Odmotava se klupko u FSS - Srbija kao Liverpul?! I šta se ZAISTA dešavalo sa Kolarovim?

Autor: Darko Mitrović
petak 20.11.2020.
08:41
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Prva konkretna reakcija iz FSS posle neuspeha u pokušaju da se domognemo Evropskog prvenstva.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Zvanične analize i debate tek će da uslede narednih dana, a sportski direktor FSS Vladimir Matijašević je svoje prve utiske posle najnovijih dešavanja u reprezentaciji Srbije izneo u razgovoru za ''Informer''.

On smatra da svako u svom domenu treba da preuzme odgovornost za neostvareni cilj, ne beži naravno ni od svoje odgovornosti, ali otkriva i da neki njegovi predlozi nisu bili usvojeni u prethodmom periodu.

Njegova želja je, naime, bila da Srbija pokuša da igra kao - Liverpul, uz podmlađivanje ekipe.

''Bio sam za to da se dođe do određenih promena od prvog dana kad sam došao na mesto direktora. Mi svi treba da se ugledamo na Liverpul i da težimo takvoj igri. Ne samo mi u reprezentaciji Srbije, već svi u svetu.

Smatrao sam da reprezentaciji trebaju brzi, jaki igrači. Pre šest meseci rekao sam da nam je potrebno podmlađivanje, ali taj predlog nije nišao na podršku'', izjavio je Matijašević.

Mnogi sada očekuju smenu selektora Tumbakovića, a za Matijaševića takve reakcije posle svega nisu iznenađujuće.
-
baner

''Naravno i meni je to najnormalnije. Ne samo selektora, nego i direktora, i predsednika i bukvalno svakog od nas u FSS. To je očekivano, nismo ostvarili zacrtano, nismo iskoristili idealnu šansu. Zato sad svako treba da pokaže šta je uradio i da svako odgovara za svoj učina. Meni je Ljubiša Tumbaković prijatelj, bio mi je trener, izuzetno ga cenim i poštujem. Ali i on mora da bude svestan svoje odgovornosti, kao i ja svoje. Od toga ne može da se pobegne'', objašnjava on.

Ali, ono o čemu se najviše govorilo posle poraza od Škotske u finalu baraža za plasman na EP, jeste ''slučaj Kolarov'', odnosno razlozi za njegovo neigranje u tom meču. Matijašević nije želeo da produžava misteriju oko svega toga, pa je otkrio šta se zaista dešavalo i gde je, zapravo, bio najveći problem.
-
baner

''Pogrešio je i to sam rekao i njemu. Ne sumnjam u njegovu najbolju nameru i želju, ali neke stvari je uradio naopako. Rekao sam mu da bi bolje bilo da nije ni dolazio iz Italije, nego što je tri sata pred utakmicu saopštio da ne može da igra.

Poštujem što je imao neki dogovor s ljudima iz Intera, ali trebalo je to da kaže barem u sredu uveče posle treninga.

A ne da čeka četvrtak i maltene početak utakmice. Znam da nije hteo da folira, jer bi u suprotnom izašao na teren, pa se u na zagrevanju ili u drugom minutu uhvatio za ložu. Verujem da je ta poslednja magnetna rezonanca pokazala problem, ali ponavljam da je pogrešio i da je morao ranije da nam saopšti'', zaključio je Matijašević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 22.11.2020
13:38

Kolarov ljigavac,znamo mi to odavno,Bane zna najbolje!

avatar
Le Tissier
Friday, 20.11.2020
13:01

Ajde Matijasevicu nemoj sada da se slihtas i da se boris za "fotelju" nego put pod noge sa ostalima...

avatar
paok
Friday, 20.11.2020
12:19

Naravno da treba svi da letitite ali sto vec niste dali ostavke. Samo ce Tumba otici a ostali strucnjaci ostati da nas unistavaju.

avatar
Dorotej
Friday, 20.11.2020
11:37

U pravu ste gospodine Matijaševiću što se tiče Kolarova. Bolje da nije dolazio ili bar da je ušao na kraju da puca penal. Problem je da stručni štab nije prepremio utakmicu pa smo upropastili čisti zicer.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 21.11.2020
02:40

Problem je sto je stručni štab pripremio utakmicu, što se videlo kad smo krenuli posle 65. minuta da igramo onako kako je trebalo. (da igramo po nasoj levoj strani).