko izrazena kao u seniorskom fudbalu. Ne bi me cudilo da prodju grupu i da doguraju daleko u nokaut fazi.

avatar
MALI PLAVI
Thursday, 20.09.2018
22:16

Liverpul je mnogo bolji od svih u grupi, da smo dobili Napoli kući bile bi nam mnogo veće šanse da prođemo grupu. Ne treba se ni ovako predavati, ali biće teško izboriti drugo mesto.