Oglasio se Darko Kovačević, evo kako je prošao sastanak sa Kokezom

Autor: Darko Mitrović
petak 20.07.2018.
17:53
Izvor: Sportske.net, republika.rs

Nekadašnji reprezentativni napadač naše zemlje danas izbio u prvi plan posle informacije koja se pojavila u javnosti. Tokom popodneva izneo je i svoj stav o svemu tome.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Preneli smo ranije danas, Darko Kovačević će najverovatnije preuzeti funkciju sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije, koja je ostala upražnjena posle prerane smrti Gorana Bunjevčevića.

A da se tu ne radi samo o medijskim spekulacijama, već da je dogovor maltene postignut, potvrdio je i sam Kovačević u izjavi za portal ''republika.rs''.

On je otkrio da je u dva navrata već razgovarao sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom, a ovo je epilog.

''U ponedeljak će se znati više, ali 99 odsto smo se dogovorili. Razgovori su prošli izvanredno, blizu smo dogovora. Zadovoljstvo mi je što ću moći da pomognem. Nisam mogao da odbijem Srbiju. To je moja zemlja'', poručio je Kovačević.

To će Kovačeviću biti povratak u srpski fudbal posle dve decenije u inostranstvu, a sa kakvom motivacijom dolazi na novu funkciju pokazuje i njegova izjava da se u Srbiju vraća sa porodicom.

Podsetimo, Kovačević je seniorsku igračku karijeru počeo u Proleteru iz Zrenjanina, odakle se 1994. godine preselio u Crvenu zvezdu, iako je tada delovalo da je njegov transfer u Partizan već gotova stvar. U poslednjem trenutku došlo je do obrta, pa je Kovačević naredne dve godine proveo na ''Marakani''.

Usledila je bogata karijera u inostranstvo, od Šefild Vendzdeja, preko Real Sosijedada, Juventusa, Lacija, pa opet Sosijedada, do Olimpijakosa, gde je potom bio angažovan i po završetku igračke karijere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke