Odlično poluvreme na ''Marakani'', hrabri Spartak muči Zvezdu, navijači ljuti!

Autor: Darko Mitrović
petak 14.08.2020.
19:54
Izvor: Sportske.net

Dva gola, uz mnoštvo šansi na obe strane i jedan neiskorišćen jedanaesterac za Zvezdu.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Prva utakmica četvrtog kola Linglong Superlige Srbije igra se na ''Rajku Mitiću'' gde je Crvena zvezda dočekala Spartak, a posle prvih 45 minuta rezultat je 1:1.

Uvodni minuti meča su u potpunosti pripali Spartaku, gosti su u prvih osam minuta imali čak četiri odlične prilike za vođstvo, ali nijednu nisu iskoristili!

Počelo je velikom greškom Pankova koji je poklonio loptu Nikoliću, na kraju se ona od Borjana odbija do Tufegdžića koji sa dvadesetak metara ne pogađa praznu mrežu.

U šestom minutu Nikolić je odlično šutirao glavom pod prečku, Borjan je odlično reagovao, nešto kasnije pretili su i Tekijaški i Tufegdžić, ali je Zvezdina mreža ostala netaknuta.

Tek tada Crvena zvezda uspeva da konsoliduje svoje redove i već u 10. minutu Katai sa oko 16 metara pogađa prečku. I u narednih nekoliko minuta Katai je imao svoje karakteristične minijature, ali bez rezultata, da bi u 18. minutu Gajić odlično centrirao sa desne strane, a Ben propustio veliku priliku.

I onda, 25. minut, prva sporna situacija u kaznenom prostoru gostiju, Milan Rodić je pao posle kontakta sa protivničkim igračem, po proceni sudije Novaka Simovića fudbaler Spartaka je povukao za dres Zvezdinog beka koji je odmah pao i crveno-beli su dobili penal.

Međutim, Ben ga nije iskoristio, golman Dujmović je uz pomoć stative zaustavio njegov udarac.


Samo minut je trajalo to vođstvo domaćih, Subotičani su na drugoj strani izveli još jednu odličnu akciju, Srećković je centrirao za Nikolića, ovaj glavom spustio loptu za Tufegdžića, a on bez problema matirao Borjana - 1:1.

U prilogu su neke od reakcija Zvezdinih navijača.
-
- - -

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dr Milojević
Friday, 14.08.2020
21:15

Meč je bio odličan, to prvo. Ritam, trka, golovi ma sve sjajno. Da ima više timova kao Spartak bilo bi ajd zdravo, liga bi bila baš jaka. Treba nam liga sa 10 klubova i četverokružni sistem i onda bi imali 5 utakmica po kolu, uvesti VAR i za par godina smo među 15 liga u Evropi. Nama je ova utakmica puno pokazala, i evidentno je da smo defanzivno malo tanji što je pogubno za Evropu, no ne sumnjam u Dekija i mog prezimenjaka da će i to ustabiliti. Ne mogu igrati Degenek i Pankov, mora biti viši štoper i niži štoper da bi se dobili i ma brzini i na skoku. Ofanzivno nemam prigovora,

avatar
Realni Arthur
Friday, 14.08.2020
21:02

Znaci, jasno je, Pankov nije za Zvezdu, dati mu odresene ruke, i neka ide gde god mu volja. Covek je pravi luzer, gol od njega, faul na ivici 16 metara, ne zna da se postavlja, nesiguran na loptu, u poslednjim minutima cak bezi i od lopte!, Strasno, njega na pozajmici po kratkom postupku, a kurci se da je onako siguran, nonsalantno, ma daj bre bezi da te ne vidim, sto dalje od Zvezde!

avatar
Realni Arthur
Friday, 14.08.2020
20:07

Sve je ok, daj Boze da dobijemo ovo, nego, ja sam definitivno izgubio totalno veru u Pankova, covece Bozji, znam da si veliki Zvezdas ali brate zaista si pukotina, svaki njegov skok ko god skocio od protivnika, on obavezno gubi, ima neke pasove da se najezis, kiksevi su mu u identifikaciji kao fudbaler, ne znam, mozda i uozbilji se, jer ne mogu da verjem da je to njemu maksimum! E moji Delije, sada vidite koja je mala razlika izmedju nas kao ekipe i ostalih, cim nije to zustro, uz zalaganje, nema spidija, eto ti odmah remi, obratite paznju kod gola, ponovo Pankov zaostaje, i Degenek koji mesecari umasto da se priblizi Tufekdzicu! Ja se nadam da kad pocne Kanga, bice malo bolje. Srecno Zvezdo do pobede!

avatar
Dimitrije Petrovic
Friday, 14.08.2020
19:59

Dosta igrača ovde fali, bezveze je odmah pricati kako nista ne valja, naprotiv veoma je jasan plan igre u napadu a to je nesto sto Zvezda jako dugo nije imala. Sa druge strane odbrambeno smo jako limitirani, degeneku je krajnje vreme za odlazak