Okuka: "Vojvodini mesto u vrhu srpskog fudbala"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 10.09.2018.
15:06
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Superligaš iz Novog Sada predstavio je u ponedeljak novog šefa struke, iskusnog trenera Dragomira Okuku koji se vratio na "Karađorđe" nakon 18 godina.

Beta/Jelena Grlić/Mo
Beta/Jelena Grlić/Mo

Povezane vesti

Fudbalski klub Vojvodina predstavio je danas novog trenera Dragomira Okuku (64) koji će na klupi naslediti Aleksandra Veselinovića.

Generalni direktor FK Vojvodina Darko Jevtić objasnio je da je klub ušao u novu sezonu ali da je izostao rezultat zbog čega je došlo do smene na klupi.

"Pojavila se ozbiljna i sveopšta apatija, kao i gubitak samopouzdanja u našem timu, te je Upravni odbor, na sednici održanoj u petak, odlučio da uskrati poverenje stručnom štabu Aleksandra Veselinovića i da na njegovo mesto imenuje poznatog trenera Dragomira Okuku, kome će ovo biti drugi mandat u FK Vojvodina", rekao je Jevtić.

Dragomir Okuka predvodio je Vojvodinu u sezoni 1999/00 ali se tada zadržao kratko na "Karađorđu". Osamnaest godina kasnije ponovo je za kormilom novosadskog superligaša.

"Drago mi je što sam ponovo u Vojvodini i zahvaljujem se rukovodstvu na tome što je u meni prepoznalo taj šraf koji će pomoći klubu da dođe tamo gde treba da bude, a to je vrh srpskog fudbala. Nije kurtoazija i filozofiranje, ali Vojvodina uvek mora tamo da bude i da igra Evropu", rekao je Okuka na predstavljanju.

Pre prihvatanja ponude za preuzimanje ekipe Dragomir Okuka je sagledao širu sliku i uvideo da tim ima veći potencijal od onoga što prikazuje na terenu.

"Da mislim da Vojvodina treba da bude sedma, osma ili 10, sigurno ne bih bio ovde. Dugo sam analizirao situaciju i mislim da ovaj tim ima veći potencijal od onoga što pokazuje", ističe Okuka.

On je sa Vojvodinom potpisao dvogodišnji ugovor, a u radu će mu pomagati pomoćni treneri Radovan Krivokapić i Zoran Vasiljević, trener golmana Milan Jovanić i analitičar Stefan Janković, dok će funkciju kondicionog trenera i dalje obavljati Aleksandar Janković.

Dragomir Okuka će na klupi Vojvodine debitovati u derbi susretu 8. kola Super lige koji Novosađani igraju protiv Radničkog u Nišu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOVAKOVIC ZORAN
Monday, 10.09.2018
20:21

Konacno nesto lepo iz VOSE..Neka vam je sa srecom..Da konacno imamo BAR 3 KLUBA U BORBI ZA TITULU..

avatar
bagra
Monday, 10.09.2018
17:07

Ma de bre, nema zivota ni u navijacima ni u igracima tamo.