Oduševljeni Iliev progovorio o ''Blekiju'', da li je Partizan prošlog leta napravio najbolji potez?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.06.2018.
20:02
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Pre godinu dana taj transfer je mnogima izgledao kao fenomenalan potez Partizanove uprave, ovog leta su već podeljena mišljenja.

EPA/TATYANA ZENKOVICH
EPA/TATYANA ZENKOVICH

Povezane vesti

Nikola Milenković ''Bleki'' nastavlja da oduševljava. Ovaj odlični štoper koji će u oktobru napuniti 21 godinu od juče se može pohvaliti i sjajnom partijom protiv Kostarike na Mundijalu u Rusiji, gde je odigrao svoju prvu takmičarsku utakmicu u dresu reprezentacije Srbije.

Da utisak bude još bolji, naš nacionalni tim je slavio sa 1:0, uvećao šanse za plasman u osminu finala, a Milenković je u tandemu sa Duškom Tošićem obavio odličan posao i nema sumnje da će biti starter i protiv Švajcaraca u petak u Kalinjingradu.

I njegovom, ali i igrom kompletnog tima reprezentacije Srbije oduševljen je i sportski direktor Partizana Ivica Iliev, koji je u izjavi za ''Mondo'' u svom stilu pohvalio Krstajićeve ''Orlove''.

''Utisak mi je fenomenalan, ne pamtim kad sam se tako oduševio igrom reprezentacijom. Dokle mi sećanje doseže, baš ne mogu da se setim tako ozbiljne utakmice, stvarno smo odigrali fenomenalno.

Aleksandar Mitrović je bio spektakalaran napred, da je dao gol 'rasturio' bi utakmicu. Sergej Milinković-Savić je top klasa, štoperi su bili neverovatni, kao da igraju zajedno 10 godina, brutalno su odigrali.

Aleksandar Kolarov i Bane Ivanović - neću da trošim reči. Stojke je ulivao sigurnost, bio je miran... Ponosan sam na njega. Ma, svi su bili fenomenalni'', ističe oduševljeni Iliev.

Imajući u vidu da pomenuti Milenković igra sve bolje, da je u prošloj sezoni uspeo da se izbori za mesto startera u Fiorentini, a sada i u 'A' reprezentaciji Srbije, sve češće su polemike da li je Partizan trebalo da sačeka sa transferom talentovanog štopera u Firencu, gde je prodat za 5.1 milion evra, ili da eventualno napravi drugačiji aranžman sa ''Ljubičastima'', kao što je na primer, opcija određenog procenta od naredne prodaje.

Jer, s obzirom da se sada pominju i ponude Fiorentini od 30 miliona evra za njega, koje mogu da budu i još spektakularnije posle Mundijala, jasno je da bi Partizanu u tom slučaju pripao značajan deo tog ''kolača''.

S druge strane, lako je biti ''general posle bitke'', a Iliev te komentare uglavnom odbacuje kao laičke.

"Da je ostao u Partizanu, pitanje je šta bi se dešavalo. To je laički gledano, nije za ozbiljnu analizu. On je morao da prođe stepenice u karijeri da bi došao do ovog nivoa. Pitanje je da li bi iz Partizana dospeo u A tim reprezentacije", rekao je Iliev.

Bilo kako bilo, sada je najvažnije da i Milenković, zajedno sa svojim saigračima u reprezentaciji nastavi da pruža odlične partije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Tuesday, 19.06.2018
14:37

jos jedan dokaz nesposobnosti vazure covek j majstor raskida ugovora i to je sve

avatar
nemam pojma
Tuesday, 19.06.2018
00:33

Muka mi je već od ovih njegovih oduševljavanja, euforija i bombi.

avatar
riquelme
Tuesday, 19.06.2018
00:33

Tu ce Vosa da prodje lepo sa SMS-om kao klubom u kom je poceo. Ni krivi ni duzni ako ode za 100+ uzece lepe pare...

avatar
riquelme
Tuesday, 19.06.2018
00:31

Ozbiljne ekipe koje zaradjuju od igraca vise ne daju tako lako procente. Mada su mogli da iskamce bar 5 posto posto ako nastavi lepo da se razvija to bi od 30-40 milki posto je trziste postalo ludo bilo lepih 1,5-2 miliona.

avatar
ludjak
Monday, 18.06.2018
21:43

svaki mladi igrac kada se prodaje, traze se procenti od naredne prodaje.... mozda bi to tako i bilo da iliev nije molio fiorentinu preko ramadanija da kupi blekija....

avatar
Grobar977
Monday, 18.06.2018
21:00

Nije proslog leta, nego zime. Decka su prodali na zimu a igrao je do kraja prvenstva. Naravno da je moglo bolje da se prodje, ljudi nisu ni 15 posto procenta od naredne prodaje. Vazura amater.

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 18.06.2018
21:00

Nismo bas svi mislili tada da je to fenomenalan posao. Ne ide mi u glavu da smo uzeli procente za spica koji je otisao u mrtvu Grcku i koji je stariji, a nismo za stopera od 20 godina koji je otisao u klub gde se nasi igraci po pravilu dobro snalaze. Kada se pogleda da je to moglo biti 4 miliona odmah i 15% koji sada iznose 5/6 miliona neko bi morao da odgovara za tu procenu. Nije ni da nam je toliko skripalo u kasi jer smo ubrzo posle toga dobili ozbiljan novac za Lea i Djuku.

avatar
Realan_PFC
Monday, 18.06.2018
23:34

u tom momentu je gorelo za novac ........... morali smo prodati bilo sta, palo je na milenkovica, trenutno nismo imali nista da ponudimo

avatar
Partizan/Lazio
Tuesday, 19.06.2018
19:41

Nije toliko gorelo u tome i jeste poenta. Tako je i Djuric govorio za Jovetica, Nastasica, Zivkovica... Uvek ispadne da su oni uradili najbolje moguce i ne zele da priznaju gresku.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 19.06.2018
09:26

Njihova logika: Bolje nama sada -malo- vise para od transfera nego nekoj buducoj upravi mnogo vise. A kod kupovine obrnuto- damo sada manje, a posle neka ne ide klubu sve (a to je tek interesantno kome ide), prosto.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 18.06.2018
20:20